📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
Nic mu nie będzie. Dzisiaj do jeansów dodają elastomerów, więc wszystko się ładnie rozciąga
A potem ubrania gównem śmierdzą.
zamiast karty multisport wolał bilet do lunaparku
viking19 napisał/a:
najśmieszniejsze, że on mógł to przeżyc. xD
Trochę pewnie stawy, ścięgna porozciągało, ale raczej będzie żył i jutro śmiał się z tego.
PsikutaBezS napisał/a:
A potem ubrania gównem śmierdzą.
Zacznij korzystać z pralki to nie będą śmierdziały
Od razu widać że chłop pozytywnie zakręcony.
Najlepsze, że w tych chińskich, indyjskich itd. maszynach zawsze brak jakichkolwiek rozwiązań bezpieczeństwa. Nawet zasranego wyłącznika bezpieczeństwa/awaryjnego nie ma pod ręką tylko ten drugi sięga metr do pulpitu ryzykując także swoje bezpieczenstwo a czas wyłączenia się wydłuża. Nie wspomnę już o czujnikach wykrywających ponadnormatywne obciążenie.
PabllosSantoDaSilva napisał/a:
Najlepsze, że w tych chińskich, indyjskich itd. maszynach zawsze brak jakichkolwiek rozwiązań bezpieczeństwa.
A po co?
Póki koszt nowego pracownika jest niższy niż koszt wyłącznika i paru metrów przewodów, póty nie będzie tam zmian.
No postaw się na chwilę w roli przemysłowca:
1000 maszyn razy wyłącznik, razy kable, razy czujniki, razy zmiany w projektach, razy przerwa na montaż, raz przerwa na szkolenie...
A nowych chętnych na pracę ma kilka milionów w najbliższej okolicy, za to odszkodowań prawie żadnych.
No to po co ma wykładać pieniądze?
Przecież tam są takie same giftpole jak u nas w kraju...
Praca uszlachetnia, Arbeit macht frei. W latach 90 pracowałem w stolarni w stodole przy pilarce bez wyciągu - urządzenia odprowadzającego kurz, pył. 25 lat temu stałem na bramkach i stach było co dzień, żeby w głowę nie dostać. 20 lat temu pracowałem w urzędzie, gdzie mieliśmy na trzech jedno biurko i komputer i razem nie można było pójść na śniadanie bo szefa drażniło, że ze sobą rozmawiamy. Jeszcze 10 temu lat pracowałem w fabryce kanałów wentylacyjnych, gdzie nie było pomieszczenia socjalnego a kible były zepsute i zasrane. Trzy lata temu pracowałem przy oknach za dobrą stawkę, ale z każdej roboty wynosiło się kontuzję. Byliśmy i jesteśmy Bangladeszem Europy.
Tyle materiału na nic.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów