18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27
Pedały bez pierszeństwa...
hellbwoi • 2018-08-10, 19:00
Sytuacja taka..

Cytat:

Do zdarzenia doszło 8 sierpnia późnym wieczorem.

Na filmie widzimy samochody oraz rowerzystę, stojących prawidłowo i oczekujących na zielone światło. W tym czasie, "pod prąd" nadjechał młody mężczyzna na rowerze. Bez zwalniania wjechał na skrzyżowanie, prędkość była tak duża, że podczas skręcania w lewo wyniosło go z zakrętu wprost pod nadjeżdżającą Skodę.

Kierowca samochodu nie miał szans na uniknięcie zderzenia. Rowerzysta wpadł na chodnik i zatrzymał się na przydrożnym słupku. O dużym szczęściu może mówić stojący przy przejściu pieszy, który nie został trafiony ani rowerem, ani rowerzystą, ani samochodem.

33-letni rowerzysta doznał obrażeń niezagrażających życiu i zdrowiu. Za doprowadzenie do kolizji został ukarany 500-złotowym mandatem.

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
RideTheLightning 2018-08-10, 19:36 19
500zł, a teraz wyobraźcie sobie, że ktoś tak zrobił samochodem.
Zgłoś
utylizator666 2018-08-10, 20:09 46
Powinni mu za karę wsadzić w dupę ten rower, tak głęboko żeby tylko kierownica wystawała i inni pedalarze mogli na nim "jeździć".
Zgłoś
Chleb razowy 2018-08-10, 20:26 3
Gonił peleton na Tour de Pologne... (a dlaczego właściwie nazwa polskiego wyścigu jest po francusku?)
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2018-08-10, 20:41 7
Panie rowerzysto, ma pan polisę OC??
Kurwa o co ja pytam...
Zgłoś
Arathnmor 2018-08-10, 21:15 3
Chleb razowy napisał/a:

Gonił peleton na Tour de Pologne... (a dlaczego właściwie nazwa polskiego wyścigu jest po francusku?)

W 1928 język francuski miał bardziej prestiżowy status, teraz na siłę wszędzie wciskają angielski bełkot.
Zgłoś
b................3 2018-08-10, 21:44 2
Jeżdżą jak pojebani na tych rowerach
Zgłoś
andyq 2018-08-10, 21:50 26
hellbwoi napisał/a:

...został ukarany 500-złotowym mandatem.

A kierowca Skody odszkodowania może domagać się na drodze sądowej co nie oznacza że cokolwiek dostanie.
Ja się kurwa po raz kolejny pytam kiedy w Polsce będzie obowiązkowe OC dla rowerów? Chcesz pedałować po ulicy to płać jak inni.
Już samo to że jeśli ścieżka rowerowa przecina jezdnię to wolno im przejechać jest pojebane. Wjeżdża taka kurwa ze znaczną prędkością i ma pretensje do kierowcy że on ma pierwszeństwo bo jest na ścieżce rowerowej. Ok ma ale droga hamowania auta to nie 2 metry nawet z przepisowych 50km/h. Co za pojeb wymyślił te przepisy? Powinno być jak dawniej. Chcesz na drugą stronę ulicy? To złaź z roweru i go przeprowadź.
Zgłoś
czeret 2018-08-10, 22:00
Chleb razowy napisał/a:

Ja na prawku w 1999 roku miałem Permis de Conduire
Zgłoś
maryjanos 2018-08-10, 23:11 9
"niezagrażających życiu i zdrowiu"

W tym przypadku to smutna wiadomość.
Zgłoś
Argeusz 2018-08-11, 2:48
Nie był ani najebany ani naćpany? W takim razie powinien zostać ubezwłasnowolniony.
Zgłoś
~mg_schutze 2018-08-11, 6:13
Odstęp minimum 1 m puszkarzu !
Zgłoś
Lipton92 2018-08-11, 7:22 1
andyq napisał/a:

Powinno być jak dawniej. Chcesz na drugą stronę ulicy? To złaź z roweru i go przeprowadź.

Chcesz jechać samochodem przez skrzyżowanie przecinające się ze ścieżką? Zwolnij do 10 i jedź. Dlaczego niby kierowcy samochodu mają być uprzywilejowani? Pierwszeństwo powinno obowiązywać na równych warunkach i być zależne od tego kto jaką drogą jedzie. Jak już ktoś musi mieć względy to lpiej żeby to byli rowerzyści, którzy nie kopcą i nie zawalają całego miasta jak samochody.
Zgłoś
kabaszma 2018-08-11, 8:53 12
Lipton92 napisał/a:

Chcesz jechać samochodem przez skrzyżowanie przecinające się ze ścieżką? Zwolnij do 10 i jedź. Dlaczego niby kierowcy samochodu mają być uprzywilejowani? Pierwszeństwo powinno obowiązywać na równych warunkach i być zależne od tego kto jaką drogą jedzie. Jak już ktoś musi mieć względy to lpiej żeby to byli rowerzyści, którzy nie kopcą i nie zawalają całego miasta jak samochody.

Napiszę ci na nagrobku "Miał pierwszeństwo"
Zgłoś
marcinsud 2018-08-11, 9:49 2
@andyq
medal ma dwie strony jeszcze się nie spotkałem w Poznaniu, żeby kierowca samochodu, któremu się zapaliła zielona strzałka sprawdził, czy ktoś nadjeżdża/dochodzi do przejścia, które ma zielone w tym czasie, a na które właśnie się wpierdala. Nie trzeba wcale jechać szybko rowerem, rower ma najczęściej strasznie chujową drogę hamowania. A jeśli zielona strzałka już się paliła to szkoda gadać. Przepierdalanie przez przejścia/przejazdy na czerwonym świetle (ze strzałką, ale to dalej czerwone) bez zatrzymania się to standard.
Nie jeżdżę rowerem dużo po tym mieście zjebanych ludzi, którym zawsze się śpieszy, bo się odechciewa.
PJ mam ponad 10 lat, a jeszcze się nie spotkałem, by policja w tym mieście cokolwiek robiła, poza łapaniem pieszych na czerwonym (słusznie) lub suszeniem na wylotach z miasta. Poznaniacy zwłaszcza na PO jeżdżą chujowo w mieście i w trasie (tam to już całkiem odpierdala im, ale to na osobny temat wątek).

Dopierdalam się Poznania, bo po tym mieście robię dziennie ponad 30 km samochodem i czasem coś rowerem. W Bydgoszczy np. zauważyłem, że ludziom się tak nie śpieszy, ale za mało jeżdżę tam by wyciągać wnioski.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem