📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
ten łańcuch to niby obciążenie? żeby się nie przewrócił ten koksu
Velture napisał/a:
U małych dzieci ćwiczenia typowo siłowe szkodzą na rozwój organizmu.
A gdzie ty na tym filmie masz typowo siłowe ćwiczenia?
P.S. "Panek" z filmu powyżej wyrósł na normalnego, wysokiego człowieka, a każdy spinał dupę w internetach, że nie będzie miał nawet 1.20 m.
Marsto napisał/a:
Wyrośnie nowy Pudzian ?
Taaa wyrośnie, ale w wieku 20 lat zasili cmentarz.
@up jesteś nie w temacie jak większość, tylko na tym filmiku nie wykonuje ćwiczeni "typowo siłowych"
Jeszcze nikomu pompki i drążek nie zaszkodziły. Dzieci nie powinny podnosić ciężarów, ale jest cała gama ćwiczeń bez ryzyka np. ze zwisu co każdy może robić od najwcześniejszych lat.
Psychicznie gowniarz tez calkiem normalny...
tribal216 napisał/a:
chuj mu z tej siły jak będzie miał jako dorosły 1,5 m wzrostu
Jeszcze nie wiesz, że to jest mit?? Ćwiczenia siłowe nie mają wpływu na wzrost człowieka.
Velture napisał/a:
chyba mama ci takich bajek naopowiadała, żebyś nie miał za bardzo kompleksów że jesteś gruby i dostajesz czwórki z wf.
Velture napisał/a:
Co ty pierdolisz... a Spartanie to myślisz, że co w kręgle grali?
Od małego trzeba ćwiczyć
Naczytali się na forach równie mądrych i powtarzają dalej... Wszyscy eksperci jak z koziej dupy trąbka a żaden podstawowej wiedzy o rozwoju dzieci nie ma. Takie ćwiczenia są szkodliwe dla tak młodego organizmu, za parę lat to się na nim odbije... Szkoda dzieciaka.
Velture napisał/a:
Co za bzdury On nie napierdala tu ciężarów tylko ćwiczy z obciążeniem własnego ciała. Od tego dzieci nie umierają, uwierz. Po ćwiczeniach organizm wyrzuca większą ilość testosteronu i hormonu wzrostu, a to raczej nie zaburza wzrostu młodego. Może jeszcze napisz, że jak będzie miał 16 lat to już mu nie będzie stawał, bo chodzi na siłownie. Kocham mity o "koksach" i całkowicie negatywnym wpływie ruszania dupska sprzed kompa
P.S. Pamiętaj jeszcze nigdy w życiu nie przebiec nawet 10 metrów, bo bieganie to tylko niszczy stawy i nie ma żadnych plusów!
widac ze cwoczenia silowe zaszkodzily rozwojowi muzgu, najpierw taty a teraz syna
Kolejne wioskowe legendy o tym, ze cwiczenie od malego sa szkodliwe, ja pierdole...
Cwiczenia, szczegolnie zaczynane od nog - przysiady, bieg, plywanie, rower na wysokim tetnie itp, powoduja duza odpowiedz hormonalna w postaci wydzielania hormonu wzrostu i testosteronu, ktore to sa odpowiedzialne za wzrost kosci i miesni oraz za metabolizm, ktory ma kolosalny wplyw na otylosc lub jej brak. Umiejetne dobieranie cwiczen dla dzieciaka spowoduje, ze bedzie to kawal chlopa za kilka lat - wysoki, silny i zdrowy. Bardzo zaluje, ze moj stary tego nie wiedzial jak ja bylem maly Pewnie sluchal takich "medrcow" co to prawia, ze cwiczenie w mlodym wieku szkodzi na wzrost.
Do ksiazek, nieuki!
Cwiczenia, szczegolnie zaczynane od nog - przysiady, bieg, plywanie, rower na wysokim tetnie itp, powoduja duza odpowiedz hormonalna w postaci wydzielania hormonu wzrostu i testosteronu, ktore to sa odpowiedzialne za wzrost kosci i miesni oraz za metabolizm, ktory ma kolosalny wplyw na otylosc lub jej brak. Umiejetne dobieranie cwiczen dla dzieciaka spowoduje, ze bedzie to kawal chlopa za kilka lat - wysoki, silny i zdrowy. Bardzo zaluje, ze moj stary tego nie wiedzial jak ja bylem maly Pewnie sluchal takich "medrcow" co to prawia, ze cwiczenie w mlodym wieku szkodzi na wzrost.
Do ksiazek, nieuki!
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów