18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 20 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 17 minut temu
🔥 Chłopięce zabawy - teraz popularne
Notpron - Najtrudniejsza zagadka w internecie
g................n • 2012-07-17, 13:07
Dzisiaj odmiana i zamiast na harda wrzucam tutaj - drastycznych zdjęć nie będzie, ale osoby, które same rozwiążą tą zagadkę muszą mieć zacięcie sadystyczne

Jest to internetowa zagadka - można powiedzieć gra - seria kolejnych ekranów, na każdym z nich jest coś do rozwiązania pozwalającego przejść dalej.

Nie jest to żaden flash - całość wykonana jest w HTMLu i JavaScripcie, a poziom trudności kolejnych ekranów rośnie dość szybko - sprawa o tyle świetna, że do rozwiązania późniejszych trzeba się wykazać nie tylko pomysłowością i umiejętnością kojarzenia faktów, ale też obsługą niektórych narzędzi Windows'a (tak, brzmi banalnie, ale cała filozofia to na to wpaść, a nie użyć) oraz funkcji przeglądarki (z przyglądaniem się i grzebaniem w źródle strony włącznie, co dzisiaj gimbaza nazywa "hackowaniem" ).

Kilka wskazówek:

- Nie używajcie żadnych Tips, Hints, Manuals itp. bo popsujecie sobie zabawę.

- Grajcie z włączonym dźwiękiem (gra czasami odtwarza dzwięki jako background albo osadza w kodzie) - bez niego nie da się rozwiązać niektórych zagadek. Od razu uprzedzam komentarze - to nie jest żaden straszak.

- Jeśli szukacie czegoś na Google, używajcie "-notpron" na końcu w zapytaniu - jest to polecenie wyłączenia wyników zawierających to słowo w treści lub tytule - unikniecie spoilerów.

- Po przejściu do kolejnego ekranu zapisujcie sobie linka i/lub dane dostępowe do niego, bo tutaj nie ma żadnego "save'a" itp.

- Szukajcie wskazówek WSZĘDZIE - w linku, w tle, w źródle, w tytule, na obrazku, na nazwie okna dialogowego od logowania itd. Wszystko jest logicznie połączone, nawet jeśli na początku sprawia wrażenie, że jest bez sensu.

- Znajomość HTMLa bardzo pomocna, chociażby minimalna.

I jeszcze coś... bardzo proszę, aby nie zamieszczać rozwiązań w komentarzach, a w przypadku linka informować, że Spoiler.

Sam grę przechodziłem lata temu (tak, to jest bardzo stare) i nie chciałbym zobaczyć czegoś, co mi przypomni jakiekolwiek rozwiązanie.

No i najważniejsze... link:

notpron.org/notpron/

Co do samego działania - jak już wspomniałem wcześniej, gra jest bardzo stara i robiona była w czasach, gdzie używanie IE było standardem - jest szansa, że na niektórych ekranach coś może nie działać w nowszych przeglądarkach - próbujcie wtedy pociągnąć ten fragment w IE.

Powodzenia!

P.S. Emo od razu sobie odetnijcie całe ręce, bo przy tej grze nie starczy wam żyletek
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Exave 2012-07-17, 13:37
grało się, grało
Zgłoś
g................n 2012-07-17, 13:45
Swoją drogą ciekawe to logo gry... czyżby nawiązanie do goatse?
Zgłoś
taz92 2012-07-17, 14:18
piwko! dobra zagadka ale od 5 poziomu jest już ciężko
Zgłoś
0statniSprawiedliwy 2012-07-17, 14:35
Kurwa milion piw dla Ciebie! Brakuje mi słów, aby opisać zajebistość tej strony! Dzięki
Zgłoś
uookie 2012-07-17, 14:58 13
utknąłem na drugim poziomie.
Zgłoś
g................n 2012-07-17, 15:10
mazuch napisał/a:

Kurwa milion piw dla Ciebie! Brakuje mi słów, aby opisać zajebistość tej strony! Dzięki

Na zdrowie

uookie napisał/a:

utknąłem na drugim poziomie.

Spoiler:
Popatrz na URL i ewentualnie zmień co trzeba.
/Spoiler
Zgłoś
Kris LaMuerte 2012-07-17, 17:02
Wymagany angielski na poziomie zaawansowanym. Trzeba znać niuanse tego języka niestety.

Tak btw utknąłem na levelu 10, masakryczna gra...
Zgłoś
R................s 2012-07-17, 17:24
doszedłem do 5lvl i mam wyjebane
Zgłoś
Vinewood 2012-07-17, 17:58
trzeba znać jakieś htmle nie podoba mi sie
Zgłoś
s................s 2012-07-17, 18:03
kiedyś w to grałem utknąłem gdzieś na 22 lvlu.... jest hardkor!! piwko leci!!
Zgłoś
b................w 2012-07-17, 18:06
chujowe, w piatym lvl nie moge wygooglac slowa... mam 'nie mozna wyswietlic strony' ;D
Zgłoś
Thepanek 2012-07-17, 18:14
Ze?triddle FTW!
Zgłoś
Jack Daniel's 2012-07-17, 18:14
Wolę tę: zestriddle.ovh.org/ ma klimat
Zgłoś
TommyTheRipper 2012-07-17, 18:18
Racja, Ze?t też wyjebany. Sam doszedłem tam chyba do 25 planszy, później już mi się nie chciało. Może kiedyś za nonprona też się wezmę.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem