Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Z tego co zrozumiałem, jest to kłótnia inżynierów. Ten siedzący twierdzi, że tylko prąd zmienny powinien być wykorzystywany we współczesnej energetyce, wymienił kilka jego zalet, ale w momencie kiedy obraził Edisona tamci się wkurwili i zaczęli go okładać krzycząc, że jaranie się Teslą to pedalstwo a zmienna wartość natężenia to ciota i chuj. Więcej niestety nie rozumiem, znam tylko podstawowy francuski.
Fajnie, tylko, że to nie arabski a hebrajski, a to są żydki bracia waszego naczelnika Kalksteina
Z tego co zrozumiałem, jest to kłótnia inżynierów. Ten siedzący twierdzi, że tylko prąd zmienny powinien być wykorzystywany we współczesnej energetyce, wymienił kilka jego zalet, ale w momencie kiedy obraził Edisona tamci się wkurwili i zaczęli go okładać krzycząc, że jaranie się Teslą to pedalstwo a zmienna wartość natężenia to ciota i chuj. Więcej niestety nie rozumiem, znam tylko podstawowy francuski.
Serio aż tak się o to pokłucili? Dziwny jest ten świat
Dałem ci piwo, bo komentarz spoko, tylko że to właśnie Edison był przeciwnikiem prądu zmiennego, a Tesla zwolennikiem. Podobno to dlatego, że Edison był za głupi żeby zrozumieć rachunek liczb zespolonych. Żeby zdyskredytować prąd zmienny publicznie uśmiercił przy pomocy tego prądu słonia, a także wynalazł krzesło elektryczne. Tak jakby prąd stały był całkowicie bezpieczny.
Dałem ci piwo, bo komentarz spoko, tylko że to właśnie Edison był przeciwnikiem prądu zmiennego, a Tesla zwolennikiem.
No to chyba się zgadza z tym co napisałem.
No to chyba się zgadza z tym co napisałem.
A faktycznie, coś źle przeczytałem, chyba już za dużo dziś wypiłem :/
Dałem ci piwo, bo komentarz spoko, tylko że to właśnie Edison był przeciwnikiem prądu zmiennego, a Tesla zwolennikiem. Podobno to dlatego, że Edison był za głupi żeby zrozumieć rachunek liczb zespolonych. Żeby zdyskredytować prąd zmienny publicznie uśmiercił przy pomocy tego prądu słonia, a także wynalazł krzesło elektryczne. Tak jakby prąd stały był całkowicie bezpieczny.
chociaz jeden to samo pomyslal... edison upieral sie przy pradzie stalym a tesla przy zmiennym... edison prowadzil kampanie mowiaca ze prad zmienny jest zabojczy i dlatego tesla wlasnie dawal popisy w klatce fradaya udowadniajac ze jak sie czlowiek zna to nic mu nie grozi... kto chce niech sobie poczyta
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów