18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
osądźcie to sami
McQurwa • 2021-02-03, 19:57
ponieważ onet.de przeprowadził nieudany pseudo-test naszego rodzinnego karabinku GROT, aby wylansować niemiecki karabinek szturmowy G36, który to miałby wygrać przetarg choćby na Ukrainie.
Przedstawiam poniżej już nie pseudo-test, lecz bardzo profesjonalny test broni niemieckiej przeprowadzony przez ichnich inzynierów

śmiało od 2:27 dla niecierpliwych

We know they are lying.
They know they are lying.
They know that we know they are lying.
We know that they know that we know they are lying.
And still they continue to lie.

Zgłoś
CzerstWybut 2021-02-04, 0:16 8
Francja spierdolone karakale wciskała na świecie gdzie się tylko dalo, sa w stanie nawet gówno zhandlować. My niestety obojętnie co byśmy nie chcieli sprzedać to będziemy szmaceni przez sprzedajnych polityków lub zagraniczne media w Polsce. Są takie szmaty co by własną rodzine sprzedały za pare euro, niestety to nasz pokomunistyczny spadek że ludzie od środka niszczą i wyprzedają kraj na koszyść sąsiednich.

Takich podludzi mozna i tutaj wyczytać co maja spierdolony pogląd co krytykują wszystko co nie jest z rąk hertuska tylko pierdolą o prawiczkowaniu i pisuarach. Najbardziej mnie śmieszy krytykownie przekopu mierzeji. To jak pierdolenie własnemu ojcu po chuj chce swoją drogę zrobić do domu jak lepiej placić przez posesje sąsiada.
Nie, nie popieram socjalistycznego pisu z komunistami w skladzie ale kurwa kto by nie rządzil to interesy na rzecz kraju sie nie rozpierdala i nie krytykuje na korzyść sąsiadów.
Zgłoś
Marano 2021-02-04, 0:17 2
Byłem w wojsku 15 lat temu i wciąż kałach rządził. A już wtedy wybrani doznali zaszczytu używania Beryla. Do kałacha nie miał podjazdu. Grot pewnie to samo dziadostwo i wepchną to na siłę naszym, bo na świecie nikt się tego nie tknie.
Zgłoś
kamuha 2021-02-04, 1:08 2
Zgłoś
~DMT 2021-02-04, 2:21
Miałem przyjemność pobawienia się Alexem. i nie tylko....

Wspaniała konstrukcja....

Q L I M A X
Zgłoś
CoJaTamKurwaWiem 2021-02-04, 4:33 1
Snajkers napisał/a:

Proszę bardzo.

Ale wiesz, że z tego egzemplarza usunięto łoże, które jest mocowane pod lufą...?
Zgłoś
Sierioża 2021-02-04, 7:01
Naogląfali się FPS Russia i też mi wyczyn...
Zgłoś
Noside 2021-02-04, 7:12 2
Niezwyciężony napisał/a:

Słuchaj pajacu. Osobiście jestem fanem MSBS od początku ale wkurwia mnie patologia polskiej zbrojeniówki polegająca na wykładaniu lachy bo armia i tak kupi.
Co do polskiej myśli technicznej to sobie poczytaj o tym jak Bumar łabędy robił podwozia do kraba i dlaczego trzeba było ich w końcu olać i kupić za granicą.
A co do portów lotniczych to mówisz o Radomiu ? Który jest teraz rozbudowywany przez tych kretynów tak że jeszcze więcej ludzie będzie mogło z niego nie korzystać ? Bo kurwa mało strat przynosił, to trzeba tam wjebać jeszcze więcej z moich podatków.
Ciekawe ile na tych kretyńskich inwestycjach pisowskich kurew się dorobiło.

A porpos pajaca - nie porównuj jak równego z równym Niemiaszka z planem Schumana i Polaczka z planem pięcioletnim.
Ot, ich patologia pływała 20 lat w pieniądzach, to sobie teraz mogą pozwolić skakać nad naszą patologią, która pływała 60 lat w gównie.
Nasza patologia raczkuje, a politykom święcą się oczka na patologię zagraniczną, zupełnie jak Tobie teraz.
Trzeba pogłaskać i odstawić takich ludzi na boczny tor, żeby nasza patologia miała szansę wyjść z sytuacji, w której jest bita przez żonę-alkoholiczkę. Bumar, czołgi PL-01 z OBRUM, kilka innych rodzajów broni, przekop tunelu w Świnoujściu dwudziestokrotnie droższy od futurystycznych mostów w Norwegii.. Czy to oznacza, że którykolwiek z tych pomysłów jest zły? Nie. Absolutnie. Oznacza to, że u sterów mamy pojebanych i niekompetentnych ludzi.
Jeżeli kiedyś to zauważysz, to może będziemy mieli o czym pogadać. Potrzeba Tobie bardziej otwartej perspektywy.

Ja, nieosoba niechcąca dwójmyśleć co dzień popełniam myślozbrodnię. Jedynym dwa plus słusznym plusczynem jest użycie nowomowy zamiast staromowy w opisie.
Aktualnie czekam na zatwierdzenie z Miniprawd i dalsze instrukcje od Wielkiego Brata.
Zgłoś
bigoslaw_lyzka_von_wood 2021-02-04, 8:32
Grto to straszny gniot i dobrze, że nie jest to sprawna broń.
Łamagom z pispolitego ruszenia zwanym WOT tylko Maciarewicz dałby sprawną broń - no ale o przypadkach klinicznych przecież sie nie dyskutuje

Poza legendarnym Łucznikiem wiatrówką cała reszta to porażka. A próba produkcji nowoczesnych (he he he) wiatrówek) zakończyła się totalną klapą.
Zgłoś
jimiq 2021-02-04, 9:00
Wyślijcie ten jebany filmik do der Onetu
Zgłoś
Wiewór 2021-02-04, 9:12
Grot jest chujowy i stwierdzili to operatorzy GROM. Zagraża bezpieczeństwu żołnierza bo się przegrzewa, zacina i wypadają z niego części. Ponad to rdzewieje.
Widać że filmik z g36 pochodzi na oko z lat 80 czyli pewnie faza projektowania.

Każdy myślący człowiek jest ateistą.
-Ernest Hemingway

Zgłoś
BrainOsw 2021-02-04, 10:02
Strzelajcie tymi pukawkami i się podniecajcie, mam to głęboko w dupsku, bo wojnę mogę wygrać bombką,, wirusikiem bądź poprzez media społecznościowe bądź internet. Broń palna itd itp jest dla mnie bezużyteczna w działaniach wojennych. I tak Cię z drona zapierdoli ziomek w chacie.
Zgłoś
Bravik 2021-02-04, 11:21
Lololoney napisał/a:

No i właśnie o to chodzi... Jest spore parcie, by to gdzieś teraz opchnąć - normalna procedura, to samo my zrobiliśmy z Tantalami...
A co tu ma prawaczkowanie, czy lewiczkowanie do rzeczy? Poza tym, o jakim etapie mówisz? Bo właśnie onet się "popisał", że wzięli na "celownik" do zaorania właśnie pierwsze - stare wersje grota, najnowsze akurat mają wyeliminowane wszystkie te wady o których napisali...
Kolejna sprawa - cytat z onetu:
Skoro założyli sobie wyjebanie 30 magazynków, to nie jest to żaden test, tylko umyślna chęć zajechania broni... Lecim dalej:
No tak, nie strzelali długimi seriami (poza tym autorzyna nie napisał, co konkretnie w jego rozumieniu znaczy "krótka seria"), ale co znaczy, że "Zmiany strzelców pozwalały broni na odprowadzenie nieco ciepła"? Co to za pierdolenie w ogóle, zmiana strzelca to po prostu czas przełożenia z rączki do rączki, czyli sekundy... Dlaczego tak pierdolą zamiast napisać, konkretnie (skoro to niby miał być rzetelny test, ile dawali mu "odsapnąć"? Poza tym 10 magazynków to kurwa 300 naboi... Czyli jasno wskazuje to czym był ten test, albo "redaktor" wiedzę o broni czerpał z gier.
900 sztuk amunicji... Szkoda tylko, że w całym "artykule" w ogóle nie jest podany czas w jakim to wyjebali.
[EDIT]
Jako podsumowanie, dodam tylko swoje przypuszczenia... Onet zgłosił się z inicjatywą, że chce zajechać grota by jak pewnie naściemniali, pokazać jak jest "wytrzymały", dlatego dostali do łap chujowszy egzemparz (ze zwrotu, czy testowy), bo kto normalny dałby im w takim wypadku nówkę!? Rozjebali tak jak powiedzieli, ale napisali co innego - i kto im teraz co zrobi?

Fszczonsajonce
Zgłoś
KarpKiller 2021-02-04, 15:40 2
Wiewór napisał/a:

Grot jest chujowy i stwierdzili to operatorzy GROM. Zagraża bezpieczeństwu żołnierza bo się przegrzewa, zacina i wypadają z niego części. Ponad to rdzewieje.
Widać że filmik z g36 pochodzi na oko z lat 80 czyli pewnie faza projektowania.

Akurat testy na przegrzewanie wykazały, że mniej się przegrzewa niż zajebiste niemieckie HK. Dla Gromu ten karabinek jest i będzie chujowy bo to konstrukcja modułowa - tutaj przekombinowali jak w większości polskich projektów. Test na onecie był robiony tendencyjnie - wielu ekspertów się na ten temat wypowiadało. To był prototyp A0 z niedokładnie dopasowanymi częściami (i są nawet głosy że to było kilka karabinków tak złożonych żeby słabo działać) a obecnie jest wprowadzana wersja A3. Za parę lat GROT będzie wymiatał i bardzo dobrze, że walczą o rynek. Zajebiste samoloty F35 też na poczatku produkcji ledwo mogły skręcać i odpadała z nich farba. Chodzi o to żeby polski przemysł odzyskał kompetencje do produkcji uzbrojenia, a z powodu naszej historii będzie to droga przez mękę. Na 1000% onet działa pod niemców którzy chcą nam wcisnąć kolejny swój badziew i każdy myślący Polak powinien to widzieć.
Zgłoś
N................y 2021-02-04, 17:26
KarpKiller napisał/a:

Na 1000% onet działa pod niemców którzy chcą nam wcisnąć kolejny swój badziew i każdy myślący Polak powinien to widzieć.

Ponoć typy od tego testu chodzili po redakcjach z artykułem od dłuższego czasu, onet to po prostu puścił.
Więc tam się nie zesraj z tą swoją germanofobią buraczany polaczku
Zgłoś
Noside 2021-02-04, 17:57 2
Niezwyciężony napisał/a:

Więc tam się nie zesraj z tą swoją germanofobią buraczany polaczku

Napisał po raz kolejny naczelny ojkofob. Klapki na oczach w kolorze flagi RFN, czy UE?

Ja, nieosoba niechcąca dwójmyśleć co dzień popełniam myślozbrodnię. Jedynym dwa plus słusznym plusczynem jest użycie nowomowy zamiast staromowy w opisie.
Aktualnie czekam na zatwierdzenie z Miniprawd i dalsze instrukcje od Wielkiego Brata.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów