Urywek szkolenia z zakresu "nóż w działalności outdoor"
Urywek szkolenia z zakresu "nóż w działalności outdoor"
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
No właśnie nie. Nadal to stara, poczciwa, brzydka mora
Pierdolisz waćpan. No ale każdemu podoba się co innego i nie każdemu podobają się skandynawy.
Ja pod namiot/ryby itp. mam RATa-1 i Vicka Huntsmana. A na miasto mam CRKT Pazode albo Kershawa Blackouta.
Odnośnie taniego i wytrzymałego "nożołoma", którym można pracować na pełnej kurwie, to polecam CS GI Tato, albo do lżejszej roboty Gerbera Big Rock Campa.
Nie pierdol. Zobacz sobie nóż spod szyldu Chrisa Reeve'a(ceniony na całym świecie knifemaker) np. Green Beret 5". Nóż ten po tygodniowym survivalu w górach, gdzie nim rąbano drewno, rzucano, kopano w ziemi, podważano kamienie i grzebano w ognisku nadal golił włosy na przedramieniu. Nóż ten kosztuje ok 1000zł, ale dzięki bardzo dobrej stali, odpowiedniemu hartowaniu i idealnemu wyprowadzeniu krawędzi tnącej bez problemu znosi takie traktowanie i zachowuje ostrość.
Tak więc jeśli nie masz pojęcia o temacie to zamknij ryj i nie dyskutuj.
Ja osobiście używam na co dzień Victorinoxa Campera i RAT'a-1 ze stajni Ontario. Oba noże polecam.
Mora jest bardzo fajnym nożem, szczególnie w swojej cenie, ale... jest brzydka jak noc
Idz i napisz na knives.pl, że przetnie 100 drzew i później goli włosy to Ci powiedzą co myślą o Tobie
Jak bierzesz nóż od knifemakera na zamówienie to i w kilku takich tysiączkach możesz się wyrobić.
Nie przesadzajmy:)
Zapoznaj się z ofertą dwóch najlepszych Polskich makerow:
- Tlima
- Bladowskiego
Za absolutnie najwyższej klasy noże nie trzeba płacić 5k
za przedział 500 - 800 masz już bardzo dobry nóż.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów