📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:43
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Nie na darmo przepisy bhp mówią o kasku, w miejscach gdzie coś na głowę spaść może.
Jak widzę chińskie literki wiem że będzie dobry materiał
psycholll napisał/a:
czym on dostał?
Z tego co widzę, podczepił zawiesie do płaskiej powierzchni i zaczął (on lub operator) proces podnoszenia. Zawiesia się naprężyły, a że nie miały prawidłowego mocowania - róg haka ześlizgnął się i uderzył pracownika w twarz/głowę, ściągając mu przesłonę chroniącą przed opiłkami podczas operacji ślusarskich.
I w tym wypadku, kask raczej by mu nic nie pomógł. Prędzej zakuty łeb.
Mi się wydaje, że łańcuchy były zaplątane i jeden pod wpływem czegoś musiał się odwinąć robiąc kółeczko w powietrzu uderzając żółtka.
Wygląda na to że już odpiął maszynę, zaczął podnosić haki, ale nie zauważył że jeden zaczepił o krawędź. Jak już się łańcuch naprężył to wystrzelił w górę.
aradd napisał/a:
Z tego co widzę, podczepił zawiesie do płaskiej powierzchni i zaczął (on lub operator) proces podnoszenia. Zawiesia się naprężyły, a że nie miały prawidłowego mocowania - róg haka ześlizgnął się i uderzył pracownika w twarz/głowę, ściągając mu przesłonę chroniącą przed opiłkami podczas operacji ślusarskich.
I w tym wypadku, kask raczej by mu nic nie pomógł. Prędzej zakuty łeb.
Źle widzisz. Odczepił wszystkie haki, ale te dwa dłuższe wisiały bujając się nisko przy krawędzi tego ustrojstwa. Zanim operator suwnicy podniósł łańcuchy, to jeden hak akurat wychylił się pod krawędź i chwilowo złapał podstawę, napinając łańcuch.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów