Szacun dla pilota (tzw. "kapitana")
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:49
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-12-22, 17:47
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Samolot nie jest mały. Boeing 737-800, około 190 pasażerów. Lotnisko wygląda na Wyspy Kanaryjskie. Tam zawsze napie***la wiatr. Także takie sytuacje to raczej norma niż wyjątek.
Insaner napisał/a:
Co to za lotnisko tak w ogóle? Wybudowane na wodzie, czy co?
Prawdopodobnie lotnisko położone na wyspie Madera. Pas startowy częściowo wybudowany na filarach tuż przy brzegu. Z tego co kojarzę dobudowano tą część, żeby wydłużyć pierwotny pas startowy w całości położony na lądzie, ale mogę się mylić skkf.jogger.pl/2008/02/01/najdziwniejsze-ladowisko-na-swiecie/
Byłem tam we wrześniu. Lotnisko na portugalskiej wyspie Madera słynie z tego, że jest drugim (po lotnisko na Gibraltarze) najniebezpieczniejszym lotniskiem w Europie, a dziewiątym na świecie. Głośno było o nim również za sprawą katastrofy lotu TAP Portugal 425 w 1977 roku, gdzie zginęło 131 osób. Dziś dalej pozostaje lotniskiem, na którym lądować mogą tylko najlepis piloci i które... co roku na rok jest coraz chętniej odwiedzane przez tysiące turystów odkrywających uroki Madery.
kevin171 napisał/a:
za 4 dni mam leciec kurwa,posralbym sie ze strachu
No to powodzenia - kiepskiego startu, duzych przeciążeń, sporych turbulencji i chujowego lądowania jakimś Embraerkiem. Latam 6-8 razy w miesiącu i nadal tego nie cierpię
Natknął się na lekki prąd zstępujący, prawdziwa zmora wśród pilotów. W czasie burz przy podchodzeniu do lądowania potrafi w ciągu kilkunastu sekund obniżyć wysokość o kilkaset metrów.
tylko ja zauważyłem ze to fejk?
Kurwa, internet 20mb, a filmiki na jebanym sadolowym plajerze wczytują się po 5minut. Jebal was pies.
kurna, podobne lotnisko w heraklionie - też góry i wyspy wokół lotniska ^^
czemu 'tzw kapitana' a nie po prostu kapitana? pilot jest kapitanem na statku powietrznym on stanowi prawo i podejmuje wszystkie decyzje więc po chuj to 'tzw'?
A jutro wszystkie media się będą spuszczały nad rocznicą szczęśliwego lądowania kpt. Sowy
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów