Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Ja pierdole, czepiacie się kaleków teraz ? To chyba logiczne, że inwalida może mieć problemy z poprawnym zaparkowaniem samochodu.
Co za ludzie.
Jak kurwa zaparkować nie potrafi to także nie umie jeździć tak jak reszta czyli stwarza zagrożenie i nie powinien jeździć -.- Miejsca są by niepełnosprawni mieli bliżej do sklepu/poradni/szpitala itp. A te większe miejsca nie wiem po kiego chuja bo jak nie potrafi się zmieścić w standardowym to nie powinien w ogóle jeździć.
Miejsca dla inwalidów mają mieć szerokość 3,60m wg przepisów.
To na zdjęciu ma ze 4m. Zwykle miejsca dla inwalidów są takie jak to po prawej na zdjęciu.
To na zdjęciu ma ze 4m. Zwykle miejsca dla inwalidów są takie jak to po prawej na zdjęciu.
Seicento ma 1,5m szerokości.
o proszę, jechałem sosnkowskiego dzisiaj
chyba w google streetview, przecież ty tu 24/dobę siedzisz...
NIGDY nie widziałem, żeby w Polsce ktoś poruszający się na wózku samodzielnie jeździł samochodem
Ja widziałem wczoraj...
Dodatkowo parking marketu jest terenem prywatnym najprawdopodobniej, a wtedy znak jest tylko UMOWNY. Straż Miejska nie będzie interweniować.
Od września 2010 roku, na parkingach i drogach osiedlowych obowiązują te same przepisy, co na drogach publicznych i zarówno Policja, jak i straż miejska ma prawo interweniować. Za parkowanie na miejscu dla niepełnosprawnych zapłacimy aż 500 złotych mandatu, a nasz pojazd może zostać odholowany, a my będziemy musieli pokryć koszty. Może się okazać, że taki wyczyn będzie nas kosztował nawet 1000 zł!
Ja parkowałem ostatnio na takim miejscu, bo było najbliżej wejścia. Dawajcie zdjęcie mojego auta tutaj. Śmiało. Ja się odwdzięczę zawiadomieniem na policję. Dodam tylko, że przywiozłem kolegę po zakupy i nie chodzi normalnie po wypadku, więc uważam, że mogę wtedy korzystać z tego miejsca, skoro bądź co bądź jest dla niego, a ja przyjechałem z nim. Nie mam żadnej plakietki, więc może jakiś czujny obywatel gdzieś wrzucił. Tylko czekam.
Daj zdjęcie jak płacisz na poczcie mandat za parkowanie na miejscu dla inwalidów, dostaniesz w chuj piw!
Jak kurwa zaparkować nie potrafi to także nie umie jeździć tak jak reszta czyli stwarza zagrożenie i nie powinien jeździć -.- Miejsca są by niepełnosprawni mieli bliżej do sklepu/poradni/szpitala itp. A te większe miejsca nie wiem po kiego chuja bo jak nie potrafi się zmieścić w standardowym to nie powinien w ogóle jeździć.
Drogi i samochody są dla tych, którzy potrzebują się przemieszczać (także niepełnosprawni), a nie tylko dla tych co mają świetny refleks i jeżdżą idealnie...
A może by wprowadzić zasadę, że jak ktoś nie potrafi pisać poprawnie to nie powinien pisać komentarzy, albo jak ktoś nie ma piątek i szóstek to nie powinien chodzić do szkoły...
Po co komu miejsca parkingowe dla inwalidów ? Inwalidzi to niech w domach siedzą, a nie samochodami jeżdżą. O!
Swoją drogą fakt że 2x szersze pasy coś znaczą że im jazda nie wychodzi, ale zauważcie też że te miejsca parkingowe są na ogół poustawiane w takich miejscach żeby kaleki nie musiał chuj wie ile zapierdalać.
Pełno tu komentarzy o owym inwalidztwie umysłowym, ale pewnie słówkiem się nie odezwiecie jak ktoś tak zaparkuje na waszych oczach, internetowi twardziele
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów