Prawdziwy majstersztyk i zgadzam się to jest sztuka, a nie jakieś biały kwadrat na czarnym tle lub na odwrót...
prawdziwych malarzy tak własnie postrzegam
i cały szacun dla niego bo chyba nie użył ani razu gumki, albo ja ślepy.
A co do głównego filmiku też szacun, poza tłem jak powiedział/a @masabitumiczna bo rzeczywiście dał ciulowe.
Dla niego respect, gdyż pomimo podeszłego wieku wie co to photoshop i naprawdę ma do tego smykałke.
Kobitka ładna i jak rzeczywście odeszła z tego świata to naprawdę szkoda
Ja ciągle czekam na modele 3d z odzwierciedleniem szczegółów jak na tych malunkach.
To jest sztuka, a nie komputerek co połowę robi za Ciebie:)
Taa? Serio? W photoshopie komputerek robi połowę za gościa na tym filmiku? To w takim razie na tym co ty wstawiłeś ołówek robi połowę za osobę rysującą bo ma czarny gryfel(czy jak to czarne rysujące grafitowe się zwie).
Kuriki.
Sadistik pe el ;*
( ͜。 ͡ʖ ͜。)
Taa? Serio? W photoshopie komputerek robi połowę za gościa na tym filmiku? To w takim razie na tym co ty wstawiłeś ołówek robi połowę za osobę rysującą bo ma czarny gryfel(czy jak to czarne rysujące grafitowe się zwie).
Taa...serio...wez pod uwage to ze o efekty banalnie na kompie. Zrob dobrze odzwierciedlona glebie i cienie recznie. Olowkiem to jeszcze jeszcze ale dobry graficiarz ( nie taki zajebisty co pisze na lawce markerem ''koham cie kurwa wiolus'' ) to musi miec dopiero talent aby odpierdolic cos zajebistego. I to dla tych ludzi mam szacunek. Ten z filmiku to dla Ciebie artysta?? Niech przykurwi cos extra recznie bez pomocy pc wtedy mozesz pisac ze ma talent itp itd.
Przedstwiciele gimbazy! Nie pier...cie mi tu o ruchaniu i fajnych dupach!!! Dziewczyna zmarła i uszanujcie to!!! A jesli to jest jakieś "fake" to ten co to zmontował niech se strzeli w łeb.
Co mam szanować, że zmarła? Z jakiej racji? Każdy kiedyś umrze i chuj, z samego faktu bycia trupem nikomu się nie należy dodatkowy szacunek. Popierdolona polska mentalność, wybielanie truposzy.
Nie chodziło mi połowę dosłownie... fakt koleś ma talent, ale jak napisał kolega wyżej w Photoshopie jest od chuja efektów tzw. gotowców, co upraszcza wykonanie obrazka. A na moim vid koleś robi to na kartce papieru, co wbrew pozorom nie jest takie łatwe. Nawet narysowanie zgrabnego kutacha wymaga wprawnej dłoni, a w Photoshopie linie można dowolnie wygładzać i przekształcać nie tracąc godziny roboty po zjebaniu kilku kresek, wystarczy ctrl+z
PS.To o kutachu to metafora.
@edit i na moim jest jeszcze dobra muza!
Taa...serio...wez pod uwage to ze o efekty banalnie na kompie. Zrob dobrze odzwierciedlona glebie i cienie recznie. Olowkiem to jeszcze jeszcze ale dobry graficiarz ( nie taki zajebisty co pisze na lawce markerem ''koham cie kurwa wiolus'' ) to musi miec dopiero talent aby odpierdolic cos zajebistego. I to dla tych ludzi mam szacunek. Ten z filmiku to dla Ciebie artysta?? Niech przykurwi cos extra recznie bez pomocy pc wtedy mozesz pisac ze ma talent itp itd.
Nie wiem czy ty wiesz co to Tablet Graficzny, lecz powiem ci że on to wszystko zrobił ręcznie Dodawał tylko Efekty, jak ty to tam powiedziałeś.
...może w końcu bym poruchał
W mojej opinii robić takie portrety w PS jest o wiele trudniej niż normalnie. Bo sprawa z PS wygląda tak, że nie dość, że musisz umieć rysować to dodatkowo musisz znać obsługę programu i możliwości wykorzystania jej w portretach. To ciężka praca i jeżeli się z tym nie zgadzasz to albo najzwyczajniej się nie znasz, albo jesteś ignorantem.
Sam rysuję portrety, a ostatnio pracuję nad Conceptami w PS.
Najważniejsza pomoc PS to CTRL+Z
Reszta to ciężka praca.
Jakby ktoś miał ochotę to emtuu.digart.pl
@klint0n:
Niechcący postawiłem piwo...
Nie masz racji pisząc, że PS robi za Ciebie wszystko w żadnym wypadku.
Nie napisałem ze PS robi wszystko. Odniosłem się tylko do efektów i niektórych z podstaw. Na filmiku z resztą widać ze koleś pod koniec jeszcze bawi się z kształtem twarzy i takie tam. Jest to trudne, ale przerysować bez poprawek coś na kartce papieru jest wg mnie trudniejsze. Dlatego myślę że rysowanie/malowanie na papierze/płótnie jest lepszą sztuką, której nie można w jakiś tam sposób jeszcze edytować na komputerze.
W mojej opinii robić takie portrety w PS jest o wiele trudniej niż normalnie. Bo sprawa z PS wygląda tak, że nie dość, że musisz umieć rysować to dodatkowo musisz znać obsługę programu i możliwości wykorzystania jej w portretach. To ciężka praca i jeżeli się z tym nie zgadzasz to albo najzwyczajniej się nie znasz, albo jesteś ignorantem.
Zgadzam się, jest ciężko narysować portret, dzięki tabletom jest to nieco ułatwione, a co do znajomości PS jest bardzo trudnym programem, nie ukrywam sam bawiłem się w nim z 5-6 lat i stwierdzam, że jeszcze sporo musiałbym się nauczyć żeby go ogarnąć w całości, jest sporo książek do PS w których jest sporo napisane co i jak wykorzystywać więc myślę ze wystarczy sie doszkolić i trochę poćwiczyć. Ale jak pisałem wyżej np. kształtu gotowej pracy nie poprawi sie juz tak fajnie na kartce papieru żeby jeszcze nie spierdolić całego portretu, do tego jest potrzebny prawdzwy talent.
Sam rysuję portrety, a ostatnio pracuję nad Conceptami w PS.
Najważniejsza pomoc PS to CTRL+Z
Reszta to ciężka praca.
Jakby ktoś miał ochotę to emtuu.digart.pl
Życzę powodzenia z dalszą pracą. pozdrawiam.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów