Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 28 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:00

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

🇬🇧  English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Support this website with a small donation

🇵🇱  Polska wersja
Hello guest,

We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.

Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay

Thank you for your support!

Donate
 already done / not interested
petervonwolfen 2017-06-24, 18:29 1
pikaczju napisał/a:

Przeciągnął skrzydło wykonując ostry manewr na niezbyt napedzonym glajcie. Czasza zgasła i zaczęła sie skręcać. wyrzucil paczkę zapasu opadając w obrotach i doszło do splątania, które uniemozliwilo wejście do pracy spadochronu. Ładnie walczył do końca - a to wbrew pozorom nie takie oczywiste.

Nie przeciągnął - zjebał timing - przy wingowerze. I "czasza nie zgasła " To bardzo spokojne, szkolne skrzydło i nie zakrawaciło nawet. Sprawa była do wyprowadzenia ale spanikował.

pikaczju napisał/a:

Ja sie nie mam za eksperta - w zyciu nie mialem nad glowa glajta. Za to spadochron od 10 lat pojawia sie od czasu do czasu

A ja miewam różne (pg, ppg i tandemowe) od kilkunastu lat
Zgłoś
pikaczju 2017-06-24, 18:57 1
@up. O ile dobrze rozumiem to czasza paralotni dziala na tej samej zasadzie co spadochronu- tzn usztywnia sie pod wplywem wtlaczania powietrza w komory. Dlatego jak widze zalamana, gasnaca czasze, to dla mnie jednoznaczne. A czy "zjebal timimg" i jak tak sie te Wasze fachowe zwroty nazywaja nie mam pojęcia
Zgłoś
MICHALCZESKI 2017-06-24, 22:36 1
Co można zrobić w takim momencie?? Zamknąć ryja i umrzeć jak meżczyzna.
Zgłoś
pikaczju 2017-06-25, 5:20 1
Mam za bardzo wyjebane żeby się kłócić ale paralotnia należy do rodziny miękkopłatów - jest aerodynamicznie usztywnionym płatem. Od parafoili rozni ją tylko duzo wieksza tzw. doskonałość. Poczytaj na temat parapentów i zjawiska przeciagnięcia dynamicznego. Chyba ze wolisz ograniczać sie do "zjebania tajmingu". Over&out
Zgłoś
radek225 2017-06-25, 13:31 1
adamZjeb napisał/a:

radek225 je się wypowię, mam nadzieję, że po wakacjach weźmiesz się do nauki i będziesz trochę mniejszym analfabetą.

Jak na pisanie naprędce na telefonie to uważam, że napisałem bardzo dobrze. Zapomniałem o jednej spacji. Niektórzy na klawiaturze komputerowej nie wiedzą, jak się pisze i piszą bez diakrytyków, spacji i z ortografią wołającą o pomstę do nieba.

Za to czepiając się Ciebie: co to kurwa znaczy "je się wypowię". To w końcu jesz, czy mówisz? Wiesz, że z pełną gębą się nie mówi? Nauczyli mnie nawet w przedszkolu takiego wierszyka: "przy jedzeniu się nie gada, bo się pluje na sąsiada". W Twoim wypadku sparafrazowałbym go: "jak pies je, to nie szczeka". Poza tym nie ma w SJP czegoś takiego jak "wypowię", tylko "wypowiem". Idąc dalej mój mentorze od języka polskiego, to między zdaniem o jedzeniu, a "mam nadzieję" nie powinien być przecinek, tylko kropka i nowe zdanie. Bo się wtedy robi zdanie potrójnie złożone, a takie się chujowo czyta. Oj, Adasiu, Adasiu. Odłóż zabawki, Minecrafta, poproś tatusia z wujkiem, by robili większe przerwy między gwałtami i bierz się do nauki, bo mając 7 lat możesz sobie nie dać rady w szkole. Poza tym sadistic to nie miejsce dla takich brzdąców.
Zgłoś
petervonwolfen 2017-06-25, 20:21
Nie wiem za co mi moderator posta usunął

pikaczju napisał/a:

Mam za bardzo wyjebane żeby się kłócić ale paralotnia należy do rodziny miękkopłatów - jest aerodynamicznie usztywnionym płatem. Od parafoili rozni ją tylko duzo wieksza tzw. doskonałość. Poczytaj na temat parapentów i zjawiska przeciagnięcia dynamicznego. Chyba ze wolisz ograniczać sie do "zjebania tajmingu". Over&out

Nie ucz ojca dzieci robić.

To Twoje słowa:
" @up. O ile dobrze rozumiem to czasza paralotni dziala na tej samej zasadzie co spadochronu- tzn usztywnia sie pod wplywem wtlaczania powietrza w komory. Dlatego jak widze zalamana, gasnaca czasze, to dla mnie jednoznaczne. "

Napisałem że to nieprawda - nie usztywnia się " pod wplywem wtlaczania powietrza w komory" i dałem przykład jednoposzyciowego skrzydła, które od tego Twojego ciśnienia wewnątrz sie jakoś nie usztywnia a mimo to trzyma profil.

I nie bredźl o parapentach. Paralotnie faktycznie wyewoluowały ze spadochronów szybujących. Ale w tej chwili dzieli je przepaść i mają tyle wspólnego ze sobą co Flyer I i Ekstra 300.

Nie masz pojęcia o mechanice lotu paralotni.
Ja nie wypowiadam się na temat glebotłuków, bo się tym nie zajmuję.
Nie zachowuj się jak ekspert z komisji smoleńskiej, który kiedyś robił modele z papieru więc udaje fachowca.

Zapraszam na lot w tandemie - dam Ci posterować - zobaczysz że to nie spadochron
Zgłoś
pikaczju 2017-06-25, 20:32
Aerodynamika jest jedna. Istnieja tez jednoplatowe parafoile ale to wyjatkowe i innowacyjne sprzęty. A na filmie jest jak sam stwierdzileś szkolny klamot. Pisz o tym co na filmie, a nie wynaturzaj sie na temat swojej zajebistości. To nie przystoi zawodnikowi za jakiego sie masz.
Zaznaczyłem na początku, ze na lotniach sie nie znam - widze tylko co dzieje sie z czaszą. Wiec daj sobie siana ze Smoleńskiem i innymi pierdami.
Zgłoś
mr.saylas 2017-06-26, 12:55
Ziomeczek za mocno ciągnął za linki sterownicze i część skrzydła mu się "złożyła" w locie.
Momentalnie skrzydło traci siłę nośną i spadasz w dół jak kamień.
Jedyną deską ratunku jest zapas.
Dla nie wtajemniczonych ten zapas to taki mały spadochron , który spowalnia Cię do prędkość 6,8 m/s - tyle wynosi norma. I ma Cie on uratować, przy tej prędkości opadania nogi o ile się nie połamią to na pewno wejdą w dupę aż po szyję, ale przeżyjesz.

Latałem, spadałem - jestem ekspertę.

Dziękuję.
Zgłoś
petervonwolfen 2017-06-26, 16:52
pikaczju napisał/a:

Aerodynamika jest jedna. Istnieja tez jednoplatowe parafoile ale to wyjatkowe i innowacyjne sprzęty. A na filmie jest jak sam stwierdzileś szkolny klamot. Pisz o tym co na filmie, a nie wynaturzaj sie na temat swojej zajebistości. To nie przystoi zawodnikowi za jakiego sie masz.
Zaznaczyłem na początku, ze na lotniach sie nie znam - widze tylko co dzieje sie z czaszą. Wiec daj sobie siana ze Smoleńskiem i innymi pierdami.

To jak się nie znasz, to się nie wymądrzaj. Jak sam napisałeś - nie latałeś - Ja robię to od kilkunastu lat.

Nie jestem zajebistym zawodnikiem. Mam tylko uczulenie na pierdolenie. A Tobie się tylko wydaje że jesteś ekspertem od wszystkiego co lata, bo wyskoczyłeś parę razy z samolotu....

Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem