📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Fake jak chuj, bo niby skąd wziął tyle czarnych bil jak ma jeden stół???
1:23 , 1:53 - nie gram w bilarda ale czy da się aż tak podkręcić bile żeby miała większą prędkość wracając niż jak zostanie uderzona ? I czy w tych dwóch sytuacjach nie wydaje się wam że bila jak wraca to biegnie dokładnie po takim samym torze uderzając o bande w tym samym miejscu. Zrobić się chyba tak nie da - magnesy ustawić i owszem.
Pierdole z takim grać nawet jednej bili bym nie uderzył jak by taki zaczynał rozbijać...
Da się ją tak podkręcić by szybciej wracała, dobry zawodnik zrobi z bilą takie rzeczy, że ci się to nawet nie śniło.
Student zrobi wszystko żeby nie uczyć się do sesji.
a huj ta mdam piwo bo mi sie dobrze przysypialo natym filmiku
@ODkarzacz
jest to możliwe. W pierwszej fazie ruch ma dwie składowe: postępową i obrotową, przy czym ta pierwsza ma małą wartość. Po odbiciu od bandy składowa obrotowa zmienia się w postępową, co przyspiesza bieg bili. Mówiąc po ludzku: kwestia mocnego podkręcenia.
jest to możliwe. W pierwszej fazie ruch ma dwie składowe: postępową i obrotową, przy czym ta pierwsza ma małą wartość. Po odbiciu od bandy składowa obrotowa zmienia się w postępową, co przyspiesza bieg bili. Mówiąc po ludzku: kwestia mocnego podkręcenia.
Well that's really sadistic.
Gram w bilard czasami, fajna rzecz.
Wracam na harda, bo to ostatnia ostoja idei tej strony.
Gram w bilard czasami, fajna rzecz.
Wracam na harda, bo to ostatnia ostoja idei tej strony.
Ja potrafię ten z 1:01-1:02
ODkarzacz - mocne uderzenie poniżej środka bili nada jej rotacje wsteczną... Spróbuj ping-ponga położyć na ziemi i nadać mu rotację wsteczną poprzez odgórne naciśniecie(oczywiście, aby nie spowodować wgniecenia ping-ponga) z pociągnięciem do tyłu. Ping-pong pójdzie trochę do przodu - przez to,że go tam wypchaliśmy, ale jednocześnie kręci się wokół własnej osi w tył, przez co hamuje, a następnie się cofa. Tak samo jest z bilami. Dodatkowo, jeśli wektor prędkości nadany przez uderzenie ma na tyle dużą wartość, aby pomimo cofki bila toczyła się w kierunku przeciwnym do rotacji, a następnie odbije się od bandy, czy tez innej bili to szybkość, przy zmianie zwrotu wektora prędkości,się zwiększa, ponieważ oprócz rotacji bili, 3 zasada dynamiki Newtona się kłania, wartości obydwu prędkości(wynikającej z wstecznej rotacji oraz odbicia) się kumulują i dlatego bila pędzi szybciej.
Trudno jest to opisać słowami, łatwiej to widać w praktyce.
Schemat trochę uprościłem, ponieważ na bilę i tak wpływa znacznie więcej sił, które mają mniejsze znaczenie na wyjaśnieniu tej sytuacji. Z fizyki jakoś nie kokszę, więc panów fizyków proszę o ewentualne poprawki.
Trudno jest to opisać słowami, łatwiej to widać w praktyce.
Schemat trochę uprościłem, ponieważ na bilę i tak wpływa znacznie więcej sił, które mają mniejsze znaczenie na wyjaśnieniu tej sytuacji. Z fizyki jakoś nie kokszę, więc panów fizyków proszę o ewentualne poprawki.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów