Szokujące materiały z fermy norek należącej do Andrzeja Piątaka, posła Ruchu Palikota, opublikowane przez Stowarzyszenie Otwarte Klatki. Nieleczone rany uszu, głowy i innych części ciała, szczątki zwierząt, klatki zanieczyszczone odchodami -- to tylko niektóre z udokumentowanych problemów. Sprawa została skierowana do prokuratury.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 14:43
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:47
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ojeja, jakie słodziusie króliczki, jak można je tak krzywdzić? ;(((((((((((((((((((((((((((((
Nie kurwa, to jest SADISTIC, a nie pudelek.
Ktoś wyżej zadał pytanie dlaczego ludzie tak bulwersują się jeżeli zwierzęta są źle traktowane. Odpowiedź jest prosta- zwierze nie jest świadome skurwysyństwa ludzi i ponadto jest 100x lepszym przyjacielem od innego człowieka. Ludzie uważają się za zajebiście cywilizowanych, a tutaj mamy przykład jak daleko jesteśmy za małpami.
1 Jako zootechnik i człowiek kształcony w tym kierunku(między innymi przedmiot: hodowla zwierząt futerkowych) powiem tak: ujęcia jak widać po producencie zmontowane na zawołanie z najgorszych fragmentów. Nie widzę tutaj obiektywizmu...
2 Tak, zwierzęta maja prawo, być smaczne i robić za ładne odzienie. Mają też prawo godnie żyć i być humanitarnie ubite a wcześniej żyć w dobrostanie. To co widzimy tutaj jest głupotą właściciela, ponieważ widać tutaj rany które obniżą wartość futra, wiec mniej zarobi.
3 Nie robi tego za nasze pieniądze(jako ze jest posłem), na tym się naprawdę dobrze zarabia.
4 Farmy norek i lisów są ekologiczne, przerabiają odpadki z produkcji zwierzęcej w nawóz, czyli zamiast dymić w spalarni odpadków(takie wymogi UE) użyźni to glebę.
5 Nic a nic mnie nie obchodzi z jakiej jest partii, jakby był z Pis'u to lewacy by ujadali, a ze jest z RP, to ujada prawica. A mi przeszkadza krzywda zwierząt i koło chuja mi lata czy chodzi do kościoła czy na balety z kumplami pedałami.
2 Tak, zwierzęta maja prawo, być smaczne i robić za ładne odzienie. Mają też prawo godnie żyć i być humanitarnie ubite a wcześniej żyć w dobrostanie. To co widzimy tutaj jest głupotą właściciela, ponieważ widać tutaj rany które obniżą wartość futra, wiec mniej zarobi.
3 Nie robi tego za nasze pieniądze(jako ze jest posłem), na tym się naprawdę dobrze zarabia.
4 Farmy norek i lisów są ekologiczne, przerabiają odpadki z produkcji zwierzęcej w nawóz, czyli zamiast dymić w spalarni odpadków(takie wymogi UE) użyźni to glebę.
5 Nic a nic mnie nie obchodzi z jakiej jest partii, jakby był z Pis'u to lewacy by ujadali, a ze jest z RP, to ujada prawica. A mi przeszkadza krzywda zwierząt i koło chuja mi lata czy chodzi do kościoła czy na balety z kumplami pedałami.
za okaleczone futra nikt nie płaci...
To jest biznes,
nigdy nie zrozumiem tutejszych użytkowników, jak widzą jakieś materiały na hardzie to się podniecają maltretowaniem, a z drugiej storny trzymanie fretek na kupie itp to dla nich bestialstwo ja pierdole co za idioci
koło chuja mi prawa zwierząt ;D
nigdy nie zrozumiem tutejszych użytkowników, jak widzą jakieś materiały na hardzie to się podniecają maltretowaniem, a z drugiej storny trzymanie fretek na kupie itp to dla nich bestialstwo ja pierdole co za idioci
koło chuja mi prawa zwierząt ;D
Tutaj nie tylko chodzi o to że te zwierzęta są źle traktowane, może i to kogoś rusza, ale taka jest rzeczywistość, schabowego którego wczoraj wpierdalałeś, kilka dni/tygodni wcześniej jakiś koleś butem napierdalał tego świniaka żeby się wyżyć.
Tutaj w mojej opinii chodzi przedewszystkim o to że to w ogóle jest nie dopilnowane, zostawione jakby samopas. Efektem czego jak widać na filmiku, te zwierzęta wychodzą sobie z klatek, i "kolonizują" sąsiednie tereny, ponieważ w polsce ten gatunek już dawno wyginął. Więc ich rozprzestrzenianie się, w terenach gdzie ich pierwotnie nie ma, może doprowadzić do katastrofy ekologicznej, nie koniecznie jakiejś wielkiej, ale sytuacja chodź pozornie może wydawać się błaha, może okazać się poważna. Zwłaszcza w momencie kiedy w pobliżu będą znajdować się jakieś fermy kurczaków czy innych zwierząt, i skutki mogą być fatalne.
Nie jestem jakimś tam ekologiem, czy ekoterrorystą, bo jebie mnie to trochę, ale może się to kiedyś obrócić przeciw nam, tak jak obecnie z karpiowatymi jest w ameryce północnej, które na potęgę kolonizują tamtejsze zbiorniki wodne, bo nie mają swojego naturalnego wroga, tak jak norki aktualnie u nas..
Tutaj w mojej opinii chodzi przedewszystkim o to że to w ogóle jest nie dopilnowane, zostawione jakby samopas. Efektem czego jak widać na filmiku, te zwierzęta wychodzą sobie z klatek, i "kolonizują" sąsiednie tereny, ponieważ w polsce ten gatunek już dawno wyginął. Więc ich rozprzestrzenianie się, w terenach gdzie ich pierwotnie nie ma, może doprowadzić do katastrofy ekologicznej, nie koniecznie jakiejś wielkiej, ale sytuacja chodź pozornie może wydawać się błaha, może okazać się poważna. Zwłaszcza w momencie kiedy w pobliżu będą znajdować się jakieś fermy kurczaków czy innych zwierząt, i skutki mogą być fatalne.
Nie jestem jakimś tam ekologiem, czy ekoterrorystą, bo jebie mnie to trochę, ale może się to kiedyś obrócić przeciw nam, tak jak obecnie z karpiowatymi jest w ameryce północnej, które na potęgę kolonizują tamtejsze zbiorniki wodne, bo nie mają swojego naturalnego wroga, tak jak norki aktualnie u nas..
nie mam nic przeciwko fajnym futrzanym płaszczom, ale nie w taki sposób... weź trzymaj tak biedulki z otwartymi ranami, nowotworami, stanami zapalnymi... w gównach, smrodzie.
Tak właśnie wyglądają takie fermy. To nie jest schronisko tylko mordownia. Winę ponoszą kurwy, które kupują futra ze zwierząt chodowanych dla skór i nabijają kabzę takim świniom.
WicieK napisał/a:
Ojeja, jakie słodziusie króliczki, jak można je tak krzywdzić? ;(((((((((((((((((((((((((((((
weź kurwa nie bądź żałosny. Wielki sadysta a jak się zranisz w palca kolcem róży które tak pedalsko powąchiwujesz to od razu dzwonisz na pogotowie. "To jest sadistic" jak by kurwa nikt nie wiedział twardzielu
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów