P.S. Jako były mundurowy, z silną potrzebą niesienia pomocy, stwierdzam (być może nie słusznie- bo nie wiem co działo się przed filmem) , że ci strażnicy to mendy. Mam wujka, który był prawdziwym policjantem, a nie psem. Zapracował sobie na szacunek, choćby sposobem działania. np. (to było dawno) Dwóch braci ukradło motorower, wujaszek z kolegą złapali ich w lesie. Dostali po 3 sztuki "Blondyną" po dupach i kazali im odprowadzić motorower do właściciela, żadnego pisania protokolu, postepowania karnego, poprostu dostali po dupie zamiast brudzenia w papierach na lata. Dziś jeden z braci jest radnym w urzędzie miasta, drugi prowadzi warsztat samochodowy- czyli da się być człowiekiem.
A teraz proszę się zastanowić, macie biznes płacicie za wynajem lokalu, kasę fiskalną Zus itp. A przed waszym sklepem staje Bus i sprzedaje ten sam towar o 20% taniej bo ma wyjebane na wszelkie w/w koszty. Ciekawe jak w takim momencie byście patrzyli na pracę SM.
Doskonały i nieomylny inżynier to taki, który unika drobnych błędów na drodze do wielkiej katastrofy.Nie może być tak że każdy sobie rozkłada stragan gdzie mu się podoba bo skończymy jak w jakimś kurwa brudnym azjatyckim państwie. Całe ulice zajebane straganami.
Straż Miejska jest potrzebna bo zajmuje się robotą na którą policja nie ma czasu.
Zgarniają meneli, każą źle parkujących i pilnują ogólnego porządku.
Jak znalazłem pod blokiem faceta z atakiem padaczki to pogotowie odmówił przyjazdu że na pewno najebany, policja również. Jako jedyni przyjechali natychmiast miejscy. Zobaczyli stan gościa i natychmiast kazali przyjechać kartce.
Kiedyś zaparkowałem w miejscu niedozwolonym. Zobaczył to miejski, podszedł do mnie i zaczął mi sprawdzać kwity. Okazało się, że e nie mam ważnego przeglądu samochodu. Mógł wezwać policję. Zabrali by mi dowód rejestracyjny. Powiedział żebym podjechał zrobić przegląd a następnego dnia przyjechał mu pokazać, że zrobiłem i sprawa będzie załatwiona. Przyjechałem a on powiedział, że nawet nie chce mu się patrzeć w dokumenty bo ufa, że zrobiłem. Nie dostałem żadnego mandatu.
W każdych służbach Są ludzie i kurwy. ja do tej pory nigdy nie miałem żadnej niemiłej sytuacji ze strażą miejską. przestrzegajcie prawa A jak z nimi gadacie to traktujcie ich normalnie w kulturalny sposób jak innych ludzi i nie będzie problemu. tylko patole mają z nimi jazdy
Nielegalne stragany na ulicach W niektórych miastach to jest regularna zorganizowana grupa przestępczą. Facet zatrudnia ludzi słupy na czarno którzy sprzedają warzywa bez umowy bez paragonów. Wie z jedyne co mu grozi to 50 zł mandatu. Sam kosi gigantyczne pieniądze. Uczciwi sprzedawcy nie mają szans konkurować. Bardzo często właśnie Zatrudniają emerytów po to żeby wzbudzać litość u wszystkich
Nie może być tak że każdy sobie rozkłada stragan gdzie mu się podoba bo skończymy jak w jakimś kurwa brudnym azjatyckim państwie. Całe ulice zajebane straganami.
Straż Miejska jest potrzebna bo zajmuje się robotą na którą policja nie ma czasu.
Zgarniają meneli, każą źle parkujących i pilnują ogólnego porządku.
Jak znalazłem pod blokiem faceta z atakiem padaczki to pogotowie odmówił przyjazdu że na pewno najebany, policja również. Jako jedyni przyjechali natychmiast miejscy. Zobaczyli stan gościa i natychmiast kazali przyjechać kartce.
Kiedyś zaparkowałem w miejscu niedozwolonym. Zobaczył to miejski, podszedł do mnie i zaczął mi sprawdzać kwity. Okazało się, że e nie mam ważnego przeglądu samochodu. Mógł wezwać policję. Zabrali by mi dowód rejestracyjny. Powiedział żebym podjechał zrobić przegląd a następnego dnia przyjechał mu pokazać, że zrobiłem i sprawa będzie załatwiona. Przyjechałem a on powiedział, że nawet nie chce mu się patrzeć w dokumenty bo ufa, że zrobiłem. Nie dostałem żadnego mandatu.
W każdych służbach Są ludzie i kurwy. ja do tej pory nigdy nie miałem żadnej niemiłej sytuacji ze strażą miejską. przestrzegajcie prawa A jak z nimi gadacie to traktujcie ich normalnie w kulturalny sposób jak innych ludzi i nie będzie problemu. tylko patole mają z nimi jazdy
na dołek powinieneś pójść. choćby za pisownię,
już nie wspomnę o wykroczeniach których się dopuściłeś
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów