Kumpel pracuje w serwisie rowerowym. A że jest sezon, to roboty dużo i często siedzi do późna. Ostatnio wpadam tam do niego na piwo dobrze po zmroku. Kumpel coś tam dłubie, popijamy, gadamy. Nagle coś mu tam nie przypasowało, a robił jakiegoś podstarzałego rzęcha, bierze młotek i jeb, jeb, coś tam próbuje "naprawić".
- Stary, jest przed dwunastą - mówię - ogarnij się, bo przyjdą sąsiedzi, albo na psy zadzwonią.
Ale kumplowi zależało widocznie na szybkiej naprawie, więc coś tam jeszcze "poprawia". I jak przepowiedziałem, tak się stało. Po paru minutach walenie do drzwi, w drzwiach sąsiad i dzielnicowy.
- Dobry, mamy tu zgłoszenie o zakłócanie ciszy... - zagaja policjant.
- Kurwa, dwunasta w nocy, a wy napierdalata, aż wszystko skacze, tak to był spokój, ale jak żeście się tu wprowadzili...
- Spokojnie. - Opanowuje sytuację gliniarz.
- Spokojnie! Gówniarze nie wiedzą, że ludzie chcą spać? Ja mam niepełnosprawnego syna, ledwie go uśpiłem i się obudził i płacze mi teraz. Dom kurwa na głowie, żona się drze, dzieciak się nie wyśpi...
Na co mój kumpel, gasząc typa jak kiepa o krawężnik:
- A co ten pański syn ma takiego ważnego jutro do roboty, że się musi wyspać?
- Stary, jest przed dwunastą - mówię - ogarnij się, bo przyjdą sąsiedzi, albo na psy zadzwonią.
Ale kumplowi zależało widocznie na szybkiej naprawie, więc coś tam jeszcze "poprawia". I jak przepowiedziałem, tak się stało. Po paru minutach walenie do drzwi, w drzwiach sąsiad i dzielnicowy.
- Dobry, mamy tu zgłoszenie o zakłócanie ciszy... - zagaja policjant.
- Kurwa, dwunasta w nocy, a wy napierdalata, aż wszystko skacze, tak to był spokój, ale jak żeście się tu wprowadzili...
- Spokojnie. - Opanowuje sytuację gliniarz.
- Spokojnie! Gówniarze nie wiedzą, że ludzie chcą spać? Ja mam niepełnosprawnego syna, ledwie go uśpiłem i się obudził i płacze mi teraz. Dom kurwa na głowie, żona się drze, dzieciak się nie wyśpi...
Na co mój kumpel, gasząc typa jak kiepa o krawężnik:
- A co ten pański syn ma takiego ważnego jutro do roboty, że się musi wyspać?
Wpis zawiera treści oznaczone jako przeznaczone dla dorosłych, kontrowersyjne lub niezweryfikowane
Kliknij tutaj aby wyświetlić wpis
Kliknij tutaj aby wyświetlić wpis