Będzie malowanie.
Będzie malowanie.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Obrzydliwy fejk.
Czemu fejk? Pewnie użyła benzyny jako podpałki, opary zgromadziły się w kominie i jebneło.
Obrzydliwy fejk.
Ty chyba o sobie mówisz. Jeżeli to byłby fejk to efekt lepszy niż w hollywódkich produkcjach .
Ciekawe czym rozpalała. Taki efekt może dać sadza która osiadła w kominie, a komin nie był czyszczony. Zdarza się czasami że piorun walnie w komin właśnie z powodu sadzy itp. Znając ruskich lub głupich ludzi którzy nigdy niczym się nie interesowali przydatnym w życiu tylko przyziemnymi sprawami to wszystko naraz tam mogło się zdarzyć.
Ale Ci się pierdoli, nie mogę...
Ciekawe czym rozpalała. Taki efekt może dać sadza która osiadła w kominie, a komin nie był czyszczony. Zdarza się czasami że piorun walnie w komin właśnie z powodu sadzy itp. Znając ruskich lub głupich ludzi którzy nigdy niczym się nie interesowali przydatnym w życiu tylko przyziemnymi sprawami to wszystko naraz tam mogło się zdarzyć.
tak, masz rację bo sadza właśnie bardzo przyciąga pioruny, szczególnie te kuliste , obecnie jak buduje się domy to się montuje piorunochrony wewnątrz kominowe anty sadzowe które mają dodatkowe właściwości rozmagnesowywania sadzy bo tym właśnie przyciągane są pioruny
Pewnie najwięcej do powiedzenia mają blokersi.
Pożar sadzy to gwałtowna reakcją spalania o dużym ciśnieniu. Paląca się w wysokich temperaturach sadza może spowodować pęknięcia i nieszczelności w przewodzie kominowym, a co dopiero w cienkich rurach stalowych.
Pewnie najwięcej do powiedzenia mają blokersi.
zapalenie się sadzy to nie eksplozja , jak ktoś 10 lat nie czyści komina i pali gównem, iglakami z sokami, mokrym drewnem to bardzo łatwo ten nagar się zbiera i może zapalić, dlatego czyści się kominy a na filmie wlała jakiejś rozpałki, benzyny albo innego gówna z oparami, zapaliła i wyjebało komin razem z kafelkami na ścianie ...
zapalenie się sadzy to nie eksplozja ...
Nie napisałem nic o eksplozji.
... jak ktoś 10 lat nie czyści komina i pali gównem, iglakami z sokami, mokrym drewnem to bardzo łatwo ten nagar się zbiera i może zapalić, dlatego czyści się kominy a na filmie wlała jakiejś rozpałki, benzyny albo innego gówna z oparami, zapaliła i wyjebało komin razem z kafelkami na ścianie ...
Myślałeś chyba o kominku.
Palenie węglem też powoduje osadzanie się sadzy, a rozpałka (zwłaszcza płynna w przypadku w/w filmu) to często inicjator takiej reakcji.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów