Nome napisał/a:
to jest prawda, wielokrotnie o tym czytałam, matka przeprowadziła się do Kalifornii, że móc dawać hormony dziecku, w Kalifornii jest to niestety dozwolone, dla mnie dawanie dzieciom hormonów, żeby zatrzymać dojrzewanie to są po prostu tortury, nie potrafię zrozumieć czemu to oni robią dzieciom
Abstrah🤬jąc od tematu, jeśli chodzi o prawo, to ten amerykański system bardzo mi się podoba. Każdy stan decyduje po swojemu co jest legalne, a co nie, czego uczyć w szkołach, do którego miesiąca (i czy w ogóle) legalna jest aborcja, karać śmiercią, czy dożywociem, jakie i na co wydawane podatki i tak dalej. Nie podoba ci się, przenosisz się do innego stanu. I nie jest w stanie zmienić tego nawet Trump, bo władza centralna tak daleko nie sięga.
O, jak bym chciał coś takiego w Polsce. Niech Podlasie zakazuje aborcji, a Wielkopolska legalizuje marihuanę. Każdy miałby wybór, mógłby mieszkać w systemie, który mu odpowiada. A nie, że paru dupków w Warszawie narzuca 38 milionom to samo prawo próbując zadowolić wszystkich i w końcu nikt nie jest zadowolony. Decentralizacja byłaby zajebista.
[ Dodano 2025-03-29, 00:03 ]
Adenoid_Hynkel napisał/a:
Hostel dla pedałów lambda
Muzeum querr
Festiwal Filmowy LGBT i spektakle typu „THREESOME”
Jakieś spektakle typu "Co lesbijka ma w słoiku"dziesiątki takich
Wspieranie parad równości.
Dziesiątki innych bzdur zbokopodobnych...
Przyglądając się drodze tego "postępu" na zachodzie to, To tylko wstęp do zmieniania płci u dzieci kilkuletnich.
Argument w stylu: "zapalisz marihuanę, skończysz z pokłutymi żyłami".
Albo w wersji dla ziołosceptycznych: "zaczniesz od piwa, skończysz pijąc denaturat".