18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:15
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 0:14
Niko Puhakka i koniec jego "kariery w polsce"
x................s • 2013-05-02, 19:29
Każdy tutaj zna dżentlemana ale naświetle dla gim:

"Niko Puhakka (ur. 7 grudnia 1979 w Uusimaa) – fiński zawodnik mieszanych sztuk walki (MMA). Tryumfator turnieju KSW w wadze lekkiej z 2011 roku.
Kariera sportowa

W młodości ćwiczył judo, karate i kick-boxing. MMA trenuje od 2001 roku. Zawodowy debiut zanotował 21 kwietnia 2002. Początkowo walczył w kategoriach półśredniej i średniej. Od 2007 roku występuje w kategorii lekkiej (do 70 kg) i jest uznawany za jednego z czołowych europejskich zawodników w tej wadze. W latach 2008-2009 był związany z rosyjską organizacją M-1 Global (bilans 3-2). W czerwcu 2010 roku stoczył wygrany pojedynek z Arturem Sowińskim na Fight Festival - Goes Kaisaniemi.

We wrześniu 2010 roku wystąpił po raz pierwszy w Polsce, gdy podczas gali KSW XIV w Łodzi wziął udział w turnieju wagi lekkiej. Pokonał wówczas w ćwierćfinale Borysa Mańkowskiego, a w półfinale Holendra Dany'ego van Bergena. Walka finałowa miała miejsce 19 marca 2011 roku w Warszawie podczas KSW XV. Puhakka pokonał w niej przez poddanie jednego z czołowych polskich zawodników wagi lekkiej, Macieja Górskiego, wygrywając cały turniej.

1 października 2011 roku pokonał byłego zawodnika IFL i UFC Johna Gundersona przez decyzję sędziowską.
Kontrowersje

Puhakka posiada na ciele tatuaże o symbolice neonazistowskiej i rasistowskiej (m.in. jeden o treści Blood & Honour), które, jak sam przyznaje, odzwierciedlają jego światopogląd. Od 2002 roku jednym z jego sponsorów jest amerykańska firma odzieżowa powiązana z ruchami neonazistowskimi. Fin wystąpił w Polsce podczas KSW XIV z odsłoniętymi tatuażami, a jego walkę transmitowała ogólnopolska telewizja Polsat, co spotkało się z krytyką[7]. Podczas KSW XV, na żądanie organizatorów, Puhakka musiał już walczyć w zakrywającym ciało specjalnym kostiumie (tzw. rashguard). Puhakka miał ponownie wystąpić w Polsce na gali KSW XVIII, w walce o pas międzynarodowego mistrza KSW w kategorii lekkiej przeciwko Arturowi Sowińskiemu. Władze organizacji zrezygnowały jednak z usług Fina z powodu dotyczących go kontrowersji i negatywnych opinii."

ale do czego pieję.

Populiści i idioci skeślili chłopaka, ża tatuażę bo nie za hailowanie na ringu:

""Decyzja ta ma związek z szacunkiem jakim Federacja darzy opinię publiczną oraz wiarą, że uczucia i wartości moralne są nie mniej ważne niż emocje sportowe" - napisali właściciele Federacji KSW specjalnym oświadczeniu.

Decyzja Federacji ma związek z licznymi tatuażami na ciele zawodnika, które promują poglądy neonazistowskie.

"Federacja KSW nigdy nie była i nie będzie instytucją propagującą jakiekolwiek idee polityczne, religijne ani społeczne. Jesteśmy Federacją sportową, która zawsze przy wyborze zawodnika kieruje się jedynie sportowymi osiągnięciami. Zawsze będziemy konfrontować umiejętności, rekordy i nazwiska, a nie poglądy. Niemniej jednak ilości negatywnych opinii dotyczących wyżej wspomnianego zawodnika zmusiła nas do podjęcia decyzji o wyłączeniu go z rozgrywek" - czytamy w oświadczeniu. "

Na ostatnim KSW słyszeliśmy allah akhbary w intro jednego z ciapatych zawodników oraz pokaz pokłonów w strone samego ciapatego allaha na ringu i nikt nie pierdnie.

Boli mnie to zakłamanie w Polsce.

PS: stare info ale chciałem się wypłakać
Zgłoś
PLpunk 2013-05-02, 23:21 1
Parę tatuaży nie wskrzesi przecież hitlera ... na chuj drążyć temat.
Podobają mu się takie tatuaże, ma taką ideologię ... na chuj chłopaka męczyć.
Tak poza tym "Jesteśmy Federacją sportową, która zawsze przy wyborze zawodnika kieruje się jedynie sportowymi osiągnięciami.", bez jaj kurwa, wystawianie Najmana, czy Koksa vs Pajaca tańczącego na rurce, na pewno było spowodowane tym, że posiadają spore umiejętności i doświadczenie w sztukach walki. No bo przecież nie po to, żeby na tym zarobić ... co nie ?
Zgłoś
Plecionkarz 2013-05-02, 23:24
Jeszcze wróci jako szwarc charakter w jakimś freak fight.
Zgłoś
bujaszaka 2013-05-02, 23:30 4
Fajnie wiedzieć, że jeśli nie znam jakiegoś wytatuowanego w swastyki pajaca, to jestem gimbusem
Zgłoś
Darektictac 2013-05-02, 23:32
najebałbym mu
Zgłoś
Antybozia666 2013-05-02, 23:33 1
PLpunk napisał/a:

wystawianie Najmana, czy Koksa vs Pajaca tańczącego na rurce, na pewno było spowodowane tym, że posiadają spore umiejętności i doświadczenie w sztukach walki. No bo przecież nie po to, żeby na tym zarobić ... co nie ?

Tak w roli ścisłości to koksu "walczy" dla MMA Attack a nie KSW ( "Walka" Najmana z Saletą też była na gali MMA Attack.)

Ślązacy! Wasze kobiety mają wąsy.
Zgłoś
Doomik 2013-05-02, 23:48 4
nie znam tego fina, nie oglądam ksw, ale chcę powiedzieć jedno. Jeżeli jest taaaaki "mądry", to po chuj manifestuje swoje poglądy (zwłaszcza o charakterze nazistowskim i rasistowskim) na własnym ciele, wiedząc, że to będzie obnażane przy walkach. Albo ma nafajdane we łbie, albo są to błędy młodości, za które teraz płaci (jak najbardziej słusznie).
Zgłoś
q................5 2013-05-02, 23:52
i tak nie zamkniecie nam ust!!!!!!!!!!!!
Zgłoś
B................k 2013-05-02, 23:55 10
NIby kurwa dlaczego mam tego pajaca znać ?
Zgłoś
Morghar 2013-05-03, 0:02 5
Widzę, ze większość baranów nie pamięta już, że hitlerowcy zabijali tez Polaków, że wam się zachciało nazioli jebanych bronić.
Zgłoś
cenius 2013-05-03, 0:03 1
Jak ciapate Mamedy po każdej walce dziekują allahowi to jest ok.

Nie chcą go na ksw bo koleś bije po dupach te nasze laleczki i nie daje się ustawiać do walk.

Aha, bloodwar

pjerdolisz że aż kutas więdnie.

W dupie mam czy mój lekarz chodzi na dziwki, czy nauczyciel przebiera się w damskie ciuszki albo czy mechanik lubi wkłądac fjuta do wydechu.
Jeśli robią swoją robote jak należy to jebie mnie cała reszta.

Poza tym Nikko mówił w wywiadach że te tatuaże to błędy młodości i tyle.
Zgłoś
rurkowiec 2013-05-03, 0:29
ciekawe jak by miał sierp i młot to czy by też go zdjęli

zresztą o czym my tu piełdolimy facet walczył rashu więc dla mnie koniec tematu. światem telewizji rządzi poprawność polityczna, i ogólnie pojęta 'piękność'.
Zgłoś
t................x 2013-05-03, 0:36
To kurwa skoro allah akbary są wrogami całego świata. To kurwa niech ten cały Mamed walczy w masce bo ma ryj jak terrorysta.
jak pisaliście jakieś tam ciuszki zarzucił i dziar nie widać, więc to powinno załatwić sprawę.
Pewno jakiś żydek sie w jakiejś komisji znalazł i zrobił swoje.
Zgłoś
Z................y 2013-05-03, 0:48 3
Jebane niedouczone robactwo z sadola, taaak jeszcze mu pomnik postawcie sadyści na wózeczkach... takie ścierwa jak Nikosia powinno się leczyć ołowiem.
Zgłoś
B................k 2013-05-03, 1:00
Po zapoznaniu się z tematem tego ścierwa to dla mnie tępaki to Ci co te nazistowskie ścierwo bronią. Jebane cepy na czytają się o tych ścierwach nazistowskich i mają sobie ich za wzór, a to jedno wielkie pedalstwo. Chcesz być nazistą to możesz być, ale to ciebie jak smiecia będą traktować, a nie ty innych. To do wszystkich nazistowskich ścierw.
Zgłoś
bapmek 2013-05-03, 1:01
Widzę, że Sadistic to typowo polackie miejsce, gdzie Wielcy Prawicowi Patrioci oburzają się na puchałke, że ten ma czelność nie lubić Wielce Patriotycznej Piosenki Sabatonu, a zarazem są obrońcami psychofana jednego z dwóch najgorszych wrogów Polski, i co najlepsze nie widzą w tym hipokryzji i skrajnego kurestva umysłowego.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów