Gdzie leży Australia? Jaka jest najwyższa góra na świecie? Gdzie leży?
Odwiedź nas na:
facebook.com/MaturaToBzdura
To nie system jest zły, chociaż owszem z roku na rok się pogarsza. Szczególnie pogorszy się po najbliższej reformie edukacji. Ale nie o to tu chodzi.
Jak ktoś chce, to umie. A ci co są debilami i pierdolonymi leniami obwiniają system. Pytania zadawane w tym programie są banalne ale idioci i tak nie nie odpowiadają. Zresztą to pięknie pokazuje jaki ogół jest tępy.
Przypomniała mi się koleżanka z gimnazjum. Odpowiada przy mapie, coś tam pokazuje, nauczycielka ją pyta:
- Jaki kraj graniczy z Polską za zachodzie?
- Berlin.
- To stolica. A nazwa kraju?
- No Berlin!
( w międzyczasie cała klasa ze śmiechu pokładała się na ławkach)
- Zachodni sąsiad Polski to Niemcy. Co jest stolicą Niemiec?
- Eeee... (szuka na mapie przez parę minut, nagle z olśnieniem odkrywa) Berlin!
Koleżanka uzyskała po tym przydomek Berlin. Kolega z tej samej klasy szukał USA w Europie. Natomiast na studiach (pierwszy rok dziennikarstwa, rzuciłem ten kierunek bo ogrom debilizmu mnie przytłaczał) jeden koleś sprzeczał się ze mną, że Włochy są większe od Rosji.
Przypomniała mi się koleżanka z gimnazjum. Odpowiada przy mapie, coś tam pokazuje, nauczycielka ją pyta:
- Jaki kraj graniczy z Polską za zachodzie?
- Berlin.
- To stolica. A nazwa kraju?
- No Berlin!
( w międzyczasie cała klasa ze śmiechu pokładała się na ławkach)
- Zachodni sąsiad Polski to Niemcy. Co jest stolicą Niemiec?
- Eeee... (szuka na mapie przez parę minut, nagle z olśnieniem odkrywa) Berlin!
Koleżanka uzyskała po tym przydomek Berlin. Kolega z tej samej klasy szukał USA w Europie. Natomiast na studiach (pierwszy rok dziennikarstwa, rzuciłem ten kierunek bo ogrom debilizmu mnie przytłaczał) jeden koleś sprzeczał się ze mną, że Włochy są większe od Rosji.