📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:48
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:25
Zamówienie było na Well Done...
zdun napisał/a:
Ciekawe czy daje jak z grilla czy jednak inaczej.
inaczej I efekty zapachowe nie należą do tych, które sprawiałyby, ze się ślinka zbiera. Na grillu masz wykrwiawioną tkanke mięśniową, makmsylanie z elementami tłuszczu, czy skóry - to co pachnie to powolny proces denaturacji białka - tu dodatkowo jest jeszcze krew i wszelkie tkanki miękkie pod postacia wnętrzności - wraz z zawartością jelit, czy żołądka (+elementy nieorganiczne jak ubrania), do tego taki "typ smażenia" jest po prostu zbyt gwałtowny - zamiast smażenia, jest spalanie..
Przykładowo - przy operacji z uzyciem kautera (nóż elektryczny - metalowy element jest nagrzewany w taki sposób, że jest w stanie ciąć tkanki, albo prowadzić do koagulacji (takie "wypalanie rany" w wersji mikro)) - efekty zapachowe to po prostu swąd spalenizny.