"Dnia 6 stycznia król Węgier Wiktor Orban przybył wraz ze swoim orszakiem by pokłonić się przyszłemu królowi wszechświata:małemu Jarosławowi."
DEUS VULT!
Kliknij tutaj aby wyświetlić wpis
To przełącz sobie geniuszu na skalę roczną i sprawdź kiedy ten spadek się zaczął...
. Dlatego klika wprowadziła Petru. Kolesia znikąd, którego nikt nie znał a, który nagle w sondażach zaczął dostawać po 20%
Tyle w temacie - ciśniesz kukiza i PiS to za kim jesteś ?
Z wielu, tylko, że jak mi Lis powie, że zabierają mi demokrację to ja się z niego śmieję. Tobie i reszcie ciemnej masy otwiera się scyzoryk w kieszeni.
Up
Wkoncu ujawnił nam się zwolennik Swetru. Gratulujemy odwagi !
@madufo
W pierwszym poście wyzywasz mnie od idiotów, a w drugim pokazujesz...
Co do tego co piszesz w pierwszej części to zapraszam do przeczytania tego co napisałem podczas innej dyskusji: link. Nie chce mi się pisać dwa razy tego samego, a cytować wybiórczo fragmentów też nie będę.
Co do reszty:
1) "Opodatkowanie banków i molochow - bardzo dobrze."
No rzeczywiście rewelacja. Myślisz, że na kim banki odbiją sobie straty? No chyba, że nie chcesz korzystać z banków, to spoko... Zagranicze banki nadal będą "wyprowadzać" pieniądze, stracisz Ty, a zyska jedynie budżet państwa.
2) "Duże sklepy - jeżeli myślisz ze Polsko brzmiące Biedronka są Polskie i wspierają Polska Gospodarkę to jesteś zacofany."
Tak z ciekawości: Gdzie robisz zakupy? Jeśli chodzi o sprawdzanie polskości produktów w sklepie to polecam aplikację na smartfony (każdy system) - Pola. A co do dużych sklepów to istnieje dużo polskich sieci sklepów, np. taka Alma. Ale w przypadku podatków od sklepów wielkopowierzchniowych również stracimy tylko my. Różnicy paru groszy na produktach z pozoru nie zauważysz, ale sklep i tak sobie odbije.
Za normalnością.
Podaj mi proszę jakie to media. Chętnie się zapoznam, w dzisiejszych czasach ciężko o coś rzetelnego.
Nie mi się otwiera scyzoryk w kieszeni, ja jestem raczej przerażony... A co do reszty Twojej wypowiedzi to ciężko mi to nawet skomentować, no niestety. Szkoda mojego czasu, bo do Ciebie i tak już nic nie trafi. Mam nadzieję, że jednak kiedyś sam przejrzysz na oczy.
Petru człowiek znikąd. Padłem.
Ktoś tam pisał, że z PiSem będzie 100 razy lepiej niż z PO.
Pewnie, że będzie. Np. dla czarnej mafii w sukienkach czy wielodzietnych nierobów
Orban: Nigdy nie poprzemy sankcji przeciwko Polsce
tyle w temacie
Jeśli chodzi o podatek od sklepów wielkopowierzchniowych to groźby, że wzrosną ceny są nieuzasadnione. Na wzrost nie pozwala konkurencja - marże są już dość spore w tej chwili. Nie ma również obaw, że spadną ceny dla dostawców, bo taki argument był również podnoszony. Konkurencja powinna to wyrównać. Podatek poprawi sytuację małych, rodzimych sklepów, które zmagają się z konkurencją tych wielkopowierzchniowych, jak również uniemożliwi wyprowadzanie zysków przez duże markety za granicę, z tego względu, że podatek CIT można tym sposobem obejść, a podatku obrotowego obejść się nie da.
Koleś przestań się ośmieszać kurwa z tą giełdą bo nic ci nie wychodzi. Co ma kurwa giełda do stanu gospodarki?