Gmina Police wspomaga potrzebujących również poprzez dostarczenia opału biedniejszym, coby w cieple żyli. Nieocenioną pomoc gminy doświadczyła Pani Stefania prosząc o drwa na opał. Otrzymała zapas na kilka zim. Poniżej materiał
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Na take drewienko to tylko temperówka do ołówków! I dla tępych tępaków co w swej tępocie myślą że siekierą można to porąbać temperówka też się przyda !
Moim skromnym zdaniem szkoda by było palić takie piękne drewno
Dali co mieli, a sami dostali. MOPS to nie tartak. Ja się tylko dziwię, że żaden przytomny stolarz nie zaproponował kobiecie zamiany na połupane, na wagę 1:1. Byłby do przodu o niezłą kasę w samym surowcu, a co dopiero w wyrobie.
Też nie bardzo, myślisz że ktoś dla MOPS'u oddał pełnowartościowe? To pewnie z wycinki jakichś chorych drzew, które jako materiał "stolarski" nie mają wartości. Tu jest dopiero problem a nie z jakąś tam Stefanią. Kto odpowiada za zwalenie takich kloców kobiecie nieprzystosowanej czy tam niesamodzielnej? Kto zapłacił za dowóz, kto za odbiór. Dlaczego nikt za to nie beknie? Wracamy do meritum sprawy powoli.
No ale o co chodzi? Dostała drewno. Istnieje taki wynalazek, znany ludziom od tysięcy lat jak piła, tudzież siekiera. W dłoń i do roboty! Przy okazji, jak sobie popiłuje i się rozgrzeje to mniej będzie musiała zużyć do palenia. Podwójna korzyść.
Grube ładne drewno, sprzedaliby to jakiemuś stolarzowi na trumny, a za tę kasę kupili by węgla o większej wartości kalorycznej niż całe to drewno...
Niestety ludzie są roszczeniowi. Mi takiego drzewa nikt nie przywiezie na podwórko a jak sam wytne bez pozwolenia to pewnie z pół miliona w plecy jestem (tak 500.000,00 zł). Połowę by komuś za pocięcie piłą oddała i by się chętny do cięcia znalazł. Ale trzeba gotowe. Nikt jej nie kazał ciąć ale było wiele tańszych sposobów niż zabieranie drewna dźwigiem
Drzewa to na bank nie, bo to jest drewno...
Masakra strasznie dużo tu teoretyków i ludzi, którym na myśl o pracy fizycznej wykręca ręce. Jaki niby kłopot jest w pocięciu tego i pociupaniu ? Nawet dla piły za 150zł te klocki nie stanowiłyby problemu. Za dobrą flachę + wacha do sprzętu, rekreacyjnie by się tym w sobotę zajął.
A później biciem konia i pieprzeniem na Sadistic? To się następnym razem zgłoś gdzie trzeba, że za równowartość benzyny i flaszki piwa będziesz rżnąc cały dzień. Ty chociaż widział te kloce?
Pani Stefania się jeszcze wiele musi nauczyć.
Już pomijam problem z pocięciem to palenie tego to istna zbrodnia. Wiecie ile ładnych desek z tego by było ??? Jakiś urzędas zdrowo dał dupy.
jak ktoś ma zbędny opał, który dodatkowo sprawia problemy proszę o kontakt podjadę tirem.
Jebana stara rura Wzywa żydowską telewizję i nie docenia łaski sponsorów Niech marznie kurwa całą zimę !!!
Mops to kurwy tak samo jak wszystkie nasze urzędy bez honoru i dumy o człowieczeństwie nie wspomnę.
Moja koleżanka,która do bogatych nie należy nie otrzymała pomocy z mopsu tylko dlatego,że miała na sobie zbyt dobre ciuchy chociaż całe miasto ubiera się w ciuchlandzie bo taka bieda jest.Ciuchy w ciuchlandzie są po 2-10 zł a ta szmata nawet nie znając jej sytuacji materialnej osądziła ją bez mrugnięcia okiem.
Takich sytuacji jest mnóstwo,absurdalnych ,głupich itd a pokażą jedną na 100 ale i tak nic za to nie beknie,nikt z tym nic nie zrobi bo się nie da to jedna wielka mafia i tyle.
Chuj w pysk dziwkom pracującym w urzędach,bo w większości to tępe szmaty i rury.
Dziękuję za uwagę,dobranoc!
Moja koleżanka,która do bogatych nie należy nie otrzymała pomocy z mopsu tylko dlatego,że miała na sobie zbyt dobre ciuchy chociaż całe miasto ubiera się w ciuchlandzie bo taka bieda jest.Ciuchy w ciuchlandzie są po 2-10 zł a ta szmata nawet nie znając jej sytuacji materialnej osądziła ją bez mrugnięcia okiem.
Takich sytuacji jest mnóstwo,absurdalnych ,głupich itd a pokażą jedną na 100 ale i tak nic za to nie beknie,nikt z tym nic nie zrobi bo się nie da to jedna wielka mafia i tyle.
Chuj w pysk dziwkom pracującym w urzędach,bo w większości to tępe szmaty i rury.
Dziękuję za uwagę,dobranoc!
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów