Czółko! Wiem, że Sadolki lubią ciekawe historie, więc pozwoliłem sobie czymś się z Wami podzielić. Chciałbym tym samym sprowokować małą dyskusję, może ktoś coś?
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Cóż w tym dziwnego? Wojna to pieniądze,duże pieniądze więc przemysł korzystał z tego ile mógł.
Biore kredyt w banku, inwestuje w sterydy. Napakowany wychodze na klatke schodową i od drzwi do drzwi napierdalam każdem sąsiadowi z osobna, zabieram im majątek życia i cenne rzeczy, gwałce córki, łamie nogi i kręgosłupy. Wszystkie fanty szybko chowam zanim skrzyknięci inni sąsiedzi w końcu mnie pokonują. Policja daje mi śmieszny wyrok i dobrą prace (bo przecież jestem bardzo silny, w porównaniu do moich sąsiadów z przetrąconymi kręgosłupami). Za skradzione fanty spłacam długi i zakładam własny biznes - kupuje ten cały blok razem z sąsiadami i podnosze czynsz. Mało tego!! Znowu chodze od drzwi do drzwi i inwalidom których pare lat temu połamałem proponuje pomoc w robieniu zakupów. Kupuje w sklepie mleko za 2zł a sąsiadowi sprzedaje za 4zł. Czysty biznes. A na całym osiedlu wszyscy mówią jaki z niego dobry chłopak. Wyszedł z patologii i teraz wszystkim pomaga.
Kurwa a najlepsze że wnuki tych jebanych inwalidów jedzą mi z ręki i sami gnębią dziadków żeby robili u mnie więcej zakupów.
Czy tu jest o czym dyskutować ?
Kurwa a najlepsze że wnuki tych jebanych inwalidów jedzą mi z ręki i sami gnębią dziadków żeby robili u mnie więcej zakupów.
Czy tu jest o czym dyskutować ?
BMW robiło np. silniki gwiazdowe (BMW 801) dla Luftwaffe. Tylko co mieli zrobić? Powiedzieć, że nie sprzedamy wam naszego silnika, bo sami do myśliwców chcieliście tylko rzędowe chłodzone cieczą i teraz sobie gwiazdowe kupujcie w Stanach albo od sowietów?
Tak samo Daimler-Benz robił silniki używane np. w Bf 109 (DB 601, DB 605). Czy teraz świat ma bojkotować Mercedesa?
Użycie znaczka Porsche jest trochę nie na miejscu, bo ta firma jeszcze wtedy nie istniała.
Tak samo Daimler-Benz robił silniki używane np. w Bf 109 (DB 601, DB 605). Czy teraz świat ma bojkotować Mercedesa?
Użycie znaczka Porsche jest trochę nie na miejscu, bo ta firma jeszcze wtedy nie istniała.
Nikt nie mówi żeby bojkotować. Każdy wie że świat nie jest sprawiedliwy.
Powiem więcej, sam całe życie jeżdże BMW ale nie podpalam się hasłami typu: jaaaa, das is dojcze maszinnnn, dobre bo niemieckie... W alternatywnej rzeczywistości równie dobrze mógłbym jeździć Polonezem V8, Syreną V6 i mógłbym kpić z niemieckiej motoryzacji która byłaby na równi z ładą i tatą. Historia potoczyła się tak a nie inaczej i zamiast warunków do rozwoju dostawaliśmy same krzywdy.
Powiem więcej, sam całe życie jeżdże BMW ale nie podpalam się hasłami typu: jaaaa, das is dojcze maszinnnn, dobre bo niemieckie... W alternatywnej rzeczywistości równie dobrze mógłbym jeździć Polonezem V8, Syreną V6 i mógłbym kpić z niemieckiej motoryzacji która byłaby na równi z ładą i tatą. Historia potoczyła się tak a nie inaczej i zamiast warunków do rozwoju dostawaliśmy same krzywdy.
Częściowo sami za te krzywdy odpowiadamy - np. niedopierdolenie sowietów w 1920 kiedy jednoczesnie gniotła ich polska kontrofensywa z nad Niemna i Wrangel nacierający z Krymu i południowej Ukrainy. Polskie władze same poprosiły o zawieszenie broni i rokowania (będąc w ofensywie!) co pozwoliło sowietom, po gwarancji zatrzymania WP, na rzucenie wszystkich sił przeciwko Siłom Zbrojnym Południa Rosji.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów