TenUon napisał/a:
tzw "Powstania" to była wojna domowa wywyolana na Ślasku przez polakow , jak to zostal zalozony przez piastow ? masz ty jakies pojecie ? wczesniej byly tu plemiona germanskie a nawet jeszcze wczesniej celtowie
Jak to załozony przez Piastow ? wczesniej byl zamieszkany przez germanow a nawet celtow ... Piastowie ród prawdziwych Polakow ? byli strasznie wymieszani z innymi narodami i byli wladcami to wszystko . w sumie wtedy nieznano pojecia narod wiec nie wiem o czym my gadamy tutaj
Chodziło mi o to, że to Piastowie stworzyli Polskę jako naród wiadomo, że byli wymieszani z innymi narodami tak jak każdy w tamtych latach.Piastowie to potomkowie dawnej Lechii tej która opierała się silnych ataków ze strony Imperium Rzymskiego.Śląsk jako śląsk istniał od zawsze, ale pierwsi, którzy go unarodowili i przyłączyli do Polski byli Piastowie.Zauważ, że ogólnie teraz dzielimy europę na wschód i zachód, zachód europy to są te państwa które niegdyś zostały podbite przez Rzymian natomiast wschód to są te narody którym udało się przetrwać ataki Imperium Rzymskiego a Polska jest tą granicą wraz ze Śląskiem.Polska nie będzie Polską bez Śląska tak jak bez Kresów, ale od terenów ważniejsi są ludzie tak czy inaczej w naszym bogatym historycznie kraju pierdoli się niesamowicie wśród społeczeństwa.Zbyt wiele podziałów i niezgody a Śląsk bez Polski będzie niemiecki innej możliwości niema, żadna autonomiczność nie jest możliwa, nie w tych czasach.Śląsk był częścią Lechii potem był częścią Polski a przez krótki okres był częścią niemiec z powodu niezgody i ciężkiej sytuacji narodowej w kraju.Nigdy śląsk nie będzie istniał bez Polski nie wiem czemu wy tego nie widzicie, obraziliście się jak dzieci na warszawkę zjebaną kosztem całego narodu, po wojnie drugiej nie było i niema obecnie prawdziwej Polski, w całym kraju aż wrze od wkurwienia na dawnego okupanta, który dziś i tak knebluje nam usta i robi co chce w najlepsze.