Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
a w smolensku był zamach
przecież franek robi koło dupy wielu wpływowym ludziom przy czym pokazuje sie
publicznie, spontanicznie wchodzi w tłum nie wspominając o swojej odkrytej dorożce
jeśli jest tylko gościem od pi aru to chyba jakimś jebanym kamikadze
Prawda jest taka, że ciemna przeszłość poprzedniego papieża zaczęła wyłazić na jaw i odkryło się kilka niewygodnych faktów i przede wszystkim długów. Zanim go ojebali z całego złota jakie nosił (i pewnie zgromadził niezły skarbczyk) wolał zejść ze sceny do puki był czas.
Nawciskali bajek o złym zdrowiu itp.
Franciszek to prawdopodobnie nieoczekiwany zwrot całej tej akcji.
Franek jest dobrym człowiekiem. A Watykan to od wieków siedlisko najgorszego zła, rządzą tam kardynałowie na zasadach podobnych do tych, jakie panują w grupach przestępczych, a papież jest tylko twarzą i nic nie może.
No tak, przekonałeś się o tym jak kiedyś pracowałeś w Watykanie jako Kardynał
A Franciszek, dla wielu polskich hierarchów kościelnych i niektórych publicystów okazał się zbyt Jezusowy, na tyle odeszli od jego nauk, że, faktycznie, mogą czuć się skołowani. No mają chłopy problem, on nawołuje do skromności, oni opływają w dostatek i ciągle im mało, On twierdzi że nie jest godzien osądzać geja gdy ten kroczy ścieżką Boga, Oni z osądzaniem kogokolwiek nie mają najmniejszego problemu. nie będą mieli łatwo się dogadać.Zobaczymy czy to tylko Jezusowa fasada kościoła czy może prawdziwa odnowa.
@Zarammoth, To fakt, obecnie lektura Frondy to sama przyjemność.
Jesteś tak prostackim typem, że mała głowa. Zazwyczaj góruje u mnie kultura wypowiedzi, ale z takimi jak ty to się chyba normalnie nie da.
1. Czyta fronde i bardzo dobrze, jak cokolwiek czyta to znaczy, że umie
2. Napisał prawdę
"Ja nie wchodzę na jakieś posrane pogańskie portale mówić wam jakimi zje*ami jesteście" no faktycznie, nie mówisz tego.
" później płacz jak to wam źle i jak was krzywdzą ci katole... żałosnyś i śmieszny zarazem"
On tylko napisał, że nowy Papież jest mało katolicki. Katolicki, zasrany prostaku, znaczy taki jak kościół - a skoro jesteś jego wyznawcą, to powinieneś wiedzieć, że z Synem Bożym to ta instytucja ma niewiele wspólnego, poza klepaniem magicznych formułek z Jego imieniem w tle.
Ps. Odpierdol się ode mnie, bo jestem w kościele zapewne częściej niż Ty.
8Preacher8
Jesteś tak prostackim typem, że mała głowa. Zazwyczaj góruje u mnie kultura wypowiedzi, ale z takimi jak ty to się chyba normalnie nie da.
1. Czyta fronde i bardzo dobrze, jak cokolwiek czyta to znaczy, że umie
2. Napisał prawdę
"Ja nie wchodzę na jakieś posrane pogańskie portale mówić wam jakimi zje*ami jesteście" no faktycznie, nie mówisz tego.
" później płacz jak to wam źle i jak was krzywdzą ci katole... żałosnyś i śmieszny zarazem"
On tylko napisał, że nowy Papież jest mało katolicki. Katolicki, zasrany prostaku, znaczy taki jak kościół - a skoro jesteś jego wyznawcą, to powinieneś wiedzieć, że z Synem Bożym to ta instytucja ma niewiele wspólnego, poza klepaniem magicznych formułek z Jego imieniem w tle.
Ps. Odpierdol się ode mnie, bo jestem w kościele zapewne częściej niż Ty.
tylko się nie popłacz jeszcze:) od prostaków to sobie dziecko możesz ojca wyzywać, a mnie nie znasz i nic o mnie nie wiesz więc daruj sobie. Tak się składa, że z tym Zara- coś tam mothem- spotkałem się nie raz i w jego komentarzach kultura wypowiedzi czy chociaż słownictwa jeśli chodzi o Kościół po prostu nie istnieje...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów