Szacun dla pilota (tzw. "kapitana")
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
E tam byle komu nie dają tego do łapy więc pewnie jak dla niego tylko ledwo zahuśtało
piwo dla osoby trzymającej kamerę za nienapierdzielanie nią wszędzie dookoła ;P
za 4 dni mam leciec kurwa,posralbym sie ze strachu
Może się mylę, ale zawsze myślałem, że wielkimi samolotami steruje przy lądowaniu autopilot, ale co ja się znam.
Lotnisko nad morzem więc to raczej nic dziwnego, że nie są podmuchy wiatru.
@casimus to nie myśl już, bo Ci nie wychodzi. Autoland wymaga ILS (Instrument Landing System) CAT IIIa (conajmniej) a lotnisko w takiej dziurze raczej tego nie posiada.
Przeciez powiedzial siemka-orzel wyladowal
Masz 20-ste i mykaj.
casimus napisał/a:
Może się mylę, ale zawsze myślałem, że wielkimi samolotami steruje przy lądowaniu autopilot, ale co ja się znam.
Nie każde lotnisko posiada ILSa, a czasem jest tak że posiada ale na np. 2 pasach z 4 i przy większym ruchu kontrolerzy każą tym małym lądować na widoczność na tych niewyposażonych. Na tym filmie masz malutki samolot pasażerki. W porównaniu do boeinga 747 czy airbusa 380 to zabawka. Nawet ten masz cały dreamliner (787) jest znaacznie większy, a to średnich rozmiarów samolot
Dla pilota takie lądowania to żaden problem, są trenowani tak jakby żadnej automatyki pokładowej nie było na wypadek np. awarii silnika/awioniki/hydrauliki gdy już komputer nie pomoże. Tak normalnie to cały lot od oderwania się od ziemi do praktycznie lądowania realizuje autopilot i komputer pokładowy. Jeśli nic złego się nie dzieje, to jest to strasznie nudna praca przy długich lotach ;p
Co to za lotnisko tak w ogóle? Wybudowane na wodzie, czy co?
gregor40 napisał/a:
@casimus to nie myśl już, bo Ci nie wychodzi. Autoland wymaga ILS (Instrument Landing System) CAT IIIa (conajmniej) a lotnisko w takiej dziurze raczej tego nie posiada.
Normalnie pomyślałbym, że znasz się lepiej ode mnie i podziękowałbym Ci za informacje, ale kazałeś mi nie myśleć więcej więc tego nie zrobię.
@Insaner
Tobie za to ślicznie dziękuję za wyjaśnienie. Piwo.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów