📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
taka inteligentna nacja a takie gówna kręcą, ich wyobraźnia jest przerażająca.
Po tym wszystkim co zobaczyłem na sadolu związanego z nimi to nawet za darmo bym tam na wycieczkę nie pojechał, realnie się ich boję.
Po tym wszystkim co zobaczyłem na sadolu związanego z nimi to nawet za darmo bym tam na wycieczkę nie pojechał, realnie się ich boję.
Niby minęło już 66 lat od zrzucenia bomby atomowej na Japonię, ale skutki popromiennego, miażdżącego pojebilizmu Japończyków, mamy do dziś. Obawiam się, że następne pokolenia będą niestety jeszcze bardziej porąbane.
baxter napisał/a:
fortepian a nie pianino
W oryginale nazywało się "Hausu (House) - Piano death", choć na moje to masz rację.
Edit. W sumie to źle zinterpretowałem, słowo "piano" oznacza i jedno i drugie.
Ja chcę wiedzieć tylko jedno... Co tu sie kurwa dzieje? o.0
Możecie gadać co chcecie, niektóre japonki są wprost zajebiste. Drobniutkie, czarniutkie, ze sterczącymi cycuszkami, co prawda trochę zarośnięte ale lepszy bóbr niż bebech Shreka.
zajebiste, będę puszczał sobie to na kacu...
piano = fortepian ( i pianino to jeden huj dla anglików)
warto czasem zaglądnąć do słownika
piano = fortepian ( i pianino to jeden huj dla anglików)
Pianino:
Fortepian:
Mają dość różne brzmienie, i zupełnie różny zakres dźwięków.
Jak widzisz babę z kutasem to masz w głowie "chuj = pizda, jeden chuj"? Też Ci tak trzeba tłumaczyć różnicę?
PS. Miałeś na myśli amerykanów zamiast anglików, prawda?
W angielskim "pianino" to "vertical piano" a "fortepian" to "upright piano".
piano oznacza i fortepian i pianino
The word piano is a shortened form of pianoforte, the Italian word for the instrument which in turn derives from the previous terms "gravicembalo col piano e forte" and fortepiano.
piano oznacza i fortepian i pianino
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów