Gdzie jest biceps?
No tu gdzie widzisz, chlopak ma wiecej pewnie w lapie niz wiekszosc z was w udzie szczypiorki sadolowe
Za każdym razem w jak robocie używam flexa to mam przed oczami wszystkie zdjęcia z wypadków przy pracy z nimi. Ale i tak za każdym razem nie mam czasu na założenie osłony lub okularów. I tylko modlę się, abym to nie był ja. Pozdro
Jakoś w minionym październiku zabrałem się jednego dnia za czyszczenie farby z ładowarki (Volvo BM L180). Rutynowy dzień, ale gdzieś zaśmiałem okulary. Olałem myślą "co złego może się stać?". No i chuj, cały weekend w cierpieniach. Fuksem wbił mi się opiłek wielkości ziarenka pieprzu. Światłowstręt, ból na cały łeb, gorszy niż od zęba. Człowiek im starszy, tym bardziej doświadczony, ale i tak głupstwa popełnia.
A gdzie ten "biceps"?
Eheheh, bo wiecie, jak nie ma 42cm+ w bicku to się kurwa nawet nie przedstawiaj jako mężczyzna
Ale wy tak wszyscy z osłoną napierdalacie tymi wleksami ? Bo szczerze mówiąc to okulary zawsze zakładam, ale osłonę bardzo rzadko, Tę pęknięcia tarczy to chyba spowodowane tym, że ktoś tarczę 1,6 mm szlifuje zamiast ciąc i dlatego takie akcje. Przecież to jest wszystko zalane siatką i to ot tak nie może się rozlecieć.
Okulary zakłada się dla ochrony szczególnie cennych oczu. Zagrożeniem jest nie tylko uszkodzenie elementu roboczego, ale także odpryski materiału. A osłona tarczy niweluje strzały większymi odłamkami np w twarz, ukierunkowuje też np snop iskier. Zresztą, przy pracy z narzędziem mającym kilkanaście tysięcy obrotów na minutę takie zabezpieczenie jest przydatne.
Ale wy tak wszyscy z osłoną napierdalacie tymi wleksami ? Bo szczerze mówiąc to okulary zawsze zakładam, ale osłonę bardzo rzadko, Tę pęknięcia tarczy to chyba spowodowane tym, że ktoś tarczę 1,6 mm szlifuje zamiast ciąc i dlatego takie akcje. Przecież to jest wszystko zalane siatką i to ot tak nie może się rozlecieć.
Zawsze z osłoną, wychodzę z założenia że ktoś to zaprojektował, poświęcił masę czasu na testy i napewno nie robił tego dla picu tylko po to żeby ta osłona tam była.
Spróbuj pojeździć samochodem bez przedniej szyby, jednego koła , tlumika albo lusterka.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów