Plus ... Pewna "Sadisticzna" Kobietka
źródło. Fejsbuczek
@jerry280 Miałem praktyki w rzeźni na weterynarii i uwierz mi, że obecnie zwierzęta u nas są zabijane w bardzo humanitarny sposób. Gorzej jest z całą resztą ich życia, transportem itd. Dla jasności nie mam problemów z tym że ktoś je psy, koty czy byki, na zajęciach na prosektorium na świeżych psach można było zgłodnieć jak ktoś lubi steki bo mięso wygląda naprawdę zacnie. Ale ten wasz sztuczny sadyzm i wyśmiewanie "nie sadystycznych" ludzi jest żałosne. Rytualne zabijanie psów tak jak torrida to ukazanie jak bardzo jesteśmy zezwierzęceni. Większosć z tych sadoli z góry pewnie by odwróciła głowę i uroniła łezkę ale przez internet wielcy twardziele. Jest różnica w świetnej zabawie z tłuczenia i przypalania psa a strzałem miedzy oczy z radicala z koniecznosci.
Z tym sadyzmem to akurat nie było do Ciebie tylko do tej reszty, która na siłę stara się dopasować do portalu. To co mówisz ma dużo sensu. Ale bardziej chodziło mi o to że po to żeby każda rodzina mogła kupić sobie schab na obiad musimy stosować chów intensywny i nie ma na to niestety na to żadnej rady chyba, że w przyszłości rozwiną się hodowle komórek i będziemy jeść laboratoryjne mięso. Ale jest różnica w przekładaniu komfortu ludzkiego życia nad komfort życia tekiej krowy, a przekładaniem jakiejś zjebanej tradycji nad cierpienie zwierząt. Jak dla mnie każdy kto chociaż trochę umie pochamować wrodzoną skłonność do sadyzmu wolałby po prostu zastrzelić tego psa i go zjeść a nie napie*dalać go dechami i przypalać (co swoją drogą jest najgorszą metodą tortur). I bronienie ludzi którzy zasłaniają się jakąś tradycją tylko po to żeby wyżyć się na słabszej istocie jest dla mnie sadyzmem na pokaz.