📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
35 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
7 minut temu
majkelka dżeksonka chłeee chłe
albo u dilera*
HatakeIV napisał/a:
ktoś mi wytłumaczy czego w ameryce zawsze tak otumaniają pacjentów? Trzeba poddawać ich narkozie?
Wydaje mi się, że chodzi o komfort. Jak ktoś miał rwany (na przykład) ząb mądrości w znieczuleniu miejscowym to wie z czym to się wiąże. A tak rwiesz z narkozą - stresu i bólu mniej ... dla obu stron.
@HatakeIV
Nie pacjentów tylko afroamerykanów (popr. pol.). Też byś tak robił wiedząc ile sprzęt dentystyczny kosztuje
Nie pacjentów tylko afroamerykanów (popr. pol.). Też byś tak robił wiedząc ile sprzęt dentystyczny kosztuje
Uwielbiam te filmiki z otumanionymi pacjentami! Myślała, że jej język odpadł, jak by mi ktoś opowiadał, to bym nie uwierzył...
Uwielbiam te filmiki z otumanionymi pacjentami! Myślała, że jej język odpadł, jak by mi ktoś opowiadał, to bym nie uwierzył...
"ktoś mi wytłumaczy czego w ameryce zawsze tak otumaniają pacjentów? Trzeba poddawać ich narkozie?"
Nie. Dentystyka w USA jest zacofana. U nich lidokaina od której w Polsce się odchodzi jest szczytem wysublimowania. Poza tym tak, obowiązku nie ma, ale ze względów prawnych dla lekarza jest lepiej. Sorry, więcej nie powiem bo nie pamiętam szczegołów.
Nie. Dentystyka w USA jest zacofana. U nich lidokaina od której w Polsce się odchodzi jest szczytem wysublimowania. Poza tym tak, obowiązku nie ma, ale ze względów prawnych dla lekarza jest lepiej. Sorry, więcej nie powiem bo nie pamiętam szczegołów.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów