Wenn ist das Nunstuck git und Slotermeyer? Ja!...Beheierdung das Oder die Flippenwald gersput!Kaleka. W oczy kole. Powinno się takiego zamknąć w komórce. A jak niepełnosprawny umysłowo to do kościoła oddać - w sam raz nada się na księdza.
Niby za Monty Pythona zawsze piwko, ale tak spierdolonego opisu to dawno nie widziałem...
Uruchom szare komórki, to zmienisz zdanie.
Ci z paraolimpiady w 99% są bardziej sprawni od ciebie (fizycznie i psychicznie).
Jestem sparaliżowany od pasa w dół, więc możliwe, że niektórzy są bardziej sprawni ode mnie, ale nie wiem co to ma do rzeczy.
Pan Mularz, najwyraźniej nie zauważyłeś, ale paraolimpiada w prawdziwym życiu wygląda ciut inaczej. To tutaj to nie jest prawdziwe życie tylko taki skecz.
Serio? W prawdziwym, życiu wygląda równie absurdalnie.
Pewnie nie masz pojęcia jak to wygląda w rzeczywistości.
Widziałaś jakąś relacje? Pewnie większość z was nie. Hipokryci.
Tego typu sport ma promować ludzi najsprawniejszych fizycznie w danej dziedzinie. Citius-Altius-Fortius.
To jest jakaś parodia.
Nie wiem jak was, ale mnie nie bawi przyznawanie medali względem stopnia niepełnosprawności.
Na Twoje szczęście w dzisiejszych czasach łamie się takie zasady z zamierzchłej przeszłości i możesz się tu wypowiadać.
Tak więc enjoy internet i daj niepełnosprawnym kicać jak im się podoba
Pan Mularz, jak tak Ciebie czytam to mam wrażenie, że tak jak Olimpiada powinna być dla sprawnych fizycznie, tak internet powinien być domeną ludzi sprawnych umysłowo.
Na Twoje szczęście w dzisiejszych czasach łamie się takie zasady z zamierzchłej przeszłości i możesz się tu wypowiadać.
Tak więc enjoy internet i daj niepełnosprawnym kicać jak im się podoba
Widzę, że bardziej merytorycznie nie potrafisz...
Pozostało ci tylko argumentum ad personam.
Ale nie wiem czy taki argument dotrze po prostu do kogoś z takimi poglądami.
A czy ktoś tutaj zabrania tym ludziom czegokolwiek? Czy ktoś chce im odebrać pasje i radość z życia?
To naprawdę super, że Ci ludzie pomimo tak strasznych przeciwności losu dalej mają swoje pasje i zapał oraz wiarę w siebie, aby je realizować, jednak powinni robić to dla siebie, dla własnej satysfakcji i radości.
Para-olimpiada jest zupełną odwrotnością i zaprzeczeniem igrzysk, na których powinno się nagradzać tych najlepszych z najlepszych. Te zawody są tak na dobrą sprawę swego rodzaju pośmiewiskiem. Przez nie są wyśmiewani w pewnym stopniu Ci prawdziwi olimpijczycy, ale najbardziej Ci niepełnosprawni, gdyż są wystawiani pod publikę, aby każdy mógł zobaczyć "niezwykły przypadek", robienie atrakcji z tego, że człowiek bez nogi może tak wysoko skakać, a facet na wózku tak dobrze radzić sobie z piłką do koszykówki.
Ten skecz Monty Pythona nie wziął się od tak bez przyczyny, jest to zobrazowane w taki sposób, aby prosty człowiek był w stanie zrozumieć paradoks przedsięwzięcia jakim jest para-olimpiada. Jest ewidentnie ukazane pośmiewisko, o którym pisałem już wyżej.
Szkoda że w wynikach 'zdrowi' wyszli gorzej od tych 'niepełnosprawnych'
Super, uwielbiam te porównania, tylko ciekawe jest jak Ci 'niepełnosprawni' poradziliby sobie w rywalizacji ze 'zdrowymi'. Jeśli są lepsi to niech biorą udział w normalnych Igrzyskach. Pomijam fakt, że jest to dyskryminacja, ewidentny i rażący podział na lepszych i gorszych.
Edit: Dodam jeszcze tylko, że nie mam nic przeciwko temu, że oni tam sobie biegają i uprawiają sport, wręcz przeciwnie, tylko nie powinno robić się z tego tak wielkiego, nagłośnionego i masowego widowiska. Jestem przeciwko temu jaką to formę przybrało, że podpięto to pod IO, że zrobiono z Igrzysk i ludzi niepełnosprawnych istną szopkę noworoczną. Mówiąc krótko - Para-olimpiada to BZDURA!
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów