📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Zdecydowanie moja ulubiona gra, i nie zapowiada się żeby to miało się kiedykolwiek zmienić.
Grałem jak byłem młodszy i była na prawdę super. Krata piwa dla autora tematu za przypomnienie mi o tej gierce, zaraz ściągam
blondasek1993 napisał/a:
A co do kampani Arabskiej, to robią ją już jakieś 8 lat. I mimo wszystko, bez głosów oryginalnych, to nie będzie to samo ;(
Było wiele projektów ArCamp, gdyż każdy chciał zagrać arabami. Ta, obecnie tworzona, posiada już 13 misji - niedługo wyjdzie 14 i wszystko wskazuje na to, że projekt odniesie sukces.
Btw. dla wszystkich, którzy chcą przypomnieć sobie grę MP, lub porozmawiać ze starymi znajomymi ze sceny - zapraszam na Original War Weekend 20 i 21 Grudnia na OW multiplayer lobby w godzinach 16-20. Po więcej szczegółów zajrzyjcie na nasz profil na fejsbuku - fejsbuk/originalwar
ja nadal czasam instaluje i gram cala kampanie od nowa
ciekawostka jest, ze fani nadal robia patche umozliwiajace uruchomienie tej gry na nowym sprzecie oraz sporo ludzi dalej gra w multi
ciekawostka jest, ze fani nadal robia patche umozliwiajace uruchomienie tej gry na nowym sprzecie oraz sporo ludzi dalej gra w multi
stare dobre ow <33 lobby posiadalo okolo 20 stalych graczy jakis rok temu, pamietam pamietam <33
hg w 2 minuty - nic trudnego
hg w 2 minuty - nic trudnego
Jedna z najlepszych gier, jakie kiedykolwiek powstały. Mimo 12 lat od premiery, mało która gra (niezależnie od gatunku) może się z nią równać. Może dlatego, że powstawała w epoce, gdy twórcy wciąż starali się wymyślać coś innowacyjnego, przecierać szlaki i robić gry dobre, a nie łatwe i przyjemne dla dzieciarni.
Co mi się najbardziej spodobało:
- ograniczone zasoby ludzkie. "Produkujemy" tylko budynki i pojazdy (którymi trzeba kierować...), ludzi mamy ściśle określoną liczbę, na nowych nie ma co liczyć; Można ich przekwalifikować i szkolić (mają umiejętności i zdobywają doświadczenie!), ale raz utracony żołnierz jest utracony do końca gry;
- rozgałęzione drzewko kampanii i wiele zakończeń. Oznacza to całkiem różne misje albo te same odgrywane z zupełnie innej perspektywy;
- modułowa budowa pojazdów. Wynajdujesz gąsienice, uzbrojenie, napęd i na tej podstawie konstruujesz pojazdy, które chcesz produkować;
- cała góra ciekawych broni, wynalazków i usprawnień;
- niesamowita, pełna zwrotów akcji fabuła i niebanalne dialogi;
- miodność, klimat oraz ogólny poziom dopracowania i uwzględnienia szczegółów;
- FENOMENALNE spolszczenie - oddano nie tylko nastrój i emocje, ale też AKCENT - Ruscy i Ciapaci mówią każdy ze swoim akcentem!
Co mi się najbardziej spodobało:
- ograniczone zasoby ludzkie. "Produkujemy" tylko budynki i pojazdy (którymi trzeba kierować...), ludzi mamy ściśle określoną liczbę, na nowych nie ma co liczyć; Można ich przekwalifikować i szkolić (mają umiejętności i zdobywają doświadczenie!), ale raz utracony żołnierz jest utracony do końca gry;
- rozgałęzione drzewko kampanii i wiele zakończeń. Oznacza to całkiem różne misje albo te same odgrywane z zupełnie innej perspektywy;
- modułowa budowa pojazdów. Wynajdujesz gąsienice, uzbrojenie, napęd i na tej podstawie konstruujesz pojazdy, które chcesz produkować;
- cała góra ciekawych broni, wynalazków i usprawnień;
- niesamowita, pełna zwrotów akcji fabuła i niebanalne dialogi;
- miodność, klimat oraz ogólny poziom dopracowania i uwzględnienia szczegółów;
- FENOMENALNE spolszczenie - oddano nie tylko nastrój i emocje, ale też AKCENT - Ruscy i Ciapaci mówią każdy ze swoim akcentem!
Jezus Maria
pamietam jak Mi Mamma kupiła za bodajze 30PLN tą grę w wielkim kartonowym pudełku
Grałem bez opamietania
i co rok Sobie przypominałem i znowu grałem...
Czekałem na Orginal War II ale nie wyszło i nie wyjdzie ;((((
Byłbym w stanie chyba 500pln zapłacić za tą gre
a i najlepsze że większośći moich zanjomych powie że to genialna gra jeszcze wszystko z lektorem
Masa rozmów i ta fabułaaaaaa
pamietam jak Mi Mamma kupiła za bodajze 30PLN tą grę w wielkim kartonowym pudełku
Grałem bez opamietania
i co rok Sobie przypominałem i znowu grałem...
Czekałem na Orginal War II ale nie wyszło i nie wyjdzie ;((((
Byłbym w stanie chyba 500pln zapłacić za tą gre
a i najlepsze że większośći moich zanjomych powie że to genialna gra jeszcze wszystko z lektorem
Masa rozmów i ta fabułaaaaaa
Specjalnie się zalogowałem,żeby dać piwo...Zajebista gra,pograłoby się jak kiedyś,szkoda,że gdzieś w domu zgubiłem instalacyjne płytki :/ MacMillan na zawsze w pamięci,a Powell to ciota i ch*j
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów