📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-02, 21:59
A juz chcial sie wpierdolic do srodka. Brawo Ptaku!
Nie każdy bohater nosi pelerynę jak widać, ptasior uratował kogoś przed zawałem i zapewne kilka osób przed wypadkiem
nowynick napisał/a:
Jeśli to Australia to los mewy jest przesądzony...
Jeśli ptaku złapał za odwłok i go rozwalił to pajun nic mu nie zrobi. Inna bajka, że to mi nie wygląda na mewe.
nowynick napisał/a:
Jeśli to Australia to los mewy jest przesądzony...
To jest "australian magpie" odpowiednik naszej sroki tylko jeszcze bardziej cwany.
Agresywny i upierdliwy ptak. Czasami atakują nawet ludzi.
Zapewne dopierdolił tego pająka i poleciał szukać następnego - to dla niego chleb powszedni.
Więcej info pod hasłami: Dzierzbowron, Australian magpie
Co takie ptaki robią z gruczołami jadowymi pająka? Czy opierdolenie takiego jadu nie jest równoznaczne z ukąszeniem? Ciekawi mnie opinia eksperta.
Inze napisał/a:
Co takie ptaki robią z gruczołami jadowymi pająka? Czy opierdolenie takiego jadu nie jest równoznaczne z ukąszeniem? Ciekawi mnie opinia eksperta.
Ukąszenie idzie bezpośrednio do krwi. Zjedzenie jadowitego pająka nie, bo enzymy zostają rozłożone w m.in. wątrobie.
Inze napisał/a:
Co takie ptaki robią z gruczołami jadowymi pająka? Czy opie**olenie takiego jadu nie jest równoznaczne z ukąszeniem? Ciekawi mnie opinia eksperta.
To je huntsman, niejadowity i pożyteczny bo zjada jadowite
Nasze sroki by się pół godziny pierdoliły z takim pająkiem a tu cyk w dziobek i po robocie.
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów