23 czerwca 2012 odbyła się impreza "Przywrócenie ruchu pasażerskiego na linii Grodzisk Wlkp.- Kościan". Atrakcją drugiego kursu z Grodziska było ściganie się z parowozem.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
A więc tak, lokomotywa przedstawiona na filmie to OL49-59, kursująca na co dzień na ostatniej linii obsługiwanej czynnie przez parowozy, Wolsztyn - Poznań. Jest to jedna z 3 ostatnich czynnych lokomotyw OL49 (reszta też kursuje na tej linii) w Wolsztyńskim taborze. Oczywiście, te i inne parowozy kursują także w formie pociągów specjalnych do różnych miast w Polsce, na takich specjalnych pociągach często w składzie pojawia się Piękna Helena, ostatnia, w pełni sprawna i czynna lokomotywa Pm36. Przejazd przedstawiony na filmie powyżej (Grodzisk Wielkopolski - Kościan), ma na celu odnowienie pasażerskich kursów między wymienionymi wyżej miastami, miałem okazję widzieć osobiście na przejeździe kolejowym w Kamieńcu w tą sobotę właśnie tego fiacika drezynę i Oelkę, widok niecodzienny, zainteresowanych zapraszam do Poznania i Wolsztyna by przejechać się takim składem, wrażenia są niezapomniane
A fiacik z filmu to drezyna pomocnicza Grodziskiej Kolei Drezynowej.
A fiacik z filmu to drezyna pomocnicza Grodziskiej Kolei Drezynowej.
Dżamaló napisał/a:
Ja tu jestem rodowity Wielkopolanin, chciałem jakoś ładnie opisać wideo itd. a Ty mnie wyprzedziłeś używając brzydkiego kopiuj/wklej bez opisu, dla zebrania piwek, a nie z zainteresowania tym tematem
Tak, tak, bo przecież ja tu wrzucam materiały tylko po to, by zebrać piwa
Otóż będę musiał Cię wyprowadzić z tego nieco ograniczonego myślenia. Nie wiem, jak Ty, jak inni, w sumie gówno mnie to obchodzi, ale materiałów na sadistic nie powinno wrzucać się dla piw, czy innego poklasku. Kopiuj/wklej - jasne, żeby nieco wspomnieć o tym, a w komentarzu na pewno znalazłby się ktoś (w tym przypadku Ty), kto rozwinąłby cały temat, ponieważ ma więcej informacji w tej dziedzinie.
Czasami naprawdę, jak coś Dż walniesz, to głowa boli, było napisać na pw, jak widziałeś temat w poczekalni, że chcesz Ty go założyć (oczywiście nie chodziłoby Ci o piwa, czy coś), to skasowałbym go i dałbym Tobie pole do popisu. Ale powiedz, czy tak bardzo boli napisać w komentarzu pod moją wrzutką parę słów od siebie? Proszę Cię, chłopie.
Ać Ślimak, się nie spinaj, po prostu, brzydko wygląda ten sam opis co na joemonster a zresztą, krzyku nie ma, już skasowałem no.
Nap Limak napisał/a:
Parowóz Ol49 vs Fiat 126p
Widząc taki tytuł, spodziewałem się raczej jakiegoś zderzenia, wypadku, czy crash-testu - krótko mówiąc, totalnego rozpierdolu, dźwięku giętej blachy itd. A tu niespodzianka - wyścig.
Przepiękna maszyna! W Wolsztynie często przejazdem jestem i widzę z wiaduktu te potwory. Niestety nie miałem jeszcze okazji się przejechać parowozem ;<
http://www.zsk-galeria.cba.pl/displayimage.php?album=68&pos=13
Kolejna Ol-ka niestety nieczynna, z tego co wiem w remoncie jest. Pochodzi ze skansenu w Zduńskiej Woli - Karsznicach. Niestety ten skansen nie jest zadbany bo miasto nie dokłada pieniędzy do utrzymania. A szkoda bo jak widzę jak Wolsztyn ma piękny skansen z czynnymi parowozami i tyloma różnymi parowozami to aż zazdrość bierze.
Pozdro dla wszystkich miłośników kolejnictwa!
Kolejna Ol-ka niestety nieczynna, z tego co wiem w remoncie jest. Pochodzi ze skansenu w Zduńskiej Woli - Karsznicach. Niestety ten skansen nie jest zadbany bo miasto nie dokłada pieniędzy do utrzymania. A szkoda bo jak widzę jak Wolsztyn ma piękny skansen z czynnymi parowozami i tyloma różnymi parowozami to aż zazdrość bierze.
Pozdro dla wszystkich miłośników kolejnictwa!
O kurwa, malacz na szynach o.O
Gościu w maluchu blokował mu lewy pas to wziął go prawym i tyle w temacie.
Nieodpowiedzialne zachowanie tych z malucha...jakby tak opona strzeliła w tym OL49
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów