18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (9) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27
Pencak Silat
heysatan • 2015-10-26, 9:44
Z cyklu Sadol bawi, uczy i podnosi na duchu.

(Za Wiki)
Pencak silat – zbiorcze określenie na wszystkie tradycyjne sztuki walki wywodzące się z obszaru dzisiejszej Indonezji. Termin ten obejmuje wiele regionalnych stylów. Obecnie, dzięki emigrantom z Indonezji, tradycje te cieszą się popularnością również na Zachodzie.

Oto krótki filmik, który pokazuje, że nawet będąc francuzem można w sekundę powalić wielkiego mudżyna albo dwóch.
Czyli jest dla was nadzieja sadole.

Penchak nie jest jeszcze tak popularny jak np. krav maga, ale jest równie zajebisty. Tak zajebisty, że nauczył się go nawet Snake z MGS'a.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
T................a 2015-10-26, 9:52 32
Dlaczego nigdzie w necie nie ma filmiku gdzie główny bohater napierdala przeciwnika/przeciwników wykorzystując techniki z różnych sztuk walki ? Koleś pokazuje, że dałby rade pokonać 2 większych i pewnie cięższych przeciwników, czyli właściwie pokazuje to samo co każdy "mistrz" lub mistrz z innych sztuk walki ale nigdy nie widziałem tego w praktyce. Co z tego że nauczę się jakiś tam określonych kroków, czy wyuczę się na pamięć miejsc witalnych w ciele człowieka skoro i tak podczas normalnej walki na ulicy człowiekowi uderza adrenalina do serducha i wymachuje łapami jak jebany czarnuch.
Zgłoś
Schabovy 2015-10-26, 10:05 3
@up

Mam tak samo. Naoglądam się technik, kumpel z MMA coś podpowie, a i tak przy zadymie zapominam i po prostu używam techniki "bij, zabij".
Zgłoś
heysatan 2015-10-26, 10:17
Myślę, że aby użyć tych wszystkich zajebistych technik w realu, trzeba mieć naprawdę dużą świadomość swojego ciała i być pewnym ruchów i skuteczności owych trików. Niestety mało doświadczony człek w razie ataku po prostu zrobi to co mu podpowiada instynkt i adrenalina, czyli właśnie będzie machał łapami jak pojebany a potem spieprzy przed zagrożeniem.
Zgłoś
WesolyPepe 2015-10-26, 10:30 9
@heysatan

Co jak co ale moim zdaniem powinno się w miarę możliwości oczywiście uciekać od walki. Raz się złapałem na tym, że wdałem się w bójkę czego nie zapomnę do końca życia. To mogło być jakoś w gimbazie pokłóciłem się z kolegą o jakieś pierdoły i zaczęliśmy się bić. Skończyłem z rozwaloną głową a kolega ze złamanymi kościami policzkowymi. Z relacji świadków okazało się, że wsadziłem głowę kolegi między framugę a drzwi i próbowałem zamknąć. Tylko raz bo potem mnie odciągneli nauczyciele. Nic nie pamiętam z tego nawet nie czułem bólu. Dość straszne było to przeżycie tymbardziej, że mogłem zrobić dużo gorsze rzeczy !! A więc moje drogie dzieciaczki przed bójką uciekamy !
Zgłoś
kaiel 2015-10-26, 10:32 1
na pencak to karasie
Zgłoś
KolekcjonerDobrego 2015-10-26, 10:32 61
gdzie stoi gościu, który klaszcze przy uderzeniach?
Zgłoś
boss. 2015-10-26, 10:52 2
To wszystko wielka ściema,francuzik chciał po prostu pomacać murzyna po jajkach.
Zgłoś
Bugini 2015-10-26, 11:00 14
WesolyPepe napisał/a:

@heysatan

Co jak co ale moim zdaniem powinno się w miarę możliwości oczywiście uciekać od walki. Raz się złapałem na tym, że wdałem się w bójkę czego nie zapomnę do końca życia. To mogło być jakoś w gimbazie pokłóciłem się z kolegą o jakieś pierdoły i zaczęliśmy się bić. Skończyłem z rozwaloną głową a kolega ze złamanymi kościami policzkowymi. Z relacji świadków okazało się, że wsadziłem głowę kolegi między framugę a drzwi i próbowałem zamknąć. Tylko raz bo potem mnie odciągneli nauczyciele. Nic nie pamiętam z tego nawet nie czułem bólu. Dość straszne było to przeżycie tymbardziej, że mogłem zrobić dużo gorsze rzeczy !! A więc moje drogie dzieciaczki przed bójką uciekamy !

No dobra tylko wyobraź sobie, że twój przypadek nie jest żadną regułą. Nie każdy dostaje pierdolca podczas bójki.
Zgłoś
jawamen 2015-10-26, 11:05 1
Piwerko za obijanie smotlucha
Zgłoś
ProVVe 2015-10-26, 12:02
Skróce film... Lać po jajach i gardle... Na treningach wszystko jest ładnie pięknie, ale nie każdy w szale myśli o tym... Trzeba być w pełni świadomym lub najzwyczajniej trenować to tak długo, że pamięć mięśniowa jest utrwalona nawet w stanach stresowych i odurzeniu. Chociaż mam znajomych co siedzą za nieumyślne spowodowanie śmierci bo koleś odleciał po jednym strzale... Niby nic, a spierdoli życie
Zgłoś
Tafariel 2015-10-26, 12:07 20
Ja to widzę tak:

Na pokazie wszystko ładnie pięknie bo typów kładzie byle machnięciem ręki, a opowiada pewnie jak powalił 20 jednym kopnięciem jak w starych filmach o kung-fu
Zgłoś
Recydywista 2015-10-26, 12:25 3
Bugini napisał/a:

No dobra tylko wyobraź sobie, że twój przypadek nie jest żadną regułą. Nie każdy dostaje pierdolca podczas bójki.

jezeli idziesz na typa i nie chcesz plywac w jego krwi, z gory jestes na przegranej pozycji
Zgłoś
DobryZygmunt 2015-10-26, 12:48 1
Moim zdaniem ta cała kravmaga i te wygibasy są po chuju... dobry stary boks daje dużo na ulicy, polecam też kickboxing. A nie jakieś dyrdymały.
Zgłoś
bloodwar 2015-10-26, 13:02 2
Ze sztukami walki jest tak samo jak z ślizganiem w zimie - doskonale wiesz, że hamowanie nic nie da czy wręcz tylko pogorszy sprawę, doskonale wiesz, że powinieneś hamować pulsacyjnie a mimo tak przy najmniejszych objawaach poślizgu hantel w podłogę i do rowu albo na drzewo... Po treningu CZASAMI coś Ci się uda wykminić dobry cios albo blok, po dłuuuugim treningu pewne ruchy stają się odruchami ale dalej w momentach kryzysowych coś może pójść nie tak i wygra koleś, który napierdala randomowy młynek rękami
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem