📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
45 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Łudząco podobne do zjazdu na Wrocław. W sumie odcinek Wrocław-Krzywa niemcy wybudowali już w '36. Dlatego uważam, że to zdjęcie zostało zrobione w Polsce.
To nie jest Wrocław, tam stacja od początku istnienia autostrady miała taki specyficzny dach.
Należy jednak wspomnieć (odnośnie ilości autostrad zbudowanych za czasów hitlera), że w tych latach pojęcie autostrady znacząco się różniło od dzisiejszego. Mogła być to po prostu asfaltowa lub betonowa droga po jednym pasie w każdą stronę bez pasa zieleni na środku i mogła posiadać normalne, kolizyjne skrzyżowania. Dzisiaj większość krajówek miałaby wtedy rangę autostrady Oczywiście, jak widać na zdjęciu, były też obiekty w pełni bezkolizyjne. Szkoda tylko, że dzisiaj nie buduje się już z taką starannością, a głównym założeniem nie jest jakość.
cerastes napisał/a:
do tej pory na Mazurach poniemieckie drogi są dalej użytkowane i w bardzo dobrym stanie ..
dokładnie - ułożone z granitowej kostki drogi przetrwały jazdę czołgów niemieckich, później ruskich, następnie kombajnów i ciągników z PGRów, a teraz setek tirów. W jednej z miejscowości ma Mazurach (mieszka tam moja babcia) główna droga trzymała się super aż do czasu, gdy postanowiono ułożyć kanalizację - rozkopano połowę drogi, zasypano rurę i ułożono tą samą kostkę ponownie - nie dość, że ta połowa drogi po dwóch latach nie nadaje się do niczego (powstały doły głębokości połowy piszczela) to jeszcze "brukarze" nie byli w stanie odtworzyć poprzedniego wzoru ułożenia. I tak oto niszczy się zabytki w Polsce ... a wystarczyło rozkopać chodnik.
Najlepsze jest to (przykład drogi u mnie w mieście) jest rozjebana jak dziwka i łatają ją przynajmniej raz w tygodniu to już lepiej by się im opłacało zrobić od nowa
Te drogi nadal tak wyglądają. Nie ma co się śmiać, dużo się nie zmieniło
Ja taką jeżdżę codziennie. Mieszkam pod Szczecinem Co prawda przebudowują już na asfalt, ale w kierunku Chociwla (chyba dobrze odmieniam), jest jeszcze kilkadziesiąt km
u nas też takie będą jak nsdap dojdzie do władzy
W Polsce już dawno by takie były gdyby granice Niemiec zaczynały się na Bugu a nie Odrze.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów