18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:51
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
ffrugopl 2014-08-07, 23:02
bigosamigos77 napisał/a:

To chyba ty jechałeś tym motorem. Widać jak na dłoni, że kierujący który miał kamerkę skręcał więc czemu Matiz nie mógłby sobie pojechać np prosto? Wyskoczył mu jak szerszeń z za typa, który kręcił jadąc jeszcze nie tym pasem co trzeba. Aha zapomniałem dla motocyklisty nie istnieje takie coś jak pas ruchu i inne pojazdy. Oczywiście w świetle prawa wina Matiza, ale przez debilizm dawcy.

PS. i tak wiemy że to przez to, że kierowcy nie patrzą w lusterka, kij w dupe dawcom i rowerzystom

@suomi1987 typowy motocyklista omijanie korka na pełnej kurwie, życzę powodzenia mamie w procesie mam nadzieję że wygra

Nie mógłby pojechać prosto, bo wyjeżdża z podporządkowanej i ma ustąpić pierwszeństwa wszystkim, którzy znajdują się na pasie ruchu, na który chce wjechać. Czemu nie jedziesz samochodziarza z 0:10? Szkoda, że to na niego nie trafił ten cieć z Matiza.

jeloo napisał/a:

Widzę, że się znalazł idealny przykład osobnika bez prawka. Po pierwsze, nie ma co cisnąć po osobniku z Matiza, gdyż nie miał szans zobaczyć motocyklisty. Wymusił, to wymusił, ale dlatego, że to motocyklista wykonał idiotyczny manewr.

Wyjechał, bo zgodnie z przepisami ruchu drogowego, nic nie mogło przeciąć jego kierunku ruchu. Pas do jazdy na wprost i w prawo był zajęty, a motocykl wykonał manewr WYPRZEDZANIA na skrzyżowaniu którego wykonać mu nie było wolno.

Czyli niby jego wina, ale nie z jego winy, taki paradoks.

Kolejną bzdurą jest to jak nazywasz manewry. Omijanie nie równa się wyprzedzanie. Ominąć mogę każdy pojazd w każdej sytuacji. Niezależnie od linii ciągłych, przejść dla pieszych czy zakazów. Z prostej przyczyny, pojazd omijany musi stać niezależnie od sytuacji panującej na drodze. Czyli korek wyprzedzamy, ale pojazd stojący, bo tak sobie jego kierowca wymyślił - omijamy. A tutaj mamy piękny przykład wyprzedzania.

I ja na przykład dla świętego spokoju nie wyprzedzam takich aut. Dużo czasu na tym nie stracę, i nie jeżdżę ciężarówką, że spalę tony paliwa zanim się rozpędzę. Bo o tym, że policja loterią punktową zapewniła mi szybki kurs bezpiecznej jazdy na następny rok nie wspomnę.

Prawo jazdy mam od grudnia 2003. Od 2005 pracuję jako kierowca (z przerwą 9 miesięcy na wojsko i miesiąc wakacji w Londynie). Kilometrów już trochę nakulałem w swoim życiu, także argument z prawem jazdy nietrafiony. Jak już tak bardzo chcesz łapać za słówka, to ok czy żaden z tu komentujących nie WYPRZEDZA auta, które skręca w prawo? Zalatuje hipokryzją w Twoim przypadku. Nazbierałeś punktów łamiąc przepisy, a innych krytykujesz. Trochę taka moralność Kalego.
Zgłoś
voidinfinity 2014-08-08, 3:09
ffrugopl napisał/a:

A ja bym miał pretensje. Facet wyjeżdża nie widząc, czy za skręcającym nie jedzie inny pojazd. Ty w dużym możesz sobie na takie coś pozwolić, bo widzisz więcej, ale co on widział w tej pralce na kołach? Poza tym gość, który skręcał mógł jednak się rozmyślić i pojechać prosto. W 0:10 widać, że wszyscy tam jeżdżą tak jak motocykliści. Matiz powinien stać i czekać aż będzie miał wolne, a nie wymuszać pierwszeństwo.
PS pozdro kolego

Ty masz prawko?

Motocyklista wyprzedza na skrzyżowaniu z lewej strony (które nie jest kierowane, ani nie jest skrzyżowaniem z ruchem okrężnym), na przejściu dla pieszych, przekraczając linię ciągłą, z pasa do skrętu w lewo.

Dzięki intronizacji Jezusa na Króla Polski znajdujemy się teraz oficjalnie pod żydowskim zarządem powierniczym.
Zgłoś
S................e 2014-08-08, 3:25
4hitch napisał/a:

Tutaj jest winą przyzwyczajenie, bo normalnie w takiej sytuacji samochód skręcający blokuje ruch innym pojazdom

Jak samochód, który ma pierwszeństwo przed wszystkimi i sobie bez czekania skręca może blokować ruch innym? Tak boli poczekanie może 5-10 sekund?
Zgłoś
Szegerege12 2014-08-08, 7:35
Ale mam nadzieje ze wiecie ze w Polsce sprawca wypadku bylby samochod nie motocyklista. Miałem podobna sytuacje i bylem pasażerem takiego samochodu który zrobił dokladnie to samo i policja uznała winę całkowitą naszą a wyprzedzającego na skrzyzowaniu ukarała mandatem .
Zgłoś
voidinfinity 2014-08-08, 11:57
Szegerege12 napisał/a:

Ale mam nadzieje ze wiecie ze w Polsce sprawca wypadku bylby samochod nie motocyklista. Miałem podobna sytuacje i bylem pasażerem takiego samochodu który zrobił dokladnie to samo i policja uznała winę całkowitą naszą a wyprzedzającego na skrzyzowaniu ukarała mandatem .

Nie chce mi się w to wierzyć - aczkolwiek w tym skurwiałym kraju już mnie nic nie zdziwi.

Czyli rozumiem, że analogicznie jeżeli jakiś uczestnik ruchu jechałby pod prąd na drodze jednokierunkowej i jakiś inny skręcający zajechałby mu drogę - to byłaby wina tego skręcającego?

No bo skoro to czy pojazd porusza się zgodnie z przepisami nie ma znaczenia, a ważne jest tylko kto ostatecznie zajeżdża komu drogę...to można tylko do takich wniosków dojść.

Spoko

Dzięki intronizacji Jezusa na Króla Polski znajdujemy się teraz oficjalnie pod żydowskim zarządem powierniczym.
Zgłoś
p................a 2014-08-08, 13:35
wlasnie malo brakowalo
Zgłoś
jeloo 2014-08-08, 14:39
voidinfinity napisał/a:

Nie chce mi się w to wierzyć - aczkolwiek w tym skurwiałym kraju już mnie nic nie zdziwi.

Czyli rozumiem, że analogicznie jeżeli jakiś uczestnik ruchu jechałby pod prąd na drodze jednokierunkowej i jakiś inny skręcający zajechałby mu drogę - to byłaby wina tego skręcającego?

No bo skoro to czy pojazd porusza się zgodnie z przepisami nie ma znaczenia, a ważne jest tylko kto ostatecznie zajeżdża komu drogę...to można tylko do takich wniosków dojść.

Spoko

Niestety tak jest. Znam sytuację, kiedy facet na cwaniaka wyprzedzał korek, i ktoś z podporządkowanej drogi prawidłowo skręcał w lewo, skorzystał z tego, że auta stoją, i pewnie wjechał na drogę. Doszło do zderzenia z cwaniakiem. Skręcający dostał mandat za spowodowanie wypadku, ponieważ ma obowiązek ustąpić pierwszeństwa wszystkim, niezależnie od tego, czy jadą zgodnie z przepisami czy nie. A cwaniak dostał mandat za wyprzedzanie na skrzyżowaniu, przejściu dla pieszych itp.
Zgłoś
ellsworth 2014-08-08, 18:04
suomi1987
A jednak sytuacja zupełnie inna, bo twoja mama wyjeżdżając z posesji WŁĄCZAŁA SIĘ DO RUCHU i w takim wypadku ustępuje się wszystkim bez wyjątku! Choćby ten motocyklista jechał tyłem tańcząc przy okazji sambę, to on jest pojazdem na drodze, a samochód twojej mamy się na nią włącza.
Zgłoś
solight 2014-08-09, 15:27
jeloo napisał/a:

Wina byłaby oczywiście Matiza, bo z której strony nie spojrzeć wymusił on pierwszeństwo, ale debilizmem to tutaj się popisał nie kto inny jak motocyklista. Wyprzedzanie na skrzyżowaniu, pasem do jazdy w lewo. Sam sprowokował tę sytuację, i tylko do siebie by mógł mieć pretensje w razie wypadku. Jakby ktoś się czepiał, że można wyprzedzać skręcające auto - to owszem, można, ale tylko te wykonujące lewoskręt.

Niczego nie wymusil. Zobaczyl ze auto skreca w prawo wiec debil na motorze powinien za nim czekac jako ze byl na przejsciu i na przejsciu nie mogl wyprzedzac. Dziekuje dobranoc.
Zgłoś
PartizantPń 2014-08-09, 19:26
Szreniawa pod Poznaniem. Pacz pan, kala moji chaty
Zgłoś
jeloo 2014-08-09, 22:05
solight napisał/a:

Niczego nie wymusil. Zobaczyl ze auto skreca w prawo wiec debil na motorze powinien za nim czekac jako ze byl na przejsciu i na przejsciu nie mogl wyprzedzac. Dziekuje dobranoc.

Niestety, ma obowiązek ustąpić pierwszeństwa WSZYSTKIM poruszającym się na drodze z pierwszeństwem. Kierowca Matiza dostałby mandat za spowodowanie wypadku, a kierowca motocykla za wyprzedzanie na zakazie. I na tym by się skończyło. Dla wymuszenia nie ma znaczenia czy ten na którym wymusiło się pierwszeństwo jechał zgodnie z przepisami. W najlepszym wypadku orzeczona będzie współwina.
Zgłoś
solight 2014-08-11, 2:27
jeloo napisał/a:

Niestety, ma obowiązek ustąpić pierwszeństwa WSZYSTKIM poruszającym się na drodze z pierwszeństwem. Kierowca Matiza dostałby mandat za spowodowanie wypadku, a kierowca motocykla za wyprzedzanie na zakazie. I na tym by się skończyło. Dla wymuszenia nie ma znaczenia czy ten na którym wymusiło się pierwszeństwo jechał zgodnie z przepisami. W najlepszym wypadku orzeczona będzie współwina.

Hmm no tak zapomnialem ze to Polska - kraj absurdow. Dzieki za sprostowanie.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów