Kliknij tutaj aby wyświetlić wpis
Kliknij tutaj aby wyświetlić wpis
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
To był król!
Nasz król Bolesław Chrobry, jak żony rycerzy którzy pojechali na wojnę zaczęły się kurwić i pozachodziły w ciąże oraz porodziły dzieci, podczas gdy ich mężowie dzielnie walczyli za Polskę, to wziął je pysk, przywiązał łańcuchami do psich bud i kazał im swoim mlekiem karmić szczenięta, podczas gdy ich dzieci były karmione mlekiem suk. Przeczytałem to kiedyś w książce do historii.
To był król!
Niemiecki kronikarz, Thietmar, o karach za cudzołóstwo w państwie Chrobrego:
"... jeśli kto z tego ludu ośmieli się uwieść cudzą żonę lub uprawiać rozpustę, spotyka go następująca kara: prowadzi się go na most targowy i przymocowuje doń, wbijając gwóźdź poprzez mosznę z jądrami. Następnie umieszcza się obok ostry nóż i pozostawia mu się trudny wybór: albo umrzeć, albo uciąć sobie ową część ciała."
Nasz król Bolesław Chrobry, jak żony rycerzy którzy pojechali na wojnę zaczęły się kurwić i pozachodziły w ciąże oraz porodziły dzieci, podczas gdy ich mężowie dzielnie walczyli za Polskę, to wziął je pysk, przywiązał łańcuchami do psich bud i kazał im swoim mlekiem karmić szczenięta, podczas gdy ich dzieci były karmione mlekiem suk. Przeczytałem to kiedyś w książce do historii.
To był król!
Mylisz się. To nie był Bolesław Chrobry, tylko Bolesław Śmiały, a wszystko wskazuje na to, że kronikarz - Wincenty Kadłubek, zwyczajnie sobie tę historię zmyślił (opisywał te zdarzenia wiek później).
A o tym, że ci dzielni rycerze sobie na swoich nocnych wycieczkach gwałcili do oporu to już nikt nie wspomina? Generalnie rzecz ujmując, kobiety były zawsze lżej traktowane - w przeciwieństwie do islamu.
Aha, 5-cio letnia nieobecność jest trudna do osiągnięcia, bo przecież misje ,,pokojowe" nie trwają nawet roku... chyba max 6-8 miesięcy i powrót do domu. Cały śmieszny kawał o kant dupy rozbić.
"... jeśli kto z tego ludu ośmieli się uwieść cudzą żonę lub uprawiać rozpustę, spotyka go następująca kara: prowadzi się go na most targowy i przymocowuje doń, wbijając gwóźdź poprzez mosznę z jądrami. Następnie umieszcza się obok ostry nóż i pozostawia mu się trudny wybór: albo umrzeć, albo uciąć sobie ową część ciała."
Słyszałam o tym w programie na yt "historia bez cenzury". Ziomek jeszcze mówił, że kobiety za cudzołóstwo karano obcięciem warg sromowych, które następnie przybijano nad wejściem do domu
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów