Macie kurwa takie samo prawo żądać całkowitych praw do węgla jak amerykańce do ropy na bliskim wschodzie. To, że się urodziłeś/mieszkasz/pracujesz na Śląsku nie nadaje Ci na własność złóż geologicznych, które były zanim sie urodziłes i będą jeszcze w chuj czasu. Taka jest prawda, że gdyby nie ten węgiel to chuja byście tam mieli - wszystko jest oparte na tym, że ktoś XXX lat przed wami dobrze sie osiedlił (może całkiem przypadkowo albo był na tyle nieudacznikiem ze wyjebali go z wioski w okolicy rzeki). Niemcy mieliby Was w dupie, bo nie byłoby zysku, teraz na Wasze roszczenia mieliby tak samo wyjebane - ale jest węgiel, ktory nalezy nie tylko do Was wiec od czasu do czasu ta "chujowa i brzydka warszafka" musi iśc na ustępstwa.
Tak jak w filmiku poniżej - choć też nie do końca - żeby stolica wyglądała tak jak wygląda zapierdalano materiał, rozbierano budynki w całej Polsce (nie tylko, ze Śląska choć nie zaprzeczam, że wkład zdecydowanie największy) tak więc zamknąć mordy, bo możliwe ze komuś rozebrano dom żeby pierdolnąć jakąś kamieniczke w której teraz grzejecie dupy i obserwujecie z okna korki na Marszałkowskiej.
A teraz zeby nie było calkowicie hejtowania. Poznałem troche ludzi ze Śląska (głównie Katowice) i kurwa tak pozytywnej grupy ludzi, myślącej i jakoś tam rozwiniętej już dawno nie spotkałem - nie wiem czy wynika to z tego ze wiekowo nie załapali się na gimnazjum, czy trafiłem po prostu dobrze, ale jeżeli takich ludzi jest tam więcej to az taki chujowy ten Śląsk być nie może.
Jeden naród (jezeli ktoś mieszkając na Sląsku za Polaka się nie uważa, to daleko do granicy nie ma i może wypierdalać, najlepiej na Kamczatke) ale siedzą i przez neta opluwają jedni drugich. Bo co? To że w Warszawie mieszka to gorszy - bo kurwa matka z ojcem w stolicy mieszkali całe życie i tam zostali - więc od razu na starcie przejebane? Albo ze na Śląsku mieszka to od razu niemiecki chuj i kolaborant? Ogarnijcie dupy, bo aż żal to czytać pojeby są wszedzie - w Warszawie, na Śląsku, w Koluszkach czy Radomiu.
Ja tam jestem zadowolony, w wolnym czasie moge wrócić na Mazury (skoro juz szpanujemy kto co ma - przejdzcie sie po sklepach mięsnych i popatrzcie skąd mięso do Was przyjeżdza - na Śląsku w każdym sklepie widziałem nasze miejscowe logo, na granicy z Czechami tez, w Warszawie to chyba nie znają innych firm, na Wielkopolsce i Pomorzu też w ciul) i chuj mnie obchodzi gdzie kto mieszka dopoki jest w porządku i ma poukładane we łbie. Także zamknijcie już te mordy bo tylko wyrabiacie opinie ze jesteście jebanymi debilami, a pozniej normalni ludzie czy z WWA czy Sląska mają przyklejaną łatke.
Śląsk
WWA
Part 1:
Part 2:
ps Ruch Autonomii Śląska stawiam nawet poniżej zjebanego green peace'u czy ruchu palikota. Niżej są tylko cyganie i wszelkiego rodzaju pedalstwo na pokaz.