📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Tarzanie po jeździe służy odprężeniu się po pracy, dodatkowo kurz wiąże pot dzięki czemu koń szybciej schnie.
Konie tarzają się również gdy coś je swędzi lub po prostu dlatego że to lubią. Pierdzi bo... żyje
Konie tarzają się również gdy coś je swędzi lub po prostu dlatego że to lubią. Pierdzi bo... żyje
Babeczka się cięszy myśląc, że robi to dla fizycznej przyjemności.
My się cieszymy z podstawionych bąków.
No to sie mylisz, konie to nie psy. Koń jest spocony i się wyciera. Całkiem normalne zachowanie po wysiłku. Mam nadzieję że ten humbak na nim nie jeździ...
Ciekawostka. Pot konia jako jednego z niewielu zwierzat zawiera spore ilości białka. Przy intensywnym wysiłku pot ubija się w pianę i potrafi spływać płatami, szczególnie w pachwinach. Z tego powodu też może paść z wysiłku - wypocenia zbyt dużej ilości bialka i zachwiania równowagi biochemicznej.
wystraczy na dziś internetów.
Przede wszystkim, gdy koń ma jakąś niestrawność i objawia się to nadmiarem gazów w jelitach to robi właśnie to co na filmiku - tarza się by wywołać wyrzut gazów z jelit. Na pewno mu ulżyło
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów