Krotki filmik o nienaruszonych ciałach swietych osob z kosciola katolickiego.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
41 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
14 minut temu
Jestem agnostykiem ale sam nie wiem co powiedzieć gdy widzę ciała które mają po 1000 lat wyglądają jak by tydzień w kostnicy poleżały. Ciało ojca Pio widziałem na żywo.
Bóg istnieje, Piekło też. Współczuję tym, którzy nie chcą iść w stronę Boga i tkwią w pustym pozbawionym na dluższą metę sensu życiu.
tekkit napisał/a:
Bóg istnieje, Piekło też. Współczuję tym, którzy nie chcą iść w stronę Boga i tkwią w pustym pozbawionym na dluższą metę sensu życiu.
Bóg nie istnieje i piekło też. Każda wiara w istoty wyższe i potężniejsze to oznaka słabości, i ograniczenia.
Nigdy prawy sie nie dowiemy co sie dzialo z cialami po smierci. Bylo tylu duchownych i tylu swietych, bardziej oddawali siebie w wierze... i jakos jest ich garstka. Dla mnie to wybrani zostali potajemnie zabalsamowani i umieszczeni w "trumnach" specjalnych gdzie nie dostaje sie wilgoc. Oto moja wersja.
Na pewno zostali zabalsamowani, już dawno temu kościół zwęszył hajsy na relikwiach i zabezpieczyli się na przyszłość. Bo kościół to jest biznes.
O Leninie to już nie powiedzieli ^^
Te nienaruszone ciała, jak u np. Ojca Pio to woskowa maska a resztę zasłania ubiór, tak więc nie róbcie sobie nadziei... Kustosze tych ciał nie robią tajemnicy z tego że to maski. Natomiast księża zrobią wszystko żeby nie wyprowadzić wiernych z błędu, co świadczy o zasadach jakimi kler się kieruje. Coś jak politycy, nieważne czy prawda czy nie prawada, grunt że jest nam to na ręke. Stąd takie przekonania. Ciałom bez maski daleko do doskonałości, i nikt nie stwierdził by że wyglądają jak żywi.
"Ale to, co zdecydowano się zaofiarować wiernym, nie jest twarzą śmierci, ale twarzą świętości Ojca Pio. „Twarzą – powiedział biskup Domenico D'Ambrosio – która z pomocą silikonowej maski została odtworzona z uderzającą wiernością”.
"Ale to, co zdecydowano się zaofiarować wiernym, nie jest twarzą śmierci, ale twarzą świętości Ojca Pio. „Twarzą – powiedział biskup Domenico D'Ambrosio – która z pomocą silikonowej maski została odtworzona z uderzającą wiernością”.
up TB zobaczysz jak będziesz zdychał cwaniaczku...nie chodzi o wiarę tylko nadzieję.Nawet jeśli w nic nie wierzysz to wierzysz czyż nie?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów