Do zdarzenia doszło 8 sierpnia późnym wieczorem.
Na filmie widzimy samochody oraz rowerzystę, stojących prawidłowo i oczekujących na zielone światło. W tym czasie, "pod prąd" nadjechał młody mężczyzna na rowerze. Bez zwalniania wjechał na skrzyżowanie, prędkość była tak duża, że podczas skręcania w lewo wyniosło go z zakrętu wprost pod nadjeżdżającą Skodę.
Kierowca samochodu nie miał szans na uniknięcie zderzenia. Rowerzysta wpadł na chodnik i zatrzymał się na przydrożnym słupku. O dużym szczęściu może mówić stojący przy przejściu pieszy, który nie został trafiony ani rowerem, ani rowerzystą, ani samochodem.
33-letni rowerzysta doznał obrażeń niezagrażających życiu i zdrowiu. Za doprowadzenie do kolizji został ukarany 500-złotowym mandatem.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Sytuacja taka..
Cytat:
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
500zł, a teraz wyobraźcie sobie, że ktoś tak zrobił samochodem.
Powinni mu za karę wsadzić w dupę ten rower, tak głęboko żeby tylko kierownica wystawała i inni pedalarze mogli na nim "jeździć".
Gonił peleton na Tour de Pologne... (a dlaczego właściwie nazwa polskiego wyścigu jest po francusku?)
Panie rowerzysto, ma pan polisę OC??
Kurwa o co ja pytam...
Kurwa o co ja pytam...
Chleb razowy napisał/a:
Gonił peleton na Tour de Pologne... (a dlaczego właściwie nazwa polskiego wyścigu jest po francusku?)
W 1928 język francuski miał bardziej prestiżowy status, teraz na siłę wszędzie wciskają angielski bełkot.
Jeżdżą jak pojebani na tych rowerach
hellbwoi napisał/a:
...został ukarany 500-złotowym mandatem.
A kierowca Skody odszkodowania może domagać się na drodze sądowej co nie oznacza że cokolwiek dostanie.
Ja się kurwa po raz kolejny pytam kiedy w Polsce będzie obowiązkowe OC dla rowerów? Chcesz pedałować po ulicy to płać jak inni.
Już samo to że jeśli ścieżka rowerowa przecina jezdnię to wolno im przejechać jest pojebane. Wjeżdża taka kurwa ze znaczną prędkością i ma pretensje do kierowcy że on ma pierwszeństwo bo jest na ścieżce rowerowej. Ok ma ale droga hamowania auta to nie 2 metry nawet z przepisowych 50km/h. Co za pojeb wymyślił te przepisy? Powinno być jak dawniej. Chcesz na drugą stronę ulicy? To złaź z roweru i go przeprowadź.
Chleb razowy napisał/a:
Ja na prawku w 1999 roku miałem Permis de Conduire
Nie był ani najebany ani naćpany? W takim razie powinien zostać ubezwłasnowolniony.
Odstęp minimum 1 m puszkarzu !
andyq napisał/a:
Powinno być jak dawniej. Chcesz na drugą stronę ulicy? To złaź z roweru i go przeprowadź.
Chcesz jechać samochodem przez skrzyżowanie przecinające się ze ścieżką? Zwolnij do 10 i jedź. Dlaczego niby kierowcy samochodu mają być uprzywilejowani? Pierwszeństwo powinno obowiązywać na równych warunkach i być zależne od tego kto jaką drogą jedzie. Jak już ktoś musi mieć względy to lpiej żeby to byli rowerzyści, którzy nie kopcą i nie zawalają całego miasta jak samochody.
Lipton92 napisał/a:
Chcesz jechać samochodem przez skrzyżowanie przecinające się ze ścieżką? Zwolnij do 10 i jedź. Dlaczego niby kierowcy samochodu mają być uprzywilejowani? Pierwszeństwo powinno obowiązywać na równych warunkach i być zależne od tego kto jaką drogą jedzie. Jak już ktoś musi mieć względy to lpiej żeby to byli rowerzyści, którzy nie kopcą i nie zawalają całego miasta jak samochody.
Napiszę ci na nagrobku "Miał pierwszeństwo"
@andyq
medal ma dwie strony jeszcze się nie spotkałem w Poznaniu, żeby kierowca samochodu, któremu się zapaliła zielona strzałka sprawdził, czy ktoś nadjeżdża/dochodzi do przejścia, które ma zielone w tym czasie, a na które właśnie się wpierdala. Nie trzeba wcale jechać szybko rowerem, rower ma najczęściej strasznie chujową drogę hamowania. A jeśli zielona strzałka już się paliła to szkoda gadać. Przepierdalanie przez przejścia/przejazdy na czerwonym świetle (ze strzałką, ale to dalej czerwone) bez zatrzymania się to standard.
Nie jeżdżę rowerem dużo po tym mieście zjebanych ludzi, którym zawsze się śpieszy, bo się odechciewa.
PJ mam ponad 10 lat, a jeszcze się nie spotkałem, by policja w tym mieście cokolwiek robiła, poza łapaniem pieszych na czerwonym (słusznie) lub suszeniem na wylotach z miasta. Poznaniacy zwłaszcza na PO jeżdżą chujowo w mieście i w trasie (tam to już całkiem odpierdala im, ale to na osobny temat wątek).
Dopierdalam się Poznania, bo po tym mieście robię dziennie ponad 30 km samochodem i czasem coś rowerem. W Bydgoszczy np. zauważyłem, że ludziom się tak nie śpieszy, ale za mało jeżdżę tam by wyciągać wnioski.
medal ma dwie strony jeszcze się nie spotkałem w Poznaniu, żeby kierowca samochodu, któremu się zapaliła zielona strzałka sprawdził, czy ktoś nadjeżdża/dochodzi do przejścia, które ma zielone w tym czasie, a na które właśnie się wpierdala. Nie trzeba wcale jechać szybko rowerem, rower ma najczęściej strasznie chujową drogę hamowania. A jeśli zielona strzałka już się paliła to szkoda gadać. Przepierdalanie przez przejścia/przejazdy na czerwonym świetle (ze strzałką, ale to dalej czerwone) bez zatrzymania się to standard.
Nie jeżdżę rowerem dużo po tym mieście zjebanych ludzi, którym zawsze się śpieszy, bo się odechciewa.
PJ mam ponad 10 lat, a jeszcze się nie spotkałem, by policja w tym mieście cokolwiek robiła, poza łapaniem pieszych na czerwonym (słusznie) lub suszeniem na wylotach z miasta. Poznaniacy zwłaszcza na PO jeżdżą chujowo w mieście i w trasie (tam to już całkiem odpierdala im, ale to na osobny temat wątek).
Dopierdalam się Poznania, bo po tym mieście robię dziennie ponad 30 km samochodem i czasem coś rowerem. W Bydgoszczy np. zauważyłem, że ludziom się tak nie śpieszy, ale za mało jeżdżę tam by wyciągać wnioski.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów