Taka ciekawostka: Gdy kierowcą jest kobieta, składka ubezpieczenia jest wyższa. Przypadek?
Life is only a dream.
We are the imagination of ourselves.
Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza.Tutaj poszło to w jakimś dziwnym kierunku, jako kurierzy, pocztowcy z paczkami, ratownicy na karetkach - same kobiety.
Tak jakby za daleko poszli z tym równouprawnieniem, nie ma równowagi tylko dominacja kobiet ale o dziwo nie w zawodach faktycznie ciężkich fizycznie. Koszenie trawników - prawie same panie ale już na morzu, w budownictwie zostali faceci.
@up Jeśli ta wyglądająca, jak typowy Zbychu baba pracuje w zawodzie i do jej obowiązków należy rozładunek, to nie rozumiem, w imię czego te "dwie cipki" mają jej w tym pomóc. Jeśli zamówisz sobie stół dębowy do domu z usługą rozładunku i przywiozą Ci to dwie baby, to sam zaczniesz to wnosić, albo im pomożesz, mimo zapłaty za usługę? Ja pierdolę - płacę, żądam. Co innego trochę pomóc, a co innego odwalić za kogoś robotę.
To Ty se żądaj. Jestem facetem i nawet jak baba wygląda jak Zbychu i sie zajmuje dostawą, to jej zaoferuje pomoc (nikt nie mówi o odjebaniu za nią roboty). Taka różnica między facetami, a cipami. Bycie dżentelmenem i posiadanie kultury nie kosztuje.
A porównanie baby z cipami do tego, że dzisiaj takie czasy, że kobiety wykonują robotę facetów, a faceci chodzą se kurwa robić brwi i paznokcie
Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza.@up Jeśli ta wyglądająca, jak typowy Zbychu baba pracuje w zawodzie i do jej obowiązków należy rozładunek, to nie rozumiem, w imię czego te "dwie cipki" mają jej w tym pomóc. Jeśli zamówisz sobie stół dębowy do domu z usługą rozładunku i przywiozą Ci to dwie baby, to sam zaczniesz to wnosić, albo im pomożesz, mimo zapłaty za usługę? Ja pierdolę - płacę, żądam. Co innego trochę pomóc, a co innego odwalić za kogoś robotę.
Popieram.
Nieraz coś zamawiam i zaznaczam opcję wniesienia.
Zawsze z płatnością przy odbiorze.
Bo pierdolę się jebać dla oszczędzenia kilku złotych.
Raz jak wymieniałem kostkę na podjeździe to podjechał gość i pomimo, że miał taką specjalną przyczepę z chwytakiem to zdjął wszystko mi przed bramę i mówi, że jest samemu bo 2 kolesi nie przyszło do roboty a wózek został w firmie i nie wniesie i pyta czy sąsiedzi nie pomogą.
Powiedziałem, że mam to w dupie bo dopłaciłem za wniesienie podczas zamawiania i koło chuja mi zwisa czy jest samemu czy co bo nie po to dopłacałem 300zł za wniesienie na posesję aby mi to zostawili przed bramą gdzie mi ktoś to zajebie w nocy a ja nie mogę wyjechać samochodem.
Kazałem chujowi kombinować i dzwonić do firmy albo zabierać kostkę i wrócić jak będzie ekipa i sprzęt aby mi to wnieść.
No i co? Da się? Da się. Zadzwonił do firmy i kierownik mu powiedział aby poszukał lokalnych i im zapłacił stówę za wniesienie tego za bramę.