📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:14
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:00
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
trzeba być kompletnym cymbałem, żeby w tej sytuacji krytykować tylko głupiego rowerzystę, jeśli więcej przepisów złamał tępy kierowca...
Nie bronie rowezysty bo wiadomo że cymbał ale czemu ten debil pojechał prosto z pasa do skrętu w prawo? Czyżby był busem?
MrFalken napisał/a:
trzeba być kompletnym cymbałem, żeby w tej sytuacji krytykować tylko głupiego rowerzystę, jeśli więcej przepisów złamał tępy kierowca...
KoBi44 napisał/a:
Nie bronie rowezysty bo wiadomo że cymbał ale czemu ten debil pojechał prosto z pasa do skrętu w prawo? Czyżby był busem?
Jeśli film nagrał kierowca taksówki nie można przyjebać się do niczego prócz prędkości ( choć i tak nie wiadomo ile jechał ) , taxi może tak jechać bus pasem, wynika to z przepisów.
Dla dociekliwych:
Art. 17. o ruchu drog.
Włączanie się do ruchu
1.Włączanie się do ruchu następuje przy rozpoczynaniu jazdy po postoju lub zatrzymaniu się niewynikającym z warunków lub przepisów ruchu drogowego oraz przy wjeżdżaniu:
1)na drogę z nieruchomości, z obiektu przydrożnego lub dojazdu do takiego obiektu, z drogi niebędącej drogą publiczną oraz ze strefy zamieszkania;
2)na drogę z pola lub na drogę twardą z drogi gruntowej;
3)na jezdnię z pobocza, z chodnika lub z pasa ruchu dla pojazdów powolnych;
3a)na jezdnię lub pobocze z drogi dla rowerów, z wyjątkiem wjazdu na przejazd dla rowerzystów lub pas ruchu dla rowerów;
4)pojazdem szynowym - na drogę z zajezdni lub na jezdnię z pętli.
2.Kierujący pojazdem, włączając się do ruchu, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność oraz ustąpić pierwszeństwa innemu pojazdowi lub uczestnikowi ruchu.
Art. 17. o ruchu drog.
Włączanie się do ruchu
1.Włączanie się do ruchu następuje przy rozpoczynaniu jazdy po postoju lub zatrzymaniu się niewynikającym z warunków lub przepisów ruchu drogowego oraz przy wjeżdżaniu:
1)na drogę z nieruchomości, z obiektu przydrożnego lub dojazdu do takiego obiektu, z drogi niebędącej drogą publiczną oraz ze strefy zamieszkania;
2)na drogę z pola lub na drogę twardą z drogi gruntowej;
3)na jezdnię z pobocza, z chodnika lub z pasa ruchu dla pojazdów powolnych;
3a)na jezdnię lub pobocze z drogi dla rowerów, z wyjątkiem wjazdu na przejazd dla rowerzystów lub pas ruchu dla rowerów;
4)pojazdem szynowym - na drogę z zajezdni lub na jezdnię z pętli.
2.Kierujący pojazdem, włączając się do ruchu, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność oraz ustąpić pierwszeństwa innemu pojazdowi lub uczestnikowi ruchu.
Materiał który oglądasz jest z autobusu
Zaprzysiężony napisał/a:
A czasem ten pas nie był przeznaczony tylko do skrętu w prawo, a dla BUS/TAXI do skrętu w prawo i do jazdy prosto?
MartweMurzyńskiePłody napisał/a:
czego on kurwa słucha,ja pierdole
Jakiejś spierdoliny, połączenia czylijczyka z polką... ha tfu
lublin wolska
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów