📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
6 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
🔥
Składanka traktorów zagłady i maszyn rolniczych
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
może mi jakiś specjalista wyjaśnić dlaczego oni trzymają sztangę otwartym chwytem (kciuk po tej samej stronie sztangi co reszta palców - dobrze to widać we wrzucie szeryfa)? ile razy łapałem się za sztangę (od kilku lat mam ławkę w domu) to nigdy na to nie wpadłem...
@oblakany
tzw. małpi chwyt jest przy niektórych ćwiczeniach wygodniejszy i pozwala więcej wycisnąć, lub lepiej wykonać cwiczenie. Jak widać wyżej jest tez mniej bezpieczny niż chwyt zamknięty, bo gryf/sztanga może się zsunąć z ręki. Pójdź na jakąś siłownie, sporo osób korzysta z małpiego chwytu.
tzw. małpi chwyt jest przy niektórych ćwiczeniach wygodniejszy i pozwala więcej wycisnąć, lub lepiej wykonać cwiczenie. Jak widać wyżej jest tez mniej bezpieczny niż chwyt zamknięty, bo gryf/sztanga może się zsunąć z ręki. Pójdź na jakąś siłownie, sporo osób korzysta z małpiego chwytu.
@oblakany
np. jak robisz triceps na wyciagu to jest duzo prosciej
np. jak robisz triceps na wyciagu to jest duzo prosciej
Zadam pytanie do znawcow? czy nie mozna by zastosowac zabezpieczenia w rodzaju ramy lub lawy ktora w razie upadku mogla by zatrzymac sztange, z tego co widze sztanga jest opuszczana do pewnego poziomu ( poziom klatki piersiowej) zabezpieczenie ustytuowane kilka centymentrow nizej pozwalaloby na maksymelne opuszczenie, a w przypadku upadku sztanga zatrzymalaby sie niewiele pod tym poziomem dajac szanse na znikome obrazenia.
Aż mnie kurwa zabolało, ale blond pielegniarka z wodą pierwsza klasa
verrnume napisał/a:
Zadam pytanie do znawcow? czy nie mozna by zastosowac zabezpieczenia w rodzaju ramy lub lawy ktora w razie upadku mogla by zatrzymac sztange, z tego co widze sztanga jest opuszczana do pewnego poziomu ( poziom klatki piersiowej) zabezpieczenie ustytuowane kilka centymentrow nizej pozwalaloby na maksymelne opuszczenie, a w przypadku upadku sztanga zatrzymalaby sie niewiele pod tym poziomem dajac szanse na znikome obrazenia.
znawcą nie jestem ale takie ławeczki istnieją , może by w 100% nie zamortyzowało ale na pewno nie odbiła by mu się sztanga od klatki jak od trampoliny
Przynajmniej jak się będzie chwalił,że bierze 100 kilo na klatę to będzie prawda...
sport to kurwa samo zdrowie
Często ludzie przeliczają swoje siły tak jak jest to w tym wypadku.Jak patrzę na młodych anglików,którzy napierdolą na sztangę ile wlezie a potem machają tym jakby kurwa ruchali osła to aż mi się humor poprawia a jak widzę koci grzbiet przy martwym ciągu to aż ryczę ze śmiechu.
A tak na marginesie to trenerzy tam są ale nikt uwagi nie zwróci bo zapewne nikt nie wie jak poprawnie wykonać ćwiczenia:D
A tak na marginesie to trenerzy tam są ale nikt uwagi nie zwróci bo zapewne nikt nie wie jak poprawnie wykonać ćwiczenia:D
Nie ma się co dziwić jak się tak trzyma sztangę - kciuk jest po to przeciwstawny aby był z jednej strony sztangi a palce pozostałe z drugiej strony.
Niech mi gangsterzy nie mówią że tym ch...m chwytem więcej dźwigają.
Niech mi gangsterzy nie mówią że tym ch...m chwytem więcej dźwigają.
A ja siedze przed kompem i umre w wieku 70 lat.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów