📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 14:44
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Na lewo od dźwigu Superman walczy z liną do końca - prawie mu się udało postawić dźwig na koła...
@up, Gdzie? nie widzę nigdzie supermana.
Brawa dla operatora z prawej. Wytrzymał do końca, nie opuścił posterunku.
W wózkach widłowych tych dużych 12t widziałem kiedyś takie wysuwające,rozstawiające się hydraulicznie takie podpory,które potrafiły wbić się w ziemie i podnieść jego przód do góry nawet.Ja się na tym nie znam,ale on to tu chyba ma,ale schowane.Duży wózek by takie coś miał,a dźwig nie?Albo ma to wysunięte tylko przesadził z ciężarem,bo nie chce mi się wierzyć,żeby komuś pozwalano tak robić?Niech się eksperypetetrt wypowie
To musiało pierdolnąć...
stefanwtiorturiowanyprzez napisał/a:
Bla Bla bla bla Niech się eksperypetetrt wypowie
Witam!
Jestem eksperypetetrem.
Każdy dźwig ma wykres maksymalnego wysięgu dla danej wagi.
tzw. Wykres wypierdolenia.
Po przekroczeniu skali dźwig się wypierdala.
Pozdrawiam.
Podnoszenie dużego ciężaru na dwa dźwigi wymaga niezłego rozplanowania rozłożenia ciężaru, a jak zwykle widzimy dwie trzydziestki podnoszące 50T....
Wniosek taki, że niebieskie dźwigi są lepsze. Utrzymał billboard(?) i drugi dźwig!
bodzionek napisał/a:
Wniosek taki, że niebieskie dźwigi są lepsze. Utrzymał billboard(?) i drugi dźwig!
Fakt autentyczny za to najszybsze samochody są czerwone
I teraz pytanie zagadka:
Pierdolnęło czy nie pierdolnęło ?
Pierdolnęło czy nie pierdolnęło ?
Ten żółty z prawej to wyjątkowy farciarz. Raz że wysięg w zasadzie nie ruszony bo w nic nie uderzył a dwa że oparł się stabilnie na podporach i ogarnięty operator powinien go bez strat ustawić do poziomu. Ekspertem nie jestem bo uprawnienia mam na trochę mniejsze zabawki ale zasada podobne
@up
I po takiej akcji niby ten dźwig może wracać do pracy? Nie znam się na urządzeniach dźwigowych, ale nadzór nad tym na pewno ma udt, na pewno też ktoś wydaje pozwolenie na użycie do konkretnego zadania takiego dźwigu. Ty byś udzielił zgody do pracy takiego dźwigu bo zdarzeniu? Ja z pewnością nie.
I po takiej akcji niby ten dźwig może wracać do pracy? Nie znam się na urządzeniach dźwigowych, ale nadzór nad tym na pewno ma udt, na pewno też ktoś wydaje pozwolenie na użycie do konkretnego zadania takiego dźwigu. Ty byś udzielił zgody do pracy takiego dźwigu bo zdarzeniu? Ja z pewnością nie.
szefooo napisał/a:
Witam!
Jestem eksperypetetrem.
Każdy dźwig ma wykres maksymalnego wysięgu dla danej wagi.
tzw. Wykres wypie**olenia.
Po przekroczeniu skali dźwig się wypie**ala.
Pozdrawiam.
Szanowny Panie,
Pan nie jest eksperypetetrem jak sie Pan nazwal. Sprawdzilem podane przez Pana informacje i okazuje sie, ze Pan wprowadza wszystki czytelnikow w blad. Sprawdzilem w google, wykres wyierdolenia nie istnieje.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów