18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 45 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:22
patrol A4
vojtasm • 2013-12-14, 19:11
Witam serdecznie, drodzy Sadole i Sadolki. Fakt, jestem swiezakiem i jest to moj pierwszy temat zaraz po zalogowaniu, ale jestem fanem Sadistica od dluzszego czasu.

Do czego zmierzam. Nie kazdy wie, ze na platnej austradzie A4 funkcjonuje sluzba pod nazwa "Patrol A4", nie jest to ani policja, ani straz pozarna ani pogotowie ratunkowe, jednakze po czesci mamy zadania takie jak te sluzby i podobne prawa i obowiazki.

Do obowiazkow moich jak i moich kolegow naleza rowniez zabezpieczanie wypadkow i usuwanie ich skutkow. Generalnie po dotarciu na miejsce zdarzenia, ja odpowiadam za bezpieczenstwo w rejonie dzialan ratowniczych, aby sluzbom udzielajacym pomoc nic sie nie stalo, jak i innym uzytkownikom drogi.

z reguły wiele zdarzen na autostradzie jest niepodawane do opinii publicznej, a dlaczego nie wiem. Pozwole sobie dodawac sukcesywnie zdjecia i opisy zdarzen na autostradzie A4 z mojej pracy.

Na poczatek, wrzuce zdjecia z opisem sytuacji pewnego kierowcy Tira, ktory zasnal za kolkiem, zjechal na 198km autostrady w kierunku Wroclawia tuz przed mostkiem na pas zieleni, po czym wyskoczyl calym zestawem niczym Piotr Żyła w Zakopanem ladujac dosc twardo. Skutkiem tego nieszczesnego skoku bez telemarka bylo wbicie sie polowy kabiny w skarpe po drugiej stronie rzeczki.
Dodam tylko ze zdarzenie mialo miejsce okolo godz 6 rano, zas akcja wyciagania trwala od godz 12ej do godz 18. Zamkniecie nitki autostrady w kierunku Wroclawia nastapilo od godz 14-17ej, ze wzgledu na procedury.

Filmiki:

Jak sie temat przyjmie to powrzucam jeszcze kilka innych opisow kolizji/wypadkow.
Pozdrawiam.

zegnam Was tradycyjnym tekstem: po tagach nie bylo bo swojskie.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
161ZT650 2013-12-14, 22:28
Mam nadzieje że wrzucisz więcej,piwko.
Zgłoś
qubus93 2013-12-15, 10:13
u mnie jakieś dziwne filmy się wyświetlają, na pewno nie zwiazane z A4
Zgłoś
BongMan 2013-12-15, 11:09
Apropos A4 to mi się przypomniała historia ukazująca totalny debilizm i cipowatość polskich kierowców. Jadę do Wrocławia, cisnę sobie lewym tam ze 130 i widzę, że powoli zaczyna się robić tłoczno. Za chwilę widzę, że prawym pasem jedzie policja, a za nimi całe stado baranów. Zwolniłem i okazuje się, że pieski jadą 110. No to wyprzedzam, bo na autostradzie mogę 140. Pojechałem. Stado baranów pewnie dalej ciągnęło się za policją i wszyscy się bali wyprzedzić, chociaż nie łamaliby tym prawa. Gdyby niebiescy zwolnili do 90, większość baranów zrobiłaby pewnie to samo
Zgłoś
latilen 2013-12-15, 13:00
Za temat własny, zawsze piwko. Koniecznie dodaj więcej.

A teraz pytanie: Czy kierowca przeżył?
Zgłoś
RockyWood 2013-12-15, 22:35
@BongMan

to samo ja zauważam za każdym razem kiedy pieski stoją i skanują dwupasmówkę którą mam po drodze z pracy. Pajace jak widzą radiowóz (a jest tam z górki) to zwalniają prawie do 30...
Zgłoś
vojtasm 2013-12-16, 18:54
latilen napisał/a:

Za temat własny, zawsze piwko. Koniecznie dodaj więcej.

A teraz pytanie: Czy kierowca przeżył?

jak znajde czas to postaram sie wrzuc wiecej

kierowca nie mial nawet zadrapania. jedynie towar sie uszkodzil, co widac na zdjeciu...
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem