Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
lustrzanki SONY
Tak dwa przeciwstawne wyrazy tak blisko siebie...
Szczególnie wyjście HDMI i nadajnik FM.
HDMI masz w co drugim fonie, nadajnik FM jest tak do bani że musisz kłaść telefon koło anteny..
Oprócz tego świetna integracja z różnymi systemami operacyjnymi
Yyy?
Ah i zapomniałem dodać. Aparat 12Mpixów. Tyle co w dobrej lustrzance. N8 ma też obiektyw Carll Zeiss Naprawdę dobry sprzęt.
Puste megapiksele na marnej matrycy z niesamowicie marną optyką. To, że soczewkę robi Carl Zeiss to tylko "chłyt markjetingowy". Nic nie zmieni czy będzie robiona przez Nokię czy CZ.
A i jeszcze jedno. Mikrofon stereo i nagrywanie full HD w 35 fps Żadne inne gówno tego nie potrafi.
Mnóstwo tańszych telefonów korzysta przy nagrywaniu z dwóch mikorfonów (jeden na codzień służy do gadania a drugi do odszumiania, podczas nagrywania oba wyłapują dźwięk).
FullHD to N8 na oczy nie widziało. 720p i to z marnym bitrate. Na 720p mogę wycisnąć 60fps z o wiele większym bitrate.
Nokia sprzedawała ten model jako "Komputer mobilny" i nie ma w tym w ogóle przesady.
Za to parodią jest Symbian.
Wszystko fajnie pięknie , ale symbian ...
Najbardziej mnie wkurwia takie pierdolenie "bo symbian" co kurwa symbian??? Na symbianie był "Nokmote" który umożliwiał granie w gry na pc za pomocą połączenia przez BT i sterowanie np w NFS czy lepiej LFS za pomocą przechylania telefonu, był zajebisty "Nokia Wireless Presenter" gdzie leżąc po robocie na łóżku podłączałem tylko swoją n95-tke prze BT i moglem sterować odtwarzaczem leżąc na łóżku do góry kutasem i czekając aż zasnę, przejrzyste menadżery plików na styl total comandera, python, i wiele innych przydatnych aplikacji o który w czasach swietności symbiana pierdolony android, ios i inne systemy mogły tylko pomarzyć. Ale po co pisać o zaletach czegoś komuś który ma na dany temat ujemne pojęcie...
I najważniejsze wszystko było dostępne za darmo!
Teraz jest zajebiście bo jest do wyboru
-szrot android
-nieszrot android za który trzeba wyjebać tyle kasy, że tylko ktoś kto z własnej kieszeni za to zapłaci będzie skłonny do przemyśleń o stosunku ceny do możliwości
- ios ajfon czego nawet nie będę komentować
Bo faktycznie oglądanie filmów hd ready NA telefonie to jest coś super emocjonującego
jednak wytrzymała kilkusekundową kąpiel w misce z zupą i działa po tym w 100% !! tu wielki +
ale następnym moim telefonem raczej nokia nie będzie, z racji na symbiana, który za długo myśli
@stack_pointer
Powiem tak: aparat jak w każdym innym fonie - GÓWNIANY!
Do wiadomości lustrzanki SONY Alfa (w zależności od modelu) moją od 10,1 do około 14 Mpix, więc jeżeli uważasz że zdjęcia z telefonu są w takiej samej jakości jak zdjęcia z lustrzanki to zapewne jesteś świetnym fotografem.
Posiadanie megapixeli nie robi z Ciebie fotografa. Trzeba umiejętnie żonglować obiektywami (co w lustrzankach jest łatwiejsze niż w telefonach). Pisałem tylko, że 12 Mpixów to tyle co w dobrej lustrzance.
Fotografem jestem beznadziejnym
...co wyklucza bardziej zaawansowane programy...
A co ty chcesz robić na telefonie? Programować w 3D za pomocą podłączonego kinekta ? To jest puste pierdolenie przez które powstają takie arcydzieła >4 cali, gdzie człowiek nie wie czy kupić do tego żelazko i prasować rękawiczki, pograć w ping ponga czy używać jako lusterka w samochodzie. O zaletach targania w spodniach takich urządzeń z zaawansowaną technologią która w gruncie rzeczy do niczego się nie przydaje nie wspomnę. Szybsze procesory to większe zużycie energii, ale co tam zobaczcie mam dual cora w telefonie 1,5 Ghz i mogę przewijać płynnie kilka pulpitów no łał super sprawa i ile razy ładujesz telefon dziennie?
Nie będę się produkować każdy ma swój gust. Szkoda tylko, że w większości przypadków jest on odgórnie wyznaczony przez producentów, damy wam to co musicie chcieć.
Dwurdzeniowe procesory to także hotplug i całkowite odłączenie jednego rdzenia. Nie doliczając płynnej zmiany taktowania i deepsleepu twój argument o baterii to inwalida. Mój stary SGSII mimo, że był o wiele wiele potężniejszy od N8 wytrzymywał w rozmowie czy bawieniu się fonem o wiele dłużej...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów