📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nie ważne czy jesteś młodym bogiem, hipsterem, pedałem, karkiem czy żulem. Wszyscy skończymy tak samo... żal w chuj!
Fajnie jest miec babcie i dziadkow, ehhh. Ci co maja niech szanuja, ale to wymaga pewnej dojrzalosci. Piwko za dobry material.
Czemu ostatnimi czasy tak dużo filmików jest z playera youtube a nie sadistikowego?
przeglądam sadola od bardzo dawna. ale dopiero teraz zrobiłem konto, żeby dać piwo
aż mi łza poleciała...
jak nigdy...
nawet na hardzie gdy widzę rozmiażdżonych ludzi tak na mnie to nie działa
dopiero zadziałało na mnie to co nie uniknione....
jak nigdy...
nawet na hardzie gdy widzę rozmiażdżonych ludzi tak na mnie to nie działa
dopiero zadziałało na mnie to co nie uniknione....
deliriumpermanent napisał/a:
Takim ludziom należy się szacunek, troska, pomoc i wsparcie.
Tyle my - "młodzi" ludzie możemy im dać, bo co mają od państwa? Za przeżyte cierpienia wojny (której nawet nie potrafimy sobie wyobrazić), za kilkadziesiąt lat pracy w PRL - mają gównianą emeryturę, która nie wystarcza na leki i opłaty, mają roczne oczekiwanie na wizytę u lekarza specjalisty.
Sam mam babcię mniej więcej w tym wieku i żal serce ściska, kiedy opowiada o tym, co przeżyła w czasie wojny...
Po co tu mieszasz politykę, przecież widać wyraźnie że nie żyje ubogo. Nie wiem, z emerytury, renty czy najzwyczajniej rodzina pomaga ale biedy nie ma. Przecież to film o czymś całkiem innym ale nie, ktoś musiał zamulić sloganami. Ty się martw lepiej o swoją emeryturę.
Bardzo cenię takich ludzi. Nie zapominajcie o waszych najbliższych starszych wiekiem. Posłuchajcie czasem i cieszcie się że są jeszcze przy was...
Hassos napisał/a:
Zobaczcie, że jak opowiada o dzieciństwie to oczy jej się szklą ze wspomnień. Z tego jaka fajna była i jak w ogóle piękna jest młodość. Życzę wszystkim aby za te kilkadziesiąt lat podczas wspomnień o dzieciństwie zakręciła się wam łezka w oku.
Dokładnie... Ściska serce w pizdu... Dlatego zastanawiam się czy aby na 100% chce przechodzić starość, gdybać i rozmyślać nad pięknym dzieciństwiem i podjętymi wyborami... Za dużo nostalgii mnie zniszczy więc chyba sobie w łeb strzelę jak już mi tak zacznie się dziać
Po ilości piw kłania się polski patriotyzm. To jest historia z pierwszej ręki, tego wam w gimnazjum nie powiedzą. Straszne, straszne jest to co robimy ze spuścizną ludzi którzy przelali za nas krew. Mikra jest nasza wartość w porównaniu z takim poświęceniem. Dobranoc.
Najpierw Germańce, potem Ruskie... biedną, piękną ojczyznę butami podeptali i naszą szlachetną ziemię utopili w krwi. I nawet to, co pozostało, teraz już nie trzeba bandziorów ani ze wschodu, ani z zachodu, bo na miejscu mamy Tuska, Rostowskiego, Kaczyńskiego i całą tę bandę... płakać się chce nad tą biedną ojczyzną. Chciałoby się zawierzyć słowom Juliusza Słowackiego "lecz zaklinam, niech żywi nie tracą nadziei, i przed narodem niosą oświaty kaganiec", ale ciężko w tych czasach.
Dla pani Pelagii wyrazy ogromnego szacunku, a szczyle którzy dręczą, czy naśmiewają się z takich ludzi - pięćdziesiąt batów na plecy, a na starość sami będą wdzięczni za ukazanie im ich własnej głupoty.
Dla pani Pelagii wyrazy ogromnego szacunku, a szczyle którzy dręczą, czy naśmiewają się z takich ludzi - pięćdziesiąt batów na plecy, a na starość sami będą wdzięczni za ukazanie im ich własnej głupoty.
O starszych trzeba dbać i ich szanowac i tyle. Nie potrzebuje ogladać jakiś smętnych filmów żeby o tym wiedzieć.
też się wzruszyłem i z drugiej strony mi głupio, bo nie wiem czy moi dziadkowie otrzymują ode mnie tyle wsparcia i szacunku na ile zasługują...
Ciekawy materiał, zmusza do refleksji.
tak i co my możemy powiedzieć o swoim życiu, że się chodziło do szkoły ? Teraz do pracy i nic więcej...ludzie tacy przeżyli wiele, czapki z głów i szacunek.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów