Film prezentuje desant skoczków tajskich. Na początek skoki na "wolne" z ok 1000m a następnie na "line" gdzie dochodzi do zaczepienia skoczka za statkiem powietrznym. Żołnierz przyjmuje dobra pozycje po przez wypchniecie bioder do przodu i założenie rąk na głowę. Dla tych co nie mają czasu polecam od 3:30 dla reszty polecam cały film.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Może ktoś wyjasnic o co chodzi ze skokiem na line i w czym tkwi największy problem? Jaki błąd popełnił ten skoczek w 3:30?
Jest to kombinowany system otwierania spadochronu - służy to do desantowania z małych wysokości w PL to 400m a przy skokach bojowych zdarza się 200m (podobno). Problem ze skoczkiem może mieć różne źródło, np. źle złożony spadochron, linki podczas wplatania w pokrowiec mogły zostać splątane, podczas zapinania liny mógł przełożyć ją przez jakąś część oporządzenia itp. Osobiści jestem zdumiony tym ze instruktor pokładowy puścił jeszcze parę os. po tym jak facet zawisnął za samolotem.
Jo tam się nie znam, i może na harda wchodzę ale jakoś tak nie mógłbym patrzeć bezczynnie patrzeć jak kolo rozmazuje się o glebę! Nie szło go wciągnąć na pokład czy jak?
W polskim wojsku tak by się to skończyło, dlaczego oni tego nie zrobili .... nie wiem
Mnie najbardziej ciekawi czy ta linka co go trzymała za samolotem sama się zerwała czy zerwał ją instruktor w nadziei, że spadochron się jednak otworzy.
Przy okazji- nie mogli go wciągnąć?
Przy okazji- nie mogli go wciągnąć?
Nie mogli go wciągnąć? :O
Widziałem gdzieś identyczny przypadek, z tym, że jednak skoczek rozplątał linki i spadochron się otworzył. Tutaj chłopak nie miał szczęścia. Jakaś dobra dusza która się zna może powiedzieć czy w takich przypadkach jest możliwość wciągnięcia skoczka spowrotem do samolotu?
Trzeba bylo ogladac Commando, tam Arnold skakal bez spadochronu.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów